Croitoru: Am lucrat la programul de guvernare

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 19 octombrie 2009

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a lucrat, în perioada care a trecut de la nominalizarea sa la funcţia de şef al Executivului, la programul de guvernare şi a precizat că la realizarea acestuia l-au ajutat şi colegi de la BNR.

"Vreau să vă spun că programul de guvernare va fi în linie cu acordurile pe care România le are cu UE, FMI şi Banca Mondială, dar pentru că este prevăzut pe o perioadă de patru ani, este de asemenea, în linie şi cu planul naţional de dezvoltare şi cu programul de convergenţă al Româ­niei cu UE"", a spus Croitoru, citat de Agerpres. El a arătat că la programul de guvernare lucrează cu oameni în care crede, specialişti de la BNR.

"Am lucrat cu Laurian Lungu, un economist de mare clasă. Am lucrat şi încă lucrez cu Aurelian Dochia. Am, de asemenea, coechipieri colegi de la BNR în care cred. Şi eu însumi"", a afirmat Croitoru.

Există riscul de a nu primi a treia tranşă de împrumut

Premierul desemnat, Lucian Croi­toru, a mai declarat, sâmbătă, că exis­tă riscul ca România să nu primească a treia tranşă de împrumut de la FMI dacă nu sunt îndeplinite condiţionalităţile convenite de autorităţi.

"Riscul de a nu-l primi există, dacă nu se îndeplinesc condiţionalităţile"", a spus acesta.

El a precizat, totodată, că principalul motiv pentru care a acceptat funcţia de premier se referă la accesarea finanţărilor internaţionale şi a arătat că poate veni cu noi măsuri anticriză, dacă FMI va considera, după evaluare, că se impun.

"Principalul motiv pentru care am acceptat nominalizarea este că trebuie să accesăm finanţarea de la UE şi FMI. Am spus de mai multe ori acest lucru, este posibil numai dacă se îndeplinesc condiţionalităţile pe care autorităţile le-au agreat cu aceste oragnisme. Neîndeplinirea lor duce la pierderea finanţării. Asta nu vreau eu să se întâmple. Aţi văzut că atunci când FMI a venit în România şi a constat că există evoluţii economice diferite de cele care au fost incluse ca ipoteze de fond au fost făcute ajustări. În acest sens se pot face ajustări, dar nu vorbesc despre ele acum"", a mai spus Croitoru

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Si" eu insumi! Aici este cheitza! Nu de alta, da' nominalizarea vine dupa trei rateuri consecutive, din care ultima e de tot rasul! Daca era asa bun cum se auto-infatiseaza, il accepta guvernatorul! Era suficient ca acesta sa-si exprime interesul! Ceea ce nu-mi explic eu este de ce se da lat, cand de fapt este mai mult stramt decat ingust? FMI, UE? Hai sa fim seriosi! Ultimele transe ale imprumutului (NENECESARE, o pot demonstra!) vor fi trase pentru ca sunt... impinse!! Ajustari??! Romania are nevoie de 1 milion de locuri de munca salariate in economia reala! Fara ele vorbim de"panselutze"!!

    1. Domnule second hand, pune altul mai breaz sau rezolva "si" tu insuti ! situatia.  

      Daca nu poti propune alternative, TACI ! Oricine ar fi propus astazi, maine s-ar gasi second handzi ca tine sa palavrageasca. 

      CROIESTE SI CROIESTE-I, domnule desemnat !. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb