CRIZA BVB Ziarul BURSA cere BVB regim nediscriminatoriu

BURSA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2017

Preşedintele Grupului de Presă BURSA i-a transmis, ieri, domnului Alin Barbu, Director General Adjunct al Bursei de Valori Bucureşti, o Adresă, prin care solicită anularea regimului de discriminare a ziarului BURSA în accesul la informaţiile publice furnizate de BVB.

Am înregistrat Adresa la sediul BVB şi am transmis-o prin email.

Ne asigurăm că o primeşte, publicând-o şi ca scrisoare deschisă, pentru că partizanii măsurilor discriminatorii adoptate de Ludwik Sobolewski sunt numeroşi şi ar putea să nu îi predea scrisoarea domnului Barbu.

Înainte de declanşarea scandalului care a condus la încetarea mandatului fostului director general al BVB Ludwik Sobolewski, acesta adoptase fără preaviz şi fără absolut niciun motiv, din senin, măsuri prin care ziarul BURSA să nu fie invitat la evenimentele BVB şi să nu primească informaţii, în acelaşi regim cu alte organe de presă.

La protestul Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Ludwik Sobolewski a asumat în mod oficial că a adoptat măsuri ca ziarul BURSA să nu mai fie invitat la evenimente, implicit lipsind ziarul BURSA de informaţii cu privire la evenimentele viitoare.

Ulterior, a izbucnit scandalul în urma căruia lui Ludwik Sobolewski nu i-a mai fost reînnoit mandatul, iar el s-a întors în Polonia.

Prin urmare, cazul nu a mai putut fi rezolvat, întrucât nu a existat contraparte în BVB. De miercuri, BVB a anunţat că Alin Barbu reprezintă legal societatea, astfel că am reluat subiectul, sperând într-o normalizare.

Reproducem scrisoarea în cele ce urmează.

Stimate domnule Alin Barbu,

Vă rog să anulaţi ordinele care stabilesc regimul de discriminare a ziarului BURSA în accesul la informaţiile publice furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, ordine care au fost date şi asumate public, în scris, în adresă oficială, de către predecesorul dumneavoastră, domnul Ludwik Sobolewski.

După cum bine ştiţi, discriminarea accesului la informaţia publică BVB încalcă normele guvernanţei corporative, transparenţei, ale diseminării egale a informaţiei şi mai larg, ale regimului de democraţie.

Vă rog ca măsurile de anulare să fie explicite şi efective, iar revenirea la regimul normal să fie verificată, până la stabilizarea sa.

Cu stimă, Florian Goldstein, Preşedintele Grupului de Presă BURSA

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Corect.

    Alin este umbra lui Sobo si ma indoiesc că îi va iesi din cuvânt, el inca mai spera in intoarcerea polonezului. Eternul adjunct are promisiuni mari de la polonez! Astia nu stiu sa faca diferenta intre Bursa si propriile afaceri , se cred pe tarlaua lor

    1. Este un test.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb