Cristian Buşoi, numit preşedinte al Friends of the Liver Group

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 28 mai 2015

În Parlamentul European a avut loc miercuri, 27 mai 2015, lansarea Friends of the Liver Group, eveniment fost organizat de europarlamentarului PNL Cristian Buşoi, preşedinte al Friends of the Liver Group, în parteneriat cu Asociaţia Europeană pentru Studiul Ficatului (EASL) şi Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA).

"Este o mare onoare că EASL a propus ca eu să fiu numit preşedinte al Friends of the Liver Group şi sunt conştient de faptul că aceasta vine cu o mare responsabilitate. Ca preşedintele vă asigur că voi depune toate eforturile necesare pentru prevenirea şi tratamentul bolilor de ficat, cu un accent special pe hepatită. În ciuda răspândirii rapide a bolilor hepatice încă nu s-a făcut suficient pentru stimularea şi sporirea accesului pacienţilor la tratamente adecvate", a declarat europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, preşedintele Friends of the Liver Group.

Misiunea Grupului este să ajute societatea să dezvolte servicii eficiente de prevenire a infecţiilor cu HBV şi HCV, să garanteze că programul Orizont 2020 asigură suficiente fonduri pentru cercetare, în scopul descoperirii unor tratamente inovatoare pentru bolile ficatului şi, nu în ultimul rând, Grupul militează pentru ca toţi cetăţenii Uniunii Europene să aibă acces egal la tratamente şi medicamente.

"Prevenirea bolilor de ficat ar avea beneficii enorme asupra vieţii şi bunăstării cetăţenilor şi ar determina economii de miliarde de euro la bugetele alocate Sănătăţii şi Asistenţei Sociale ale statelor membre UE. Scopul nostru este să determinăm politicienii, medicii şi nu în ultimul rând cetăţenii să încurajeze şi să adopte un stil de viaţă sănătos, care ar ajuta la diminuarea impactul pe care bolile infecţioase şi în special hepatitele îl au asupra sănătăţii şi vieţii . Bolile de ficat afectează cetăţeni de toate vârstele şi din toate categoriile sociale. Cea mai expusă categorie de vârstă este, potrivit statisticilor, cea a tinerilor între 25 şi 34 de ani. Alarmant este însă faptul că în ultimii ani s-a remarcat o creştere a numărului de copii expuşi la risc, în special din cauza obezităţii infantile", a declarat Cristian Buşoi, preşedinte al Friends of the Liver Group.

Friends of the Liver Group a fost înfiinţat pentru prima dată în Februarie 2013, sub preşedinţia europarlamentarului Stephen Hughes, care s-a retras în iulie 2014.

Bolile ficatului reprezintă o problemă de sănătate publică. Se estimează că 15 milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene sunt infectaţi cu virus hepatic de tip B şi aproape opt milioane de cetăţeni europeni suferă din cauza virusului hepatic de tip C. În fiecare an, în Uniunea Europeană, 170.000 de persoane mor din cauza cirozei hepatice şi alte 47.000 din cauza cancerului de ficat. Îngrijorător este şi faptul că, potrivit estimărilor, 116 de milioane de locuitori ai Europei pot dezvolta boli ale ficatului din cauza excesului de greutate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb