Cu ţigara electronică te păcăleşti, dar nu te laşi de fumat

Cornelia Angelescu
Miscellanea / 1 decembrie 2011

În cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", din Bucureşti, a avut loc ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele unui studiu privind prevalenţa fumatului în ţara noastră şi a unei recente campanii antifumat, desfăşurate de Centrul Naţional pentru Renunţare la Fumat.

Concluziile acestor acţiuni au revelat faptul că mulţi români s-au lăsat de fumat pentru că nu se simţeau bine (fără a manifesta o boală), alţii din motive de sănătate şi o parte din cauza cheltuirii banilor familiei pe ţigări în aceşti ani dificili din punct de vedere economic.

Impactul avertizării "Fumatul dăunează grav sănătăţii" şi pictogramelor de pe pachetele de ţigări a fost modest, dar au creat totuşi un sentiment anti fumat.

Din studiu a rezultat, pentru prima dată, în anul 2011, că numărul femeilor fumătoare a scăzut la 15% faţă de 21% în anii trecuţi. S-a atras atenţia asupra riscului pe care îl reprezintă fumatul pentru femeile care îşi doresc un copil prin fertilizarea în vitro (rezultatul fertilizării este nul) şi pentru femeile gravide (efecte negative asupra evoluţiei fătului).

În cadrul conferinţei de presă, dr.Magdalena Ciobanu, coordonator Program Naţional Stop Fumat, a subliniat că tratamentul medicamentos (gratuit), aflat la îndemâna oricărui doritor să renunţe la fumat este, pe lângă voinţă, cel mai eficient, la care este de dorit să se adauge un sprijin psihologic.

Psihologul participant la acest studiu şi coordonator Program Naţional Stop Fumat a arătat că ţigara electronică este doar o iluzie a lăsatului de fumat. Aceasta, în cele mai multe cazuri, menţine reflexele pentru fumător şi nu diminuează dorinţa de a fuma.

Creşterea utilizării ţigării electronice demonstrează un singur lucru bun, că mulţi oameni vor să facă ceva pentru sănătatea lor şi a celor din jur, că îi preocupă renunţarea la fumat. Dar, cei mai mulţi dintre ei, până la urmă, combină această ţigară cu cea clasică sau revin total la vechiul obicei. Nu este o soluţie care să conducă la succes pe termen lung.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb