Cum facem faţă perioadei Blue Monday: Sfaturi de securitate cibernetică

F.D.
Miscellanea / 15 ianuarie

Cum facem faţă perioadei Blue Monday: Sfaturi de securitate cibernetică

Blue Monday este considerată cea mai tristă zi a anului. Este a treia zi de luni a lunii ianuarie şi rezultatul unei combinaţii a mai multor factori, inclusiv starea vremii, datoriile şi motivaţia scăzută pentru reîntoarcerea la locul de muncă, conform unui comunicat de presă al Kaspersky.

Unii oameni se pot simţi dezamăgiţi atunci când mult aşteptatul An Nou nu aduce cu adevărat nimic nou şi onorarea rezoluţiilor după vacanţă nu este e o treabă uşoară. Când nu este încă posibil să-ţi schimbi radical stilul de viaţă, poate fi mai bine să te concentrezi pe ceva simplu şi realist, cum ar fi adoptarea unui obicei util, cum ar fi păstrarea parolelor în siguranţă. Această mică schimbare pozitivă se va asigura că noul an nu va aduce motive de tristeţe precum pierderea de bani sau de date personale.

Experţii Kaspersky au colectat câteva sfaturi simple despre cum să gestionaţi şi să înţelegeţi mai bine relaţiile utilizatorilor cu parolele.

1. Eliminaţi combinaţiile precum "1234" şi "admin" din parolă

Astfel de parole sunt convenabile şi simple pentru utilizatori, dar, din păcate, şi pentru atacatori. Parolele ca aceasta sunt uşor de ghicit de algoritmii care sortează posibilele combinaţii de caractere. Pentru a proteja informaţiile personale, este mai sigur să folosiţi parole mai complexe şi unice, constând din diferite simboluri, numere şi litere - atât cu litere mari, cât şi cu litere mici.

2. Este mai bine să excludeţi informaţiile personale din parole

Folosirea unei date de naştere sau a unei aniversări a nunţii, a numelui străzii de domiciliu sau a oraşului de reşedinţă face o parolă mai evidentă pentru un atacator. Parola nu trebuie să conţină informaţii personale despre proprietarul unui cont, în special despre acele informaţii care sunt disponibile public. În schimb, este mai bine să folosiţi combinaţii aleatorii de cuvinte şi litere care nu se concretizează în cuvinte şi expresii semnificative. Există mai multe metode pentru a crea parole puternice. De exemplu, utilizatorii pot alege o metodă asociativă sau abordarea emoji etc.

3. O practică sigură este să folosiţi parole unice pentru fiecare cont

Chiar dacă respectarea sfaturilor anterioare nu a protejat un cont de hacking, atunci această regulă cel puţin nu va face genera situaţii de o mai mare amploarea. Secvenţa de litere, numere şi simboluri trebuie să fie unică pentru fiecare cont, apoi chiar şi cu cel mai rău scenariu care s-ar putea întâmpla, nu toate informaţiile utilizatorului vor ajunge în mâinile hackerilor.

4. Metoda de asociere pentru parole

Această metodă implică alegerea câtorva cuvinte sau expresii care sunt asociate cu evenimente, locuri sau persoane care sunt importante personal. Apoi, combinând aceste cuvinte sau expresii, se creează o parolă unică care este uşor de reţinut, dar greu de ales. Este important ca expresia să aibă sens doar pentru utilizator şi să nu includă expresii obişnuite de tip "Iloveyou".

5. Nu ezitaţi să instalaţi un manager de parole

Într-adevăr, crearea unei parole unice şi complexe pentru fiecare dintre zecile de conturi pe care le gestionăm poate fi o sarcină descurajantă, dar ea poate fi delegată unor manageri de parole de încredere. Astfel de aplicaţii pot nu numai să creeze parole puternice, ci şi să le stocheze - alături de date sensibile, cum ar fi informaţiile medicale sau datele financiare - în siguranţă pe fiecare dintre dispozitivele dumneavoastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb