Cu pumnul în gura cetăţeanului

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 10 februarie 2023

Sorin Rosca Stanescu

Guvernul condus de generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, susţinut fiind de aproape toată suflarea PNL, a pus la cale unul dintre cele mai grave atentate de până acum împotriva dreptului cetăţenilor de a se exprima. O formulare intenţionat ambiguă îi va putea arunca după gratii pentru ani buni pe protestari.

Un PNL care devine din ce în ce mai mic şi mai nervos se aşteaptă la importante proteste antiguvernamentale. Şi, într-o încercare disperată de a le preveni, iată că Guvernul condus de Nicolae Ciucă propune Parlamentului un act normativ fără precedent în istoria României din ultimii 32 de ani. Este o lege prin care, în baza unei interpretări aleatorii a procurorilor şi apoi a judecătorilor, oamenii pot fi aruncaţi după gratii pentru mai mulţi ani, pentru simplul motiv că protestează împotriva unor reprezentanţi ai puterii. Care putere încă este deţinută în principal de către PNL.

Nu intru în alte detalii. Fiecare dintre cititorii acestei analize are posibilitatea să acceseze pe internet normele preconizate de Guvernul Ciucă. Este important însă de reţinut că această lege nu poate să treacă fără acordul PSD. De altfel, fără acordul PSD, Guvernul nici măcar nu putea să propune Parlamentului proiectul actului normativ. Din acest motiv, putem prezuma că şi PSD este complice. Adică şi PSD, pregătindu-se de rotativă, preconizează măsuri profund impopulare şi, ca atare, se pregăteşte pentru a face faţă protestelor. De fapt, pentru a le preveni.

În acest punct este cazul să deschidem o paranteză. Pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, l-a luat gura pe dinainte. Şi a cam dat de pământ cu preşedintele Klaus Iohannis. Spunând pe şleau că anii în care acesta a stat la Cotroceni sunt ani pierduţi pentru România. Şi, aparent, Iohannis şi-a ieşit din ţâţâni. Ameninţând într-un mod destul de transparent cu faptul că s-ar putea să nu ţină cont de protocolul de alianţă dintre cele trei partide. Care prevede că PSD urmează să facă următoarea desemnare de premier la sfârşitul lunii martie. Desemnare pentru care Ciolacu se pregăteşte pe faţă. De aici şi întreaga coregrafie pe care o vedem atunci când se ţine braţ la braţ cu Ciucă. "Nicu şi Marcel". Este posibil să se ţină degeaba. Pentru că, înfuriat la culme, Klaus Iohannis declară că, după ce primeşte o propunere din partea partidelor politice din coaliţie, va decide el însuşi ce şi cum e mai bine pentru România. Cu alte cuvinte, poate decide cu totul altceva de cum ne tot anunţă Marcel Ciolacu.

Dacă s-a observat, mai sus am utilizat cuvântul "aparent". Şi nu întâmplător. Eu nu exclud deloc posibilitatea ca Marcel Ciolacu în mod intenţionat să fi încecat să-l scoată din ţâţâni pe Iohannis. Tocmai pentru a-l determina pe acesta să declanşeze o criză. O criză care să permită PSD-ului să treacă în opoziţie, să nu piardă puncte exercitând puterea, ci, dimpotrivă, să câştige, criticându-i pe liberalii rămaşi în minoritate. Poate că preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat impulsiv, a muşcat din momeală şi a căzut într-o cursă. Dar aceasta a fost doar o paranteză.

Revenind la subiectul principal, cred că, de urgenţă, ceea ce a mai rămas viabil şi sănătos din societatea noastră civilă precum şi opoziţia trebuie să intervină în forţă pentru a bloca legea ticăloasă care se pregăteşte. Este adevărat. România are nevoie de stabilitate. Convulsiile sociale şi politice nu-i vor face bine în perioada următoare. Numai că stabilitatea nu trebuie menţinută prin frică sau prin teroare. Şi nici inhibând drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. Aşa că în special liderii PSD trebuie forţaţi rând pe rând să se pronunţe: de care parte a baricadei sunt? Repet - fără PSD, legea ticăloasă nu trece.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Se copiaza legislatia existenta in Germania,

    unde parerile antiguvernamentale se pedepseste 

    1. Ai surse? Nu am auzit de asa ceva

      E pe pagina oficiala a guvernului german,

      unde se afla si legea care indeamna populatia 

      sa denunte chiar si ANONIM pe cei cu pareri

      ANTIGUVERNAMENTALE 

      Unde scrie ca parerile antiguvernamentale se pedepsesc?

    Iohannis nu-i impulsiv, dimpotriva e prea calm poate. Ma gandesc ca si el si-a facut calculele, pt ca alianta asta PNL CU CIUMA ROSIE, nu da deloc bine la electoratul PNL, pe cand PSD se pare ca are de castigat din ea(deja a ajuns la 35%).

    PSD isi face toate jocurile in aceasta coalitie, vezi toate cresterile de taxe la companii din ultima perioada, dar si masuri populiste tintite spre electoratul PSD(cardul de 50 euro bonus la pensionari, marirea salariului minim, mariri pensii ). PNL e doar o remorca bleaga ce semneaza toate propunerile PSD. Si s-au si transformat in comunisti liberalii(vezi atacurile din presa la multinationale, la Petrom, etc) din partea PNL, care trebuia sa fie un partid pro bussiness, de centru dreapta, cei ce i-au votat de asta i-au votat.  

    1. Eu aș intra în pământ de rușine să recunosc în fața cuiva că am votat PNL. Bașca că l-am votat pentru că e partid pro-business. Râde lumea ce naiba.

    Sa te preocupe eventualele proteste este ca si cum te'ai preocupa de ceva ce nu va exista. Dar o lege pentru subordonarea "gloatei fierbinti" e "buna" oricand, le da stapanilor un sentiment de siguranta in plus.

    Pnl trebuie sa se descotoroseasca de Psd, doar asa vor putea,la alegerile de anul viitor, sa livreze aceeasi "ciorba reincalzita" - "ciuma rosie". 

    1. psd trebuie sa se descotoroseasca de pnl doar asa se pot victimiza in voie si sa livreze aceiasi ciorba sleita ,cum vor ei sa faca bine dar ii impiedica oamenii rai ei fiid cei buni .

    carmen dan este la pnl sau la psd ? ea a propus inaintea celor de la pnl puscarie pentru cei ce protesteaza . nu mai prezentati psd-ul ca pe niste mimoze ca , chiar nu-i cazul .

    carmen dan este la pnl sau la psd ? ea a propus inaintea celor de la pnl puscarie pentru cei ce protesteaza . nu mai prezentati psd-ul ca pe niste mimoze ca , chiar nu-i cazul .

    Cele doua găști zise partide + dulapul șef vor da testul greu al recesiunii, test picat cu brio de guvernele din 1992 pana în 2008. Inflația este pregătirea de artilerie (1992, 1997, 2007/8, 2022/23), urmează somajul și recesiunea pana în 2025.

    N. Ciuca si L. Bode fac ce stiu ei mai bine, plagiaza modificarea Codului penal cu privire la faptele de tulburare a ordinii si linistii publice. Pe cine credeti? Pe dna Carmen Dan pe cand ocupa scaunul lui Bode.

    Vai, se poate sa uiti matale SRS, sau nu vrei sa-l superi pe dl Marcel. PNL este initiator al acestor modificari ale Codului penal, iar PSD, prin votarea lor in Parlament ca si partener la guvernare devine coautor. 

    Deci, dle SRS si Marcel cu partidul sau social democrat ''baga pumnul in gura cetateanului''. 

    Somn usor cetatene, cu aceste modificari ale Codului penal vei fi in siguranta.

    Doi slugoi de ultima spetza si doua nulitati plagiatoare si-au dat mana pt a pune in practica planul papusarilor oculti straini, acela de a pune pumnul in gura romanilor, prin curelele lor de transmisie, numite serviciile secrete romanesti(de fapt, total antiromanesti)! Nici nu mai conteaza pt acesti slugoi, faptul ca s-au suit cu bocancii peste Constitutia Romaniei(cel mai terfelit document din ultimii 33 de ani), luandu-le astfel romanilor dreptul la protest si libera exprimare! Dupa cum am mai spus, o dilema esentiala a vremurilor in care traim este urmatoarea:”ori ei, ori noi”! Daca romanii vor intelege acest lucru, atunci vor intelege si ce au de facut! Doar sa nu se trezeasca prea tarziu si isi dea seama ca au devenit sclavi in lanturi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb