CSM discută recunoaşterea gradului profesional a Laurei Kovesi pentru parchetul general

F.B.
Politică / 6 noiembrie 2018

Laura Codruta Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Laura Codruta Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Actualizare : Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins solicitarea fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător pentru Parchetul General, asta după ce Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirma că, urmare a OUG privind legile justiţiei, Kovesi, dacă are gradul de procuror la Parchetul de pe lângă tribunal, nu poate rămâne la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost numită de procurorul general Augustin Lazăr în luna iulie.

Tudorel Toader a precizat că un procuror nu poate ajunge în vârful ierarhiei dacă nu a parcurs toate treptele - parchet pe lângă judecătorie, parchet pe lângă tribunal, parchet pe lângă curte de apel şi PICCJ, mai scrie News.ro.

"Cazul pe care-l spuneţi (al Codruţei Kovesi - n.r.), nu ştiu. Dacă are gradul de tribunal, nu poate să rămână la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru simplul motiv că ar sări de la tribunal peste Curtea de Apel şi s-ar duce la Parchetul de pe lângă Înalta Curte", a spus ministrul Justiţiei.

------

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi solicitarea fostului procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi de recunoaştere a gradului profesional corespunzător pentru Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 21368/2018 privind cererea doamnei procuror Laura Corduţa Kovesi de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se află pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM.

Şedinţa va avea loc astăzi cu începere de la ora 9.30.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta-i justitie politica! Cum sa nu poata accede la Parchetul de pe langa ICCJ un fost procuror sef DNA?. DNA pe langa cine functioneaza? pe langa Judecatoria din Vascauti?. 

    Halal politica, halal justitie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb