Cristian Pârvan, AOAR: "Industria a rămas motorul creşterii economice"

MĂLINA BULAI
Ziarul BURSA #Companii / 7 septembrie 2011

Industria a fost ramura care a înregistrat cea mai mare creştere a volumului de activitate în trimestrul al doilea al acestui an, de 4,9%, urmată de agricultură, vânat şi silvicultură, pescuit şi piscicultură (3,4%), potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Astfel, Produsul Intern Brut (PIB) a crescut, în primul trimestru al anului 2011, cu 0,2% faţă de primele trei luni ale anului, şi cu 1,4% faţă de al doilea trimestru al anului trecut, conform unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ne-a declarat că industria a rămas, conform aşteptărilor, "motorul creşterii economice" din ţara noastră, aceasta contribuind cu 37,7 miliarde lei la PIB în al doilea trimestru al anului: "Noi vedeam că industria va rămâne motorul creşterii economice din ţara noastră, şi aşa a rămas".

Domnul Pârvan a mai adăugat că, în cazul unei "căderi" a industriei pe fondul contextului economic actual, agricultura este de aşteptat să o compenseze, astfel încât, până la sfârşitul anului, să se realizeze creşterea economică prognozată, de 1,5%.

În primele şapte luni ale acestui an, afacerile din industrie au crescut cu 17,7%, în timp ce comenzile noi în industrie au fost în creştere cu 17,8% faţă de perioada similară a anului trecut.

În construcţii, INS a raportat o scădere de 1,9% în trimestrul al doilea al anului 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cristian Pârvan ne-a spus că această scădere se datorează faptului că "investiţiile nu au crescut semnificativ".

Ca o consecinţă a evoluţiei pozitive înregistrate pe ansamblul economiei, s-a majorat volumul impozitelor pe produs colectate la bugetul de stat, impozitele nete pe produs înregistrând o creştere cu 3,1%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb