Criza din cadrul coaliţiei de guvernare se adânceşte

G.B
Politică / 3 - 4 septembrie 2021

Criza din cadrul coaliţiei de guvernare se adânceşte

Actualizare - Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost suspendată, din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru luni... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Birourile Permanente ale celor două Camere au fost convocate vineri, la ora 23.00, în şedinţă online, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia. Şedinţa a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 11:00, nefiind întrunit cvorumul... Citeşte mai mult...

(J.P.)

---

Actualizare - Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, a anunţat vineri seară depunerea la Parlament a moţiunii de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", pentru care formaţiunea a reuşit să strângă 122 de semnături, inclusiv ale "altor forţe politice"... Citeşte mai mult...

(J.P.)

---

Actualizare - Alianţa USR-AUR trebuie să propună o soluţie pentru rezolvarea crizei politice, afirmă preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care argumentează că înlocuirea lui Florin Cîţu cu Ludovic Orban sau cu Dan Barna nu rezolvă problemele românilor ... Citeşte mai mult...

(J.P.)

---

Actualizare - Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat, vineri, că a încercat şi el şi Dan Barna să discute cu preşedintele Klaus Iohannis despre criza politică, însă "nu s-a putut", menţionând că i-a trimis şefului statului un mesaj, iar acesta a răspuns că era bine o întâlnire înainte de declanşarea crizei... Citeşte mai mult...

(J.P.)

---

Actualizare : DAN BARNA:"A fost depusă moţiunea de cenzură. Ne vom depune demisiile"

Dan Barna a anunţat, în această seară, după şedinţa Coaliţiei, că USR PLUS a depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului Cîţu şi că la începutul săptămânii viitoare miniştrii USR PLUS îşi vor depune demisiile, potrivit Digi24.

Anunţul a fost făcut după ce, în şedinţa Coaliţiei, Barna şi Cioloş le-au spus celor de la PNL şi UDMR că nu vor să demisioneze din Guvern, şi că vor intra în Opoziţie doar dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă.

"Am încercat în şedinţa de Coaliţie să-i convingem pe colegii noştri colegii noştri au insistat să îl susţină pe Florin Cîţu", a spus Dacian Cioloş în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a explicat că actualul premier nu mai este dorit sub nicio formă în funcţie dar că USR PLUS îşi doreşte să participe la guvernare în continuare alături de PNL şi UDMR.

"Nu s-a discutat despre demisia miniştrilor, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune noi demisiile odată ce depunem această moţiune", a declarat Dan Barna.

---

Actualizare : GEORGE SIMION:"AUR renunţă la criticile aduse miniştrilor USR PLUS în textul moţiunii de cenzură "

Liderul AUR, George Simion, a declarat că textul moţiunii de cenzură iniţiată de partidului al cărui copreşedinte este a fost curăţat astfel încât să conţină doar "chestiunile care îl vizează" pe premierul Florin Cîţu. Iniţial, moţiunea de cenzură a celor din AUR conţinea referiri la activitatea miniştrilor USR PLUS, potrivit Digi24.

"Nu dorim să intrăm în conflicte ideologice şi stilistice cu ceilalţi parlamentari care vor debarcarea lui Florin Cîţu din funcţie. Aşadar textul moţiunii iniţiate de noi va fi unul minimal, care se rezumă la chestiunile care îl vizează pe viitorul fost premier", a declarat George Simion, pentru Digi24.ro.

George Simion a precizat că în proporţie de 80% moţiunea va fi depusă astăzi, după şedinţa Coaliţiei.

În varianta transmisă presei de AUR, miniştrii USR PLUS erau criticaţi dur. De exemplu, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene Cristian Ghinea era numit "un mare şi rotund zero".

" Care sunt rezultatele la 9 luni de la data începerii exerciţiului financiar? ZERO, un mare şi rotund ZERO, aşa cum îi este caracteristic d-lui Ghinea", scria în varianta iniţială a moţiunii AUR.

De asemenea, în moţiunea celor de la AUR apăreau mai multe referiri la USR PLUS.

"USR PLUS doreşte sexualizarea copiilor"/Pentru USR PLUS "identitatea naţională şi tricolorul reprezintă "teme false"/"Guvernul PNL-USR PLUS-UDMR a îndatorat ţara"/"Preşedintele Iohannis stă cu un puşcăriaş la masă, iar cei de la USR PLUS tac mâlc în speranţa că oamenii vor uita de campania Fără penali în funcţii publice", sunt doar câteva exemple.

---

Actualizare : FLORIN CÎŢU:"Am fost şantajat când mi s-a spus că nu va fi avizat PNDL 3 până nu trece proiectul de desfiinţare a SIIJ"

Premierul Florin Cîţu a declarat astăzi că se simte "şicanat" de faptul că miniştrii USR PLUS nu au venit la şedinţa de guvern, menţionând însă că a fost "şantajat" atunci când i s-a spus că nu va fi avizat PNDL 3 până nu trece proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, potrivit Agerpres.

După şedinţa de guvern, el a fost întrebat dacă se consideră cumva 'şantajat' de USR PLUS prin faptul că miniştrii lor nu au participat la şedinţa de vineri, când a fost aprobat Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

"Nu, şicanat. Am fost şantajat atunci când mi s-a spus că nu va fi avizat acest proiect până nu trece un proiect de desfiinţare a SIIJ şi eu am făcut toate demersurile şi am pus întotdeauna, am susţinut orice măsură care venea de la Ministerul Justiţiei pentru a desfiinţa SIIJ. Acum, doar şicanat şi în primul rând nu ar trebui să mă simt şantajat, românii ar trebui să se simtă şantajaţi", a afirmat Cîţu.

El a spus, în legătură cu faptul că liderii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, i-au dat un ultimatum să-şi depună demisia, că PNL îl susţine.

"Astăzi, Biroul Politic al PNL, vot unanim pentru susţinerea demersului premierului de a duce mai departe programul de guvernare. În acelaşi timp, am votat şi echipa care va participa astăzi la negocierile de la guvern", a adăugat Cîţu.

Întrebat în legătură cu discuţiile avute cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul a spus: "Nu pot să spun discuţia mea cu preşedintele Iohannis, dar eu vă voi spune că ce am spus eu şi ce spun tuturor românilor: că voi face tot ceea ce este posibil ca această guvernare să funcţioneze, să mergem mai departe pentru a implementa programul de guvernare. Decizia de astăzi de aprobare a acestui plan de investiţii reprezintă încă un pas în implementarea programului de guvernare pentru dezvoltarea României".

Florin Cîţu speră să nu se ajungă la un guvern minoritar.

"Eu sper să nu ajungem acolo. Vreau să revenim, colegii de la USR să înţeleagă că interesul românilor este mult mai important decât orice altceva", a mai spus premierul.

El a mai declarat că USR PLUS trebuie să dea o dovadă de maturitate.

"Mă aştept pe ceea ce am spus de fiecare dată: eu cred că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică şi voi spune şi astăzi la coaliţie: interesul românilor este cel care contează, nu interesele noastre personale", a menţionat Cîţu.

Prim-ministrul a arătat că nu are mandat de la Biroul Politic Naţional al partidului pentru schimbarea de ministere în coaliţie.

"Nu avem mandat de la Biroul Politic Naţional să facem această discuţie. Nu pot să intru în astfel de discuţie fără să am un mandat de la Biroul Politic Naţional. Eu niciodată nu voi face aşa ceva. Voi respecta mandatul dat de colegii mei în Biroul Politic Naţional, niciodată nu voi excede mandatul şi apoi să mă duc să iau aprobare. Eu întotdeauna voi respecta mandatul pe care îl avem. Mandatul este acela de a menţine coaliţia aşa cum este", a subliniat Florin Cîţu.

Întrebat dacă, în cazul în care se depune moţiunea de cenzură, se pune problema să demită prefecţi, subprefecţi, secretari de stat ai USR PLUS, premierul a spus că e bizar că este depusă o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern.

"Eu cred că toţi suntem oameni de onoare şi atunci când depunem o moţiune împotriva noastră e puţin bizar şi atunci eu mizez pe onoare aici", a adăugat Cîţu.

"Eu nu vreau să ajungem acolo. Mi s-ar părea trist pentru România. Oameni cu care eu am fost în stradă, alături de colegi de la USR împotriva Ordonanţei 13, împotriva lui Dragnea, împotriva... oamenilor extremişti ca cei de la acel partid cu care astăzi se asociază", a mai spus premierul.

---

Actualizare : FLORIN CÎŢU:"În România se prefigurează o alianţă toxică cu un partid extremist"

Premierul Florin Cîţu spune că va discuta cu lideri europeni şi americani despre situaţia din România, în condiţiile în care, spune el, se prefigurează o alianţă "toxică". El face referire la colaborarea dintre URS PLUS şi AUR pentru o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, potrivit Digi24.

"O să iau leăura cu liderii europeni în legătură cu ce se întâmplă în România. Avem lucruri care nu credeam că se mai pot întâmpla în 2021, avem o alianţă toxică care se prefigurează cu un partid extremist, un partid care vrea răul românilor, care nu respectă proprietatea privată, libertatea individuală, cu care din punctul meu de vedere nu ar trebui să discutăm. Voi informa liderii europeni despre acest lucru şi vom vedea ce cred ei. Bineînţeles, şi partenerii noştri strategici, Statele Unite", a spus Cîţu într-o conferinţă de presă după şedinţa de Guvern.

"Cred că este important să ştie că în România colegii domniilor lor se asociază cu un partid extremist cu care nimeni nu ar vrea să aibă de-a face. Este doar un dialog pe care îl am cu colegii europeni, aş vrea să ştiu opinia acestora", a adăugat el.

Întrebat de jurnalişti la ce lideri europeni se referă, Cîţu a răspuns că este vorba despre grupul parlamentar Renew din Parlamentul European, al cărui preşedinte este Dacian Cioloş, "şi celelalte partide care respectă democraţia, libertăţile individuale, toate lucrurile pentru care noi ne luptăm să stăm în Uniunea Europeană".

---

Actualizare : CSEKE ATTILA:"Niciun program naţional de investiţii nu a necesitat avizul CES"

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat că Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" nu are avizul Consiliului Economic şi Social pentru că, de-a lungul timpului, niciun proiect similar cu finanţare de la bugetul de stat nu a necesitat avizul acestui Consiliu, potrivit Agerpres.

"De-a lungul timpul, niciun program naţional de investiţii (...) cu finanţare de la bugetul de stat nu a necesitat avizul Consiliului Economic şi Social. (...) În urma analizei pe care am efectuat-o, a reieşit această situaţie care este evidentă: niciun program naţional de investiţii de-a lungul timpului, indiferent de guvernare, indiferent de minister şi indiferent de cine a fost ministru, nu a fost în CES", a afirmat ministrul Dezvoltării, vineri, după şedinţa de guvern.

Guvernul a adoptat, astăzi, ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny"

---

Actualizare : FLORIN CÎŢU:"Trebuie investigat dacă nu cumva PNDL 3 a fost reţinut intenţionat la avizare la Ministerul Justiţiei"

Premierul Florin Cîţu a declarat astăzi că Programul 'Anghel Saligny' (PNDL3) a fost avizat de direcţia de specialitate din Ministerul Justiţiei încă din 17 august, însă adresa nu a fost semnată de ministru, menţionând că ar vrea să fie investigat dacă acest lucru este un abuz în funcţie şi dacă proiectul a fost "reţinut intenţionat", transmite Agerpres.

Cîţu a afirmat, după şedinţa de guvern, că a văzut discuţii în spaţiul public şi a cerut situaţia de la Ministerul Justiţiei în ceea ce priveşte avizarea Programului 'Anghel Saligny'.

"Vreau să aduc un singur detaliu care nu a apărut în spaţiul public. În 17 august, direcţia de specialitate a pregătit o adresă, adică a avizat proiectul care ajunsese la Ministerul Justiţiei, o adresă care a rămas la Cabinetul ministrului, nu a fost niciodată semnată. Eu aş vrea ca cei care se ocupă să vadă dacă acesta este un abuz în funcţie, să investigheze această situaţie, să vadă dacă nu cumva acest proiect a fost reţinut sau a fost pus să fie reţinut intenţionat", a explicat Cîţu.

El a adăugat că a solicitat ministrului interimar Lucian Bode să verifice cum ajung în spaţiul public documente oficiale.

"Am cerut şi domnului ministru să verifice cum ajung în spaţiu public documente oficiale. Este inadmisibil să iasă aşa documente oficiale din ministere şi nimeni să nu fie responsabil pentru asta", a spus premierul.

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", a anunţat premierul Florin Cîţu. De la şedinţă au lipsit miniştrii USR PLUS, însă a fost cvorum pentru adoptarea acestui proiect, a spus prim-ministrul.

---

Actualizare : DAN BARNA:"Mandatul e foarte clar: solicităm coaliţiei înlocuirea premierului; în caz contrar, moţiune de cenzură"

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat astăzi că moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu are "toată susţinerea" formaţiunii sale, dacă premierul Florin Cîţu nu va fi înlocuit, potrivit Agerpres.

O şedinţă a Comitetului Politic Naţional al USR PLUS a avut loc în această după-amiază.

"Au fost aproape 400 de lideri ai USR PLUS din întreaga ţară, au confirmat. Practic, conducerea naţională a partidului, prin Comitetul Politic, a confirmat poziţia pe care Biroul Naţional a transmis-o încă de miercuri seară, de când premierul Cîţu a decis să împingă USR PLUS afară din funcţionarea acestui Cabinet, din susţinerea acestui Cabinet prin demiterea ministrului Justiţiei. Demitere nemotivată şi pe argumente absolut ridicole. Mandatul e foarte clar, l-a precizat Dacian Cioloş: solicităm coaliţiei înlocuirea premierului. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, moţiune de cenzură având toată susţinerea USR PLUS", a precizat Dan Barna.

---

Actualizare :DACIAN CIOLOŞ:"Avem mandat să solicităm în coaliţie demisia premierului; dacă nu, depunem moţiune"

USR PLUS va cere în şedinţa coaliţiei demisia premierului Florin Cîţu, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, va fi depusă moţiunea de cenzură în cel mai scurt timp, a anunţat copreşedintele formaţiunii, Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

"Mandatul este să solicităm în coaliţie demisia sau retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîţu, ca să putem continua în aceeaşi formulă în coaliţie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, avem un mandat foarte clar să depunem moţiunea de cenzură în cel mai scurt timp", a precizat Cioloş, la finalul unei şedinţe a conducerii USR PLUS.

---

Actualizare : USR PLUS:''Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13"

Reprezentanţii USR PLUS consideră că adoptarea de către Guvern a PNDL 3 reprezintă ''un nou abuz marca OUG 13'', potrivit Agerpres.

''Adoptarea PNDL 3, un nou abuz marca OUG 13. Florin Cîţu şi Lucian Bode le-au făcut românilor exact ceea ce le-au făcut Dragnea şi Iordache în 2017: au călcat în picioare justiţia şi şi-au făcut cale liberă să fure'', au scris reprezentanţii USR PLUS, astăzi, pe Facebook.

Guvernul a adoptat, astăzi, ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", a anunţat premierul Florin Cîţu.

Cîţu a precizat că de la şedinţă au lipsit miniştrii USR PLUS, însă a fost cvorum pentru adoptarea acestui proiect.

---

Criza politică declanşată în urmă cu două zile de premierul Florin Cîţu care, în şedinţa de guvern din 1 septembrie, a introdus pe ordinea de zi suplimentară, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", fără să aibă avizul Ministerului Justiţiei, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi nici - la acel moment - avizul Consiliului Legislativ, este departe de a se încheia, stabilitatea politică a coaliţiei de guvernare scârţâie din toate încheieturile.

Astăzi aleşii noştii au susţinut un mic spectacol pe scena politică, cu schimburi de replici acide, alianţe politice neaşteptate şi la final cu o moţiune de cenzură. Iar spectacolul continuă, pentru că politicienii încă nu i-au hotărât soarta prim-ministrului Florin Cîţu.

Cu toate acestea "câinii latră, ursul merge", ameninţările venite din partea celor de la USR PLUS, AUR sau PSD nu par să îl fi speriat pe premierul Florin Cîţu.

În ciuda tuturor şi în lipsa miniştrilor USR, guvernul a aprobat astăzi Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny", program care a împărţit coaliţia în două tabere şi care a oferit oportunitatea partidului AUR să iasă în faţă.

La finalul şedinţei de Guvern, premierul Florin Cîţu a declarat:"Am avut o şedinţă de Guvern astăzi scurtă. Din păcate, colegii de la USR PLUS, deşi este în atribuţia lor de miniştri şi sunt plătiţi pentru asta, nu au venit la şedinţa de guvern. Am avut cvorum şi am aprobat Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny".

Premierul a reiterat ideea că programul adoptat se află în Programul de Guvernare.

"Ceea ce avem în programul de investiţii se regăseşte în programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă. Deci este un plan de investiţii care a fost deja inclus sau ceea ce avem în acest plan de investiţii, proiectele sunt incluse deja în programul de guvernare. În câteva săptămâni avem PNRR care va aduce în România investiţii de aproape 30 miliarde euro. Doar această coaliţie, din punctul meu de vedere, poate să implementeze acel program de investiţii",a mai spus Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. stiu eu pe cineva care a anticipat aici acum 2-3 saptamani ca mai intai o sa fie detonat guvernul, apoi o sa fie pus presedintele pe liber si apoi parlamentul o sa intre intr-o stare de blocare sau va fi dizolvat.

    am amintit ca in spatele acestor manevre sunt rusii.  

    vad ca totul merge inainte.

    nu se gaseste nimeni sa puna piedica celor de la usr-plus si ciudatilor de la aur? ca psd stiu ca e o colectie de profitori contextuali....  

    1. am mai anticipat ca daca Citu va fi eliminat , atunci o sluga josnica a OMS va veni in pozitia de prim-ministru si Romania va cunoaste (ca restrictii diabolice dictatorial-sanitare) ce nu a cunoscut Germania sau UK sau Franta!!!!

      Azi ochii mei s-au intristat cand au vazut ca PSD propune pe sclavul OMS Rafila sa fie prim-ministru.  

      se mai indoieste cineva ca pot anticipa ? 

      per ansamblu .... ce a inceput acum nu va duce in nici un loc si in nici o situatie buna pentru Romania... ce a inceput acum e un spectacol jalnic si josnic de smulgerea a unor bucati de carne de pe osul politic ... si in detrimentul cetatenilor care sunt scuturati de scumpiri si prabusirea puterii de cumparare!!!!!!!

      in actuala clasa politica NU MAI EXISTA politician pro-romani!  

      cand am vazut si AUR aliindu-se cu tampitii degenerati de la USR... am zis...gata! pana aici v-a fost!  

      clasa politica romaneasca se coace incet-incet si e gata sa cada din copac... in cap!

      nu mai exista politician care sa faca ceva pentru romani... doar tampiti care se cearta ca niste copii retardati!  

      bai omule, tu chiar nu vezi ca miezul problemei este personalitatea psihotica a lui Citu?

      Ti-o spune unul care i-a urmarit postarile pe blogul personal de acum 5-6 ani. 

      Daca tu inca nu ai mirosit ca acest Prim Puscarias al tarii Florin Citu este putin cam diliu, cam psihopat, cam dezaxat, asta doar asa ca sa enumaram niste trataturi psihologice care reies din reactiile lui publice (fara sa mai intram in detalii legate de studii ratate, de finantari ale studiilor dubioase si clar securistice, lucruri la mintea oricui) ... inseamna ca nu pricepi nimic din nimic. 

      Psihopatul Florin Citu, mitomanul care arunca in aer bombe precum Teodorovici spion rus, ca Guvernul PSD avea o contabilitate dubla, etc, etc..... bombe la nivel european, nu are cum sa coalizeze forte politice si negocieri politice. Psihopatul Citu este bun doar de iesit in piata si dat cu fecale si pietre in jandarmi. Atat il duce capul, este un psihopat. 

      Asta este profilul pe care il cauta securitatea.

      Psihopatule,adica ce ne spui ma tu.Rusii lau drogat pe Catu,sau americanii,ca sa il poata racola. O sa dezvolt putin mai tarziu faptul ca,Catu nu este decat un tradator care este comandat ca si o papusa din afara tarii.!

      COLONIA ROMANIA,condusa de niste TRADATORI,care nu au nimic in comun cu poporul roman.Dupa 30 de ani de asazisa democratie de tip capitalist Romania si romanii ,sunt mai saraci ca oricand. Tara,secatuita de bogatiile pe care dumnezeu le-a dat acestui teritoriu este populata de o populatie tot mai saraca,acaparata de straini,cu majoritatea tinerilor plecati in pribegie pentru a se putea intretine pe ei ,si pe batranii care au ajuns niste cersetori dupa ce au muncit si au construit o Romanie frumoasa si bogata prin mari sacrificii.Ieri,Catu,le-a transmis romanilor ca o sa mearga la Stapanii lui si o sa ii parasca deoarece vor sa il debarce din fruntea bucatelor.Concluzia. Pe Catu nu de romani il intereseaza ci de ce vor zice si face Stapanii lui,cand or sa vada ca el,TRADATORUL romanilor nu o sa ii mai poata servi.Dupa ce a indatorat Tara pana la sufocare,acum,prin minciuni,le spune romanilor de la sate ca el doreste sa ii faca fericiti,dar niste nationalisti coordonati de Moscova vor sa il demita.Ce nu le spune Catu romanilor,este faptul ca chiar daca prin absurd(aberatii in capul lui de HOT),o sa le faca drumuri,canalizare o sa le traga gazul si apa la porti,cu ce vor plati cei din mediul rural bransarile la aceste utilitati cand costurile se ridica la mii de euro.Apoi,cu ce vor plati utilitatile cand ei nu au bani nici sa supravietuiasca .? Nu conteaza,ei sa aibe ce sa FURE in frunte cu acolitii lui iar cei de la sate,sa moara linistiti ca au gaze si apa,dar nu in casa ci in fata curti. In acest timp IOHANNIS,este foarte ingrijorat de soarta AFGANILOR si se da de ceasul mortii ,cum si unde sa ii gazduiasca,iar printre ei,sa se infiltreze si niste TALIBANI,pe care sa ii foloseasca impotriva "CIUMEI ROSII" precum si a romanilor care nu sunt deacord cu aberatiile lui.Nu vi se pare dragi Romani,ca am revenit la EPOCA FANARIOTA. ?

      n-are cum sa vada ca-i din acelasi aluat cu, catzu , i se umezesc ochii cand aminteste de el . omuletul spune despre AUR , ca sint ciudati , dar AUR nu a contribuit cu nimic , la dezastrul in care a ajuns Romania si asta datorita rotatiei la putere dintre psd si pdl , ei sint autorii mlastinii in care se afla tara .ca sa nu vezi ce ai spus tu, ori ai problem psihice , ori esti din tagma tradatorilor de tara , ori niste interese meschine te leaga de acest bizar premier .

      nimeni nu se indoieste de inteligenta si de starea ta mintala

      aduceti medicamenteee

      Medicamente sa iei tu ma si familia ta de bolnavi psihici. Pai romanii de unde sa aibe ma bani sa isi traga in locuinte utilitatile ,vorbesc de cei de la sate,cand ei nu au bani de lumina ,hrana si medicamente. Ai dracu HANDICAPATI ,da multi mai sunteti . !

      fals, integral fals ce ai scris.

      acest "bizar premier" (cum ai zis tu) e ultima piatra de stabilitate inainte de declansarea unei perioade extrem de instabile de aproximativ 9 luni de zile (+/- 3 luni).

    Ce josnicie! USR care umbla cu cinstea si principiile in gura semneaza motioned cu AUR. Oricum ar fi si oricare ar fi motivele USR se descalifica grav. Nu stiu sa faca politica, sunt impulsivi, nesabuiti si grosolani. Cred ca multi votanti le vor intoarce spatele. Oricat de nasol ar fi Catu alianta cu AUR este o greseala monumentala.

    Ne-am saturat toti de hotii care ne fura de 30 de ani si care au distrus industria comunista, au indatorat tara, au impins spre emigrare milioane de oameni care impart functiile si slujbele (inclusiv din economia privata ) si totusi asteptam PDL sa reformeze PNL-ul in colaborare cu UDMR. Era momentul ca fortele noi sa se indrepte spre viitor, sa scapam de hotii care ne-au furat zeci de ani. Aici vorbesc de PNL+PSD+UDMR. E timpul ca acesti hoti sa se indrepte spre groapa istoriei.

    IDEAL AR FI : ,, CÂȚI " AVUSESESERĂ ,, CEAȘCĂ "...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb