Cristian Preda: Preşedintele a lăsat să se înţeleagă că vor urma decizii instituţionale importante

Ziarul BURSA #Politică / 27 ianuarie 2012

Cristian Preda

Cristian Preda

Fostul consilier prezidenţial Cristian Preda consideră că Traian Băsescu a avut "o atitudine prezidenţială" în timpul dis-cursului de miercuri seară şi "a lăsat să se înţeleagă că vor urma decizii instituţionale importante, odată cu reluarea activităţii Parlamentului", dar care, în opinia sa, nu se pot materializa înainte de încheierea misiunii FMI.

Fostul consilier prezidenţial a declarat într-o postare pe blogul său: "A reamintit liniile politice ale mandatului său - de la reforma Constituţiei la legea sănătăţii - menţionând că nu va ceda la niciun şantaj. A fost neutru şi nu a lansat nicio polemică inutilă. A fost ferm în privinţa angajării guvernului - a oricărui guvern - în faţa crizei. A tradus foarte clar semnalul pe care protestele din stradă îl aduc din societate, menţionând fără înconjur neliniştile şi fricile omului de rând. A recunoscut eroarea din disputa cu Arafat. A demontat cu calm câteva din clişeele cu ajutorul cărora Opoziţia îl portretizează. Pe scurt, Traian Băsescu a avut o atitudine prezidenţială".

Europarlamentarul PDL mai sus-ţine că, deşi gesturile teatrale pe care le aştepta Opoziţia nu au venit, "Traian Băsescu a preluat iniţiativa în disputa politică".

"El a lăsat să se înţeleagă că vor urma decizii instituţionale importante, odată cu reluarea activităţii Parlamentului. În opinia mea, aceste decizii nu se pot materializa înainte de încheierea misiunii pe care FMI şi Comisia o fac la Bucureşti. Spre deosebire de adversarii săi radicali, Preşedintele ştie că vorbeşte pentru un public ceva mai larg decât audienţa conectată la un studio de televiziune", încheie Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, că şi-a creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o "ruptură" cu preşedintele, el precizând că prima sa obligaţie este de a restabili "legătura de încredere" cu aceia care şi-au pierdut-o. Şeful statului a mai spus că vrea să le spună românilor că ştie "ce trebuie făcut", el arătând că "în parteneriat cu Guvernul" va trebui deschis "un orizont de ţară nouă pentru români". Traian Băsescu a declarat că îndemnul său pentru români este "solidaritate", pentru că "nimeni nu poate scăpa de criză individual", el adăugând: "Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există". El a mai spus că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus "mult mai bine".

Băsescu a declarat de asemenea că oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta "dictator" asupra sa, va continua să sprijine instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, el adăugând că politicianul care este înjurat de dimineaţă până seara nu se poate numi dictator.

Preşedintele a menţionat totodată că nu are "nimic de schimbat" în comportamentul pe care l-a avut în cele două mandate, cu excepţia diminuării acelor "gafe" pe care uneori le mai face public, el menţionând în acest sens intervenţia televizată în care a avut "disputa" cu Raed Arafat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb