Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor europene, Cristian Ghinea, afirmă că România va insista, la negocierea proiectelor propuse pentru accesarea de fonduri prin PNRR, asupra alocării de fonduri consistente pentru dezvoltarea reţelei de autostrăzi, informează news.ro.
"Este o datorie pe care o avem faţă de poporul român până la urmă, să încheiem această rană istorică şi considerăm şi ştim foarte bine că este o situaţie particulară pe care România o are, această cerinţă atât de mare pe rutier, dar şi situaţia de a nu avea autostrăzi care să lege provinciile istorice este una particulară, de unde insistenţa noastră"
"Menţinem propunerea pe care o avem de alocare pentru transport - şi aici este o discuţie pe care o avem cu serviciile Comisiei pe care o ridicăm şi la nivel politic şi acum şi în discuţiile pe care le avem în negocieri - vom avea o alocare importantă pentru transportul feroviar şi pentru metrou, care este sută la sută verde considerat pe anexa la regulament, dar menţinem şi propunerea de a avea o alocare importantă pentru transportul rutier pentru că, împreună cu fondurile din programele naţionale din coeziune reuşim să ne apropiem de necesitatea de investiţii pe care România are în următorii ani pentru a închide inelele principale de autostrăzi cu provinciile istorice ale României. Deci este o datorie pe care o avem faţă de poporul român, până la urmă, să încheiem această rană istorică şi considerăm, şi ştim foarte bine că este o situaţie particulară pe care România o are, această cerinţă atât de mare pe rutier, dar şi situaţia de a nu avea autostrăzi care să lege provinciile istorice este una particulară, de unde insistenţa noastră de a o menţine şi cu care vom merge în negocierile oficiale cu Comisia pentru această alocare pe rutier", a afirmat Cristian Ghinea marţi, în cadrul unei dezbateri organizate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
El a catalogat cerinţa autorităţilor române de alocare a unor fonduri din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier drept una care face din situaţia României "una particulară".
Premierul Florin Cîţu a anunţat că de vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă intră în dezbatere publică, iar săptămâna aceasta va fi aprobat memorandumul prin care va fi adoptat mandatul pentru negocierea PNRR.
"Al doilea lucru discutat a fost PNRR, a fost al doilea test al acestei coaliţii, după bugetul pe 2021. PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024 ca să ne asigurăm că va fi implementat. Avem astăzi pentru dezbatere publică un PNRR care prezintă priorităţile României astăzi. Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră şi feroviară, şi autostrăzi vrem să facem prin acest program. Bineînţeles pentru reţeaua de gaze. Vrem să construim spitale noi, spune foarte clar în acest program, şi bineînţeles măsuri sociale. Deci acordăm o importanţă priorităţilor, o reformă de care România avea nevoie şi reformele costă şi avem această finanţare E o şansă pe care nu o putem rata. Eu doar vreau să vă spun că astăzi intrăm în dezbatere publică, toată lumea va vedea programul şi săptămâna viitoare, printr-un memorandum, vom adopta mandatul prin care va fi negociat acest program", a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de vineri a Guvernului.
El a adăugat că PNRR va fi din nou prezentat în Parlament, însă aprobarea lui va fi făcută de Guvern.
"Cele circa 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin acest plan reprezintă o şansă majoră pentru dezvoltarea României, o oportunitate care va permite economiei, dar şi societăţii româneşti o rezistenţă sporită în cazul unor viitoare crize. Totodată, este important să înţelegem că acest plan, prescurtat PNRR, ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâţia ani, reforme care vor îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a fiecărui român, prin dezvoltarea şi modernizarea activităţii în sănătate, în economie, în educaţie şi în administraţie", a afirmat anterior preşedintele Klaus Iohannis, potrivit news.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.03.2021, 13:49)
acest individ a blocat accesul la fondurile europene in guvernul ciolos , fiind denumit ministrul zero ! ati uitat ? de ce ati uitat ? de ce protejati indivizi care lucreaza impotriva Romaniei ? indirect a oferit banii ce puteau fi ai nostri , altora ! ce mai vreti sa faca ?
1.1. da, da'... (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de ian în data de 23.03.2021, 16:54)
...a promis ca nu mai face.