CU O CEREMONIE DE PREMIERE Huawei a încheiat cea mai amplă ediţie a programului "Seeds for the Future"

V.R.
Companii / 28 septembrie 2022

Huawei a încheiat cea mai amplă ediţie a programului "Seeds for the Future"

Huawei a încheiat recent cea de-a noua ediţie a programului "Seeds for the Future" cu o ceremonie de premiere a studenţilor participanţi, fiind cea mai amplă ediţie a programului de la debutul acestuia din 2014, în România.

Potrivit unui comunicat al companiei, 35 de studenţi din România şi Republica Moldova au venit în Bucureşti pentru cursurile de abilităţi tehnice şi de pregătire interculturală, desfăşurate pe parcursul a opt zile. Un număr de nouă experţi, profesori şi o vizită la laboratorul tehnologic din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti au stat la baza activităţilor didactice desfăşurate, făcând ca ediţia 2022 a programului "Seeds for the Future" să fie cea mai amplă de până acum în România.

În cadrul ceremoniei de închidere, studenţii au fost premiaţi la categoriile "Best Public Speaker", "Best Team Leader", "Sustainability Advocate", "Best TECH4GOOD Group Project" şi "Best Seed of the Year". La ceremonie au fost prezenţi oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai Huawei România, precum şi reprezentanţi ai universităţilor de top.

"În fiecare an, Huawei reuneşte în acest program studenţi de la universităţi de top, nu doar din România, ci şi la nivel global, oferindu-le o experienţă uimitoare, care le poate schimba viaţa", a declarat la ceremonia de închidere, Jensen Li, CEO Huawei România, menţionând: "Scopul nostru este să dăm şansa tinerilor să exploreze tehnologia Huawei de ultimă oră şi să-şi îmbogăţească orizontul cultural. Avem încredere că studenţii noştri îşi vor valorifica la maximum potenţialul în anii care urmează şi vor contribui din plin la dezvoltarea lumii digitale a viitorului".

Pe parcursul programului, participanţii au interacţionat direct cu experţi şi intermediari din domeniul afacerilor, tehnologiei şi culturii chineze. De exemplu, în cadrul zilei de curs dedicată telecomunicaţiilor şi securităţii cibernetice, studenţii au putut discuta cu Dan Vultur, Ofiţer Securitate Cibernetică şi Protecţia Datelor al Huawei România, despre modul în care Huawei îşi menţine siguranţa reţelelor, precum şi despre standardele de securitate cibernetică existente la nivel internaţional şi în Europa. De asemenea, studenţii au avut ocazia să îşi perfecţioneze competenţele de public speaking prin seminarii dedicate.

Ca cerinţă pentru a putea să absolve programul, studenţii au trebuit să participe în competiţia TECH4GOOD, ce a presupus lucrul în echipă pentru dezvoltarea unor proiecte tehnologice care să se adreseze unor probleme de actualitate, precum reducerea consumului de energie sau poluarea. Proiectul câştigător realizat de studenţi, intitulat "Helping hands", constă într-un sistem dedicat de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, ce facilitează supravegherea uşoară a acestora şi accesul la servicii de urgenţă, prin intermediul unui sistem de monitorizare şi a unei aplicaţii ce înglobează inteligenţa artificială şi Cloud computing. Însă, toţi studenţii din cadrul programului Seeds for the Future sunt încurajaţi să ia parte la competiţia internaţională TECH4GOOD, care va avea loc la începutul anului 2023, unde vor avea şansa să primească investiţii direct de la Huawei pentru proiectele lor.

În România, programul "Seeds for the Future" se derulează din 2014, contribuind până acum la formarea a peste 300 de studenţi pasionaţi de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Programul reprezintă pentru studenţii înscrişi o oportunitate de învăţare şi de perfecţionare atât a abilităţilor tehnice, cât şi a celor personale, având un rol important în debutul lor din punct de vedere profesional după absolvirea studiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb