Cum să construim împreună o activitate financiară mai inteligentă şi mai ecologică

G.D.
Companii / 15 septembrie 2022

Cum să construim împreună o activitate financiară mai inteligentă şi mai ecologică

Se preconizează că investiţiile globale în transformarea digitală vor atinge 1,8 trilioane de dolari în 2022, iar instituţiile financiare sunt supuse unei presiuni imense pentru a se transforma digital, astfel încât să poată anticipa şi să se pregătească pentru următoarea noua normalitate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în acelaşi timp, se aşteaptă ca acestea să răspundă unor nevoi noi de afaceri. Câteva astfel de exemple sunt: îmbunătăţirea eficienţei şi a sustenabilităţii, respectarea condiţiilor de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG), precum şi a celor de natură financiară, la care se adaugă facilitarea convergenţei dintre securitate şi date, pe de o parte şi tehnologia în timp real pentru o experienţă îmbunătăţită de utilizare.

În cadrul Huawei Intelligent Finance Summit 2022, desfăşurat în perioada 20-22 iulie, Jason Cao, Chief Executive Officer al Huawei Global Digital Finance, a povestit despre modul în care părţile interesate din industrie pot crea împreună o industrie financiară mai inteligentă şi mai ecologică.

"Tehnologia continuă să reprezinte motorul dezvoltării industriei financiare, în special raportat la intelligence şi la conectivitate. Am văzut cum bancomatul a depăşit limita de timp şi mobile banking-ul a depăşit limita de spaţiu. Acum, super-aplicaţiile reformează felul în care clienţii interacţionează cu produsele", a declarat Cao.

Instituţiile financiare intră într-o nouă eră, cu noi servicii şi produse care apar unul după altul. Aşa cum reiese din discursul lui Cao adresat principalilor actori industriali din Singapore, acestea vin cu la fel de multe provocări pe cât oportunităţi.

O industrie financiară mai inteligentă şi mai sustenabilă este mai pregătită pentru toate scenariile de servicii. Prin intermediul conexiunilor complet conectate şi inteligente ce optimizează soluţiile rapide şi flexibile de implicare a clienţilor pentru o experienţă digitală îmbunătăţită, o industrie financiară mai inteligentă şi mai ecologică oferă trei capacităţi cheie:

O platformă convergentă inteligentă construieşte funcţii de date în timp real bazate pe o arhitectură hibridă multi-cloud, facilitând gestionarea cross-cloud cu servicii agile pentru a satisface cerinţele pentru diferite scenarii, subliniază sursa citată.

Deşi arhitectura multi-cloud hibridă este într-o tendinţă ascendentă, există provocări tehnice, precum colaborarea multi-cloud cu o singură reţea sau criptarea şi calcularea datelor de către mai multe părţi. Potrivit lui Cao, noile tehnologii pot, însă, face ca procesul de modernizare să devină o realitate prin intermediul unei platforme distribuite de microservicii cloud care să susţină o experienţă optimizată de re-arhitecturare şi migrare.

Capacităţile low-code de care dispunem contribuie foarte mult la dezvoltarea de super-aplicaţii native şi a unui centru de implicare a clienţilor (CEC) care conectează clienţii cu serviciile digitale pentru servicii mai bune pentru utilizatorul final. Huawei a colaborat cu partenerii săi pentru a construi o soluţie financiară inteligentă pentru toate scenariile pentru integrarea de date, informaţii şi scenarii pentru o experienţă îmbunătăţită a clienţilor sub raportul interacţiunii, percepţiei şi luării de decizii.

Strategiile şi tehnologiile cloud-native permit accelerarea convergenţei inteligente pentru platformele digitale agile, împreună cu agregarea produselor Software-as-a-Service (SaaS) pentru ecosistemele deschise, indiferent de scenariile ce pot apărea în timpul folosirii serviciilor financiare.

Acestea au potenţialul de a deveni mai sustenabile pentru mediul înconjurător, prin implementarea unei infrastructuri de cloud şi a facilităţilor aferente. Instituţiile financiare pot atât să îmbunătăţească eficienţa energetică şi să reducă amprenta de carbon, cât şi să faciliteze colaborarea dintre tehnologiile multiple, tehnologiile eterogene şi multi-cloud-ul hibrid.

Huawei a creat soluţii inovatoare împreună cu parteneri de top pentru a sprijini nevoile digitale ale clienţilor. Una dintre acestea este soluţia Digital Banking 2.0, ce utilizează platforma deschisă Temenos. Aceasta este concepută pentru a sprijini lansarea rapidă a băncilor digitale, permiţând instituţiilor bancare să accelereze modernizarea în cloud şi îmbunătăţind eficienţa implementării şi satisfacţia clienţilor.

Anul trecut, Huawei a lansat programul Financial Partner Go Global (FPGGP) pentru a construi o platformă ecologică globală care să conecteze în mod eficient nevoile clienţilor şi soluţiile inovatoare ale partenerilor.

"A fost un program de succes, cu 25 de parteneri care s-au alăturat FPGGP. În plus, soluţia noastră comună cu Netis Alops a fost lansată în Singapore şi, de atunci, a creat oportunităţi şi mai mari în peste 10 ţări", a declarat Cao.

Întrebat despre strategia tehnologică a Huawei, Cao a povestit despre viitoarea lansare a FPGGP 2.0.

"Sperăm să avem alături parteneri de consultanţă şi parteneri de servicii globale. De asemenea, căutăm să dezvoltăm parteneriate locale în ţări-cheie, care să funcţioneze ca integratoare autohtone pentru soluţiile comune FPGGP, cu scopul de a vinde mai bine aceste tehnologii pe piaţa locală", a explicat Cao.

Huawei este un jucător-cheie în transformarea digitală pentru industria globală a serviciilor financiare, deservind peste 2.000 de clienţi financiari din peste 60 de ţări şi regiuni, inclusiv 49 dintre cele mai mari 100 de bănci din lume, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb