CSABA ÉBER, DIRECTOR GENERAL AL MALAGROW ROMÂNIA:  "Producătorii agricoli trebuie să îşi îmbunătăţească eficienţa"

G.D.
Companii / 8 decembrie 2022

"Producătorii agricoli trebuie să îşi îmbunătăţească eficienţa"

Pentru a face faţă provocărilor actuale şi din viitor, este necesară creşterea eficienţei în agricultură, ceea ce înseamnă că fermierii trebuie să producă mai mult şi de o calitate mai bună pe fiecare metru pătrat, subliniază Csaba Éber, director general al Malagrow România, companie care comercializează îngrăşăminte, biostimulatori şi amestecuri de substrat, conform unui comunicat remis redacţiei. Este puţin probabil ca preţurile inputurilor agricole să scadă anul viitor, iar fermierii ar trebui să ţină cont de acest lucru atunci când îşi planifică costurile de producţie. De asemenea, este necesară supravegherea permanentă a cheltuielilor, pentru a vedea dacă anumite economii legate de inputuri sunt cu adevărat profitabile.

Potrivit sursei citate, 2023 va fi un an provocator din multe puncte de vedere. Situaţia inflaţionistă actuală şi războiul din vecinătate vor continua să aibă un impact de care nici agricultura nu poate scăpa. România, pe de altă parte, are o serie de calităţi şi atuuri care, dacă sunt bine folosite, pot oferi progrese chiar şi în acest context dificil.

România are condiţii naturale deosebit de bune, în special în sudul şi estul ţării, unde temperaturile permit cultivarea legumelor şi fructelor pentru o perioadă relativ lungă de timp. În plus, comunitatea producătorilor horticoli din această ţară este relativ tânără. Csaba Éber, directorul general al Malagrow România, afirmă că şi numărul tot mai mare de sere şi solarii moderne are un impact pozitiv asupra producţiei horticole naţionale, deoarece acestea permit realizarea unor culturi cu ciclu de producţie lung. De asemenea, acesta consideră important faptul că ţara are un consum ridicat de legume pe cap de locuitor: potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2021, populaţia adultă din România a consumat, în medie, 8 kilograme de legume şi 4 kilograme de fructe de persoană pe lună şi 3 kilograme de cartofi pe lună.

În ceea ce priveşte anul viitor, Csaba Éber a declarat că nu se aşteaptă ca preţurile materiilor prime să scadă semnificativ în 2023. În acest moment, cumpărătorii preferă să aştepte, consideră el. Deşi există stocuri, nu se poate spune că aceasta este o tendinţă generală în rândul fermierilor, tendinţa actuală fiind mult mai moderată în comparaţie cu perioada din timpul pandemiei. "Din cauza preţurilor ridicate, cred că este esenţial ca fermierii să îşi îmbunătăţească eficienţa, ceea ce înseamnă producerea unor cantităţi mai mari şi de o calitate mai bună pe metru pătrat. În cazul în care acest lucru nu a fost încă realizat, o gestionare exactă a costurilor va fi esenţială pentru a obţine o imagine clară a rentabilităţii unei ferme. De asemenea, este esenţial ca grădinarii şi micii fermieri să înveţe de la companii care îi pot ajuta profesional. Malagrow România susţine acest lucru prin educarea continuă atât a clienţilor companiei, cât şi a consumatorilor" - a subliniat directorul general al Malagrow România.

Compania, care distribuie îngrăşăminte, biostimulatori şi amestecuri de substrat profesionale, a avut un an foarte bun, cu o creştere a vânzărilor de aproape 30 de procente în 2022, iar feedback-ul fermierilor este foarte pozitiv. Infrastructura actuală a companiei susţine foarte bine creşterea, cu livrări în 72 de ore în orice punct din ţară. Livrările de turbă de M-Peat sunt, de asemenea, foarte prompte şi pot fi planificate cu până la 2-3 luni în avans, subliniază sursa citată.

Dintre produsele Malagrow România, amestecul profesional de turbă M-Peat s-a vândut foarte bine, cu 220% mai mult anul acesta decât anul trecut. Interesul pentru NanoTac a crescut, de asemenea, în mod semnificativ, cu o creştere a vânzărilor de 38% faţă de 2021 - datorită noului ambalaj de 10 ml, produsul este utilizat acum şi de foarte mulţi mici fermieri. Biostimulatorul antistres Megafol şi Calbit C, produs dezvoltat pentru suplimentarea calciului, au avut rezultate excepţionale în timpul verii secetoase din acest an.

Deoarece anul acesta a existat o cerere foarte mare pentru produsele Malagrow în ambalaje mici, de 100 ml, compania va continua să îşi extindă gama anul viitor. Turba M-Peat în ambalaj de 70 de litri a avut succes încă de la lansare, astfel încât, din 2023, toate tipurile de amestecuri de turbă M-Peat vor fi disponibile şi în această variantă. Produsele în ambalaje mai mici le oferă producătorilor posibilitatea de a testa produsele înainte de a le cumpăra pentru suprafeţe mai mari. În acelaşi timp, produsele în ambalaje mai mici sunt mai potrivite pentru producţia de fructe şi legume din grădinile micilor agricultori, inclusiv pentru cei care cultivă doar pentru consumul propriu.

Malagrow România a realizat în acest an mai multe teste de produse, în special în domeniul protecţiei biologice a plantelor, în principal îngrăşăminte cu eliberare lentă (slow-release), astfel că noi produse vor fi lansate anul viitor, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb