Cristian Ghinea: "Bugetul oficial pentru 2024 e doar o hârtie fără valoare"

S.B.
Politică / 6 iunie

Cristian Ghinea: "Bugetul oficial pentru 2024 e doar o hârtie fără valoare"

Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR şi fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, acuză Guvernul PSD-PNL că a transformat legea bugetului pentru 2024 într-o hârtie fără valoare, singura grijă a premierului Ciolacu fiind ca dezastrul din finanţele ţării să se vadă doar după ultimele alegeri din acest an, informează news.ro.

"După Marcel, potopul! Bugetul paralel inventat anul trecut de Boloş şi Ciolacu, cu protecţia lui Iohannis şi a Curţii Constituţionale, acoperă dezastrul economic şi în acest an. Azi, în şedinţa de guvern, s-a aprobat o HG prin care 2,7 miliarde de lei au fost date Ministerului Transporturilor pentru nişte plăţi care ar fi trebuit să fie unele normale. Doar că dezastrul bugetar e atât de mare încât şi plăţile obişnuite au devenit o problemă. 1,85 miliarde de lei pentru plata unor facturi aferente unor proiecte finanţate din Programul Transport 2021-2027 şi 0,85 miliarde de lei pentru cofinantarea naţională si TVA neeligibil în cazul unor avansuri aferente unor contracte finanţate din PNRR nu au fost incluse în bugetul Transporturilor", a scris Cristian Ghinea, joi pe Facebook.

El a spus că liderii de la guvernare "se trezesc în iunie că trebuie să dea nişte bani care ar fi trebuit bugetaţi de la început".

"E Grindeanu incompetent sau doar o tactică a lui Boloş de a ruja deficitul? Probabil ambele. Bugetul oficial pentru 2024 e doar o hârtie fără valoare, deficitul pe care se bazează fiind o glumă, lipsind cheltuieli mari care sunt asigurate, pe uşa din dos, prin fondul de rezervă bugetară. Singurul lor scop: să nu le buşească bugetul decât după alegerile de la iarnă. După ei, potopul!", a conchis Ghinea.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nu mai pot ,Dreapta unita Orban drula și tomac vor sa ia România înapoi,oare au impresia ca am uitat ce au făcut în pandemie,dictatura și amenzile date au furat și îndatorat România cât nu au furat toate partidele din 89 pana acum

    1. Corect...apreciez ca nu ai uitat!!!

      PENTRU KRIMA DIN PANDEMIE, USR SI PNL S AU ARS TOTAL!! 

      Se preconizează o alta pandemie ,dacă acești mafioți castica va dați seama ce vom patii

      Da...va fi o alta pandemie....dar climatica!

      Numa in primele 5 luni Romania a imprumutat, pentru a putea cumpara voturi, nu mai putin de 30 de miliarde de euro... iar imprumuturile continua la cote ametitoare.

      Cu trio-ul Iohnnis, Ciuca, Ciolacu, vom ajunge fix acolo unde ne indreptam in momentul de fata...datorie publica 65% din PIB pana la sfarsitul anului 

    averea lui barna de 500 mii euro furati de la handicapati nu e fara valoare!

    tu cat ai tras de la handicapati? 

    pentru noi cei oarecare dar pentru voi inclusiv USR care primiți subvenții de miliarde conform acestuia de la AEP nu este! Din banii aceia vă infruptați si dumneavoatră! Se vede că nu ați lins degeaba din facultate incoace!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb