CU 290 DE VOTURI ELECTORALE Joe Biden, preşedintele ales al SUA

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 noiembrie 2020

Joe Biden, preşedintele ales al SUA

Americanii l-au ales pe democratul Joe Biden, cu peste 75 de milioane de voturi, al 46-lea preşedinte din istoria SUA, conform anunţurilor făcute sâmbătă de mai toată presa din Statele Unite, care menţionează că acesta şi-a asigurat 290 de voturi electorale, faţă de 214, cât a obţinut republicanul Donald Trump, actualul deţinător al fotoliului de la Casa Albă.

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a susţinut, sâmbătă seara, în oraşul său natal, Wilmington, Delaware, un prim discurs ca preşedinte ales, afirmând că poporul american şi-a exprimat în mod clar opţiunea. Biden a dat asigurări că va munci din greu şi pentru cei care l-au votat, şi pentru cei care nu l-au votat. "Oamenii acestei naţiuni ne-au asigurat o victorie clară", a afirmat Biden, declarându-se copleşit de încrederea care i-a fost acordată în acest scrutin.

Totodată, preşedintele ales s-a adresat susţinătorilor lui Donald Trump, spunându-le că a venit timpul ca America să fie vindecată. Biden a spus: "Înţeleg dezamăgirea tuturor celor care aţi votat pentru preşedintele Trump. Eu însumi am pierdut de câteva ori, dar acum, să ne dăm unii altora o şansă. A venit momentul să ne ascultăm reciproc, din nou. Trebuie să încetăm să ne tratăm oponenţii ca duşmani. Nu sunt duşmanii noştri, sunt americani. Trebuie să refacem sufletul Americii. În seara aceasta, întreaga lume priveşte America. America este un far pentru întreg globul. Vom conduce nu doar prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru".

Trump: "71 de milioane de voturi legale, eu am câştigat"

Republicanul Donald Trump a atacat din nou, pe Twitter, problema voturilor ilegale, afirmând că el a câştigat aproape 71 de milioane de voturi legale, ceea ce reprezintă cel mai mare scor pentru un preşedinte în funcţie. Oficialul de la Casa Albă a spus că a câştigat alegerile şi a reclamat faptul că observatorilor nu li s-a permis să asiste la numărarea voturlor.

Trump a subliniat: "Eu am câştigat alegerile. Am obţinut 71.000.000 de voturi. S-au întâmplat lucruri urâte, iar observatorilor noştri nu li s-a permis să le vadă. Nu s-a întâmplat aşa niciodată. Milioane de voturi prin corespondenţă au fost trimise unor oameni care nu le ceruseră niciodată. Cu toţi ştim de ce Joe Biden se grăbeşte să se declare învingător şi de ce presa se chinuie atât de mult să-l ajute: pentru ca adevărul să nu iasă la iveală. Adevărul este că alegerile sunt departe de a fi încheiate".

Trump a avertizat că începând de astăzi va depune contestaţii, urmărind să se asigure că "legile electorale au fost respectate şi câştigătorul a fost ales pe drept".

Liderul de la Casa Albă a declarat că buletinele de vot trebuie să fie numărate "chiar dacă sunt frauduloase, fabricate sau ale unor alegători neeligibili sau decedaţi".

"Ce ascunde Biden?", s-a întrebat Trump, adăugând: "Nu voi avea odihnă până când poporul american nu va avea numărul de voturi oneste pe care le merită şi pe care democraţia le cere".

Însă, Donald Trump a fost întâmpinat cu huiduieli de mulţime, la revenirea la Casa Albă. Numeroşi americani au ieşit în stradă, în marile oraşe din SUA, ca să sărbătorească victoria obţinută de Joe Biden în alegerile prezidenţiale de săptămâna trecută.

Fostul preşedinte Barack Obama l-a felicitat pe Joe Biden

Fostul preşedinte democrat Barack Obama l-a felicitat pe Joe Biden pentru alegerea în fruntea SUA, subliniind că pe acesta îl aşteaptă provocări foarte grele.

"Sunt foarte mândru că pot să-l felicit pe viitorul nostru preşedinte Joe Biden, dar şi pe viitoarea noastră Primă Doamnă, Jill Biden. Suntem norocoşi că Joe are tot ce trebuie ca să fie preşedinte şi se poartă deja aşa. Pentru că, atunci când va intra în Casa Albă, în ianuarie, se va confrunta cu o serie de provocări extraordinare pe care niciun preşedinte nu le-a avut vreodată: o pandemie severă, o economie şi un sistem de justiţie inegal, o democraţie în pericol".

Majoritatea din Senatul SUA, neclară până în ianuarie

Majoritatea din Senatul SUA va fi neclară până în ianuarie 2021, din cauza rezultatului neconcludent al alegerilor din Georgia, unde scrutinul va fi repetat în 5 ianuarie, în condiţiile în care niciun candidat nu a reuşit să obţină o majoritate de voturi.

Potrivit rezultatelor publicate vineri, democraţii şi republicanii vor deţine fiecare 48 de locuri în Senatul cu 100 de locuri. În afară de Georgia, mai trebuie anunţate rezultatele pentru alte două locuri, dar aşteptările arată că acestea vor reveni republicanilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb