Fostul şef al DIICOT, Alina Bica, a părăsit, ieri seară, Penitenciarul de femei de la Târgşor, după ce instanţa supremă a decis plasarea sa în arest la domiciliu. La ieşirea din închisoare ea a declarat jurnaliştilor că are încredere în justiţie şi că este "în continuare, o femeie de succes".
Bica a mai spus, citată de Mediafax: "Aş dori doar să mulţumesc acelor puţini oameni care au avut şi nobleţea sufletească şi profesionalismul necesar să îmi acorde prezumţia de nevinovăţie şi să nu vorbească tot felul de lucruri necunoscute şi neadevărate la televizor. (...) Iar mai departe, ne vedem în sala de judecată şi poate cineva o să mă audă şi pe mine".
Fosta şefă DIICOT a precizat, râzând, că are încredere în sistemul de justiţie. Bica a mai spus că "poţi să pleci din puşcărie fără denunţuri" şi că denunţurile nu fac parte din "lumea" sa.
Alina Bica a fost plasată în arest la domiciliu în dosarul cunoscut sub numele de "Bica 2", după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit măsura arestului preventiv în cazul celor doi, hotărârea luată de instanţă fiind definitivă.
Alina Bica s-a aflat în Penitenciarul Târgşor, ea fiind în detenţie din 22 noiembrie 2014, când a fost arestată în primul dosar deschis de DNA pe numele său.
• Dorin Cocoş - în arest la domiciliu
O decizie similară a fost luată şi în cazul lui Dorin Cocoş, care va părăsi Arestul central al Poliţiei Capitalei, unde se află din 29 octombrie 2014, când a fost arestat în dosarul "Microsoft".
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 14 aprilie, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu în ceea ce îi priveşte cu Bica şi pe Cocoş, în dosarul "Bica 2", decizia fiind contestată de procurorii DNA.
ICCJ a respins, ieri, contestaţia, astfel că Bica şi Cocoş au fost plasaţi în arest la domiciliu.
Omul de afaceri Dorin Cocoş mai are emis pe numele său un mandat de arestare la domiciliu, în dosarul "Microsoft". De asemenea, şi Alina Bica mai este arestată la domiciliu într-un alt dosar, respectiv în "Bica 1".
În acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie. În prezent, Alin Cocoş este arestat la domiciliu.
Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.
Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.
Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.
Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi pe Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Bica fata fara frica în data de 22.04.2015, 05:15)
Succesuri parca...limba de la cea mai destepta ca Bica trebuia respectata
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.04.2015, 08:00)
Cand o incepe Alina Bica sa povesteasca despre cei 600 milioane de USD, pe care echipa Ghita (SRI) si Ponta le-au sters asa printr-un fond de investitii INEXISTENT la RRC, si despre hotia strategica a lui Ovidiu Tender la RAFO, Darmanesti, Prospectiuni, Vulcan, etc, iar o sa ne miram de n-o sa mai putem.
2.1. Rugaminte (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de investitor în data de 22.04.2015, 12:27)
daca poti sa-mi spui ceva concret despre "hotia" de la Prospectiuni ti-as fi recunoscator.Daca nu poti-ciocul mic!
2.2. Concret (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Investitor pagubit în data de 22.04.2015, 16:18)
- creanta de 10 miloane de USD de la RAFO, neplatita, dar compensata cu rafinaria Darmanesti, care nu se mai stie a cui e;
- scaderea detinerii lui Tender de la 76% la 555 in 3 ani, cand Prospectiuni avea bani isi rascumpara propriile actiuni si le dadea la CA unde era madam Tender si fratele lui Tender membru;
cresterea imobilizarilor de 70 de ori in 6 ani, adica participatii in Africa, Singapore, Porugalia, Arabia Saudita eyc, care n-aduc venituri...numai s9 numai esecuri oeste tot pentru PRSN, dar Coldea zice ca Tender investeste st strtaegic in Africa....
- mai vrei?