CSR NEST: Proiectul "ACTIONariat pentru Comunitate!" s-a încheiat

Mirabela Vasile
Miscellanea / 27 august 2015

Asociaţia CSR Nest a derulat în perioada octombrie 2014 - august 2015 proiectul "ACTIONariat pentru Comunitate!", informează un comunicat de presă.

Proiectul, în valoare de 62.600 lei a fost realizat în proporţie de 88,82% cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. În proiect au fost implicate 21 de IMM-uri în activităţile şi proiectele derulate de şase ONG-uri din Bucureşti, cu scopul de a creşte coeziunea intersectorială în soluţionarea nevoilor comunităţii din Capitală.

Obiectivul general al proiectului "ACTIONariat pentru Comunitate!" a fost reprezentat de cultivarea implicării responsabile în comunitate a managementului şi angajaţilor IMM-urilor din Bucureşti, pornind de la realităţile pieţei locale de responsabilitate socială corporativă (CSR) şi de la gradul de implicare civică a IMM-urilor din România.

În cadrul proiectului "ACTIONariat pentru Comunitate!"au fost identificate şi selectate un număr de 50 de IMM-uri din diferite domenii de activitate, din toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti, care, în cadrul unor întâlniri, au fost informate de către echipa de proiect despre:

- Beneficiile implicării civice şi comunitare;

- Necesitatea unui comportament responsabil în societate (atât ca individ cât şi ca entitate juridică);

- Prezentarea conceptului de responsabilitate socială în rândul IMM-urilor;

- Prezentarea conceputului de voluntariat în rândul IMM-urilor;

- Adoptarea de politici responsabile în rândul IMM-urilor.

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului "ACTIONariat pentru Comunitate" a fost elaborarea de strategii de responsabilitate socială pentru 21 de IMM-uri din cele 50 informate. Aceste strategii au fost adaptate în funcţie de specificul activităţii fiecărui IMM în parte.

Cele 21 de IMM-uri au fost implicate în activităţile şi proiectele a şase ONG-uri din Bucureşti, actionând în beneficiul comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea prin diferite acţiuni de voluntariat sau prin sponsorizări.

IMM-urile implicate sunt: New Kopel, Fabrica de Bere Buna Zaganu, Business Review, Nutrivita, Creativ Pro Design, Culori şi Idei, Barotti International, Ensight Management Consulting, Hotel Cişmigiu, Original Murano, Brightway, Interactivision, Ferma Verde, REI Finance Advisors, Ergo Print, Color Box, REI Facility, Safety First, Regus, Bee Works, Books Express.

Cele şase ONG-uri partenere care au oferit posibilitatea implicării IMM-urilor în şase proiecte comunitare pe care le derulează în Municipiul Bucureşti în anul 2015 sunt: Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, Concordia, Young Initiative, Romanian Angel Appeal, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România - Filiala sector 6, Fundaţia Nane.

Pe lângă o strategie de CSR elaborată de consultanţii Asociaţiei CSR Nest şi posibilitatea implicării într-un proiect civic dezvoltat de un ONG din Bucureşti, cele 21 de IMM-uri partenere au primit pentru o perioadă de doi ani titlul "IMM Responsabil Social". Aceast titlu este un indicator de bonitate în domeniul implicării sociale, având un efect pe termen lung de creştere a competitivităţii pe piaţă, dar şi un impact semnificativ asupra obiectivelor de dezvoltare durabilă stabilite prin Strategia "Europe 2020" şi asumate de România.

"Proiectul "ACTIONariat pentru Comunitate!" a fost o adevărată provocare pentru organizaţia noastră pentru ca ne-am asumat un rol foarte important de a aduce IMM-urile mai aproape de dezideratul de implicare în proiecte sociale. Într-o perioadă în care IMM-urile sunt concentrate pe creşterea cifrei de afaceri şi pe menţinerea cotei de piaţă, este greu să faci efortul de a le opri şi de a le face să înţeleagă că pot face "profit pentru oameni" , acţionând spre binele comunităţii din care fac parte. Mulţumim IMM-urilor care au înţeles şi s-au alăturat misiunii proiectului nostru, precum şi ONG-urilor partenere care au sprijinit buna desfăşurare a activitatilor", a declarat Sergiu Sebesi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest şi coordonatorul de proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb