Cum vorbeşte Iohannis cu cei pe care "i-a auzit"?

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 6 noiembrie 2015

Cum vorbeşte Iohannis cu cei pe care "i-a auzit"?


Sorin Cîmpeanu, premier interimar

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, că îl numeşte premier interimar pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după demisia lui Victor Ponta.

Iohannis a transmis că a urmărit cu mare atenţie protestele şi că are un mesaj important pentru cei care au fost în stradă. "V-am văzut, v-am auzit. Voi ţine cont de solicitările voastre", a spus preşedintele, adăugând: "Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice să avem un acord cu societatea civilă, să consult în premieră un nou actor.

"Voi convoca pentru vineri după-amiaza un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte strada. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile şi opţiunile".

Nu ştim dacă preşedintele Klaus Iohannis e conştient , dar soluţia să se consulte cu reprezentanţii străzii cuprinde o capcană, semnalată de cuvântul "reprezentanţi".

Cum ajunge preşedintele în contact cu "reprezentanţii străzii", care nu sunt organizaţi?

Dă mesaj pe Facebook?

Vrea să le dea un e-mail? Cui?

Sau vrea să trimită pe cineva cu toba prin piaţa publică?

Unde şi când vor avea loc consultările?

Avem o recomandare. Poate să deceleze "liderii" întrebând la SRI: "Alo, SRI? Care e cel mai lider lider?"

"Avem noi unul de-al nostru, care e foarte lider!"

Ceea ce a spus Iohannis este imposibil de aplicat.

Protestele sunt o mişcare spontană. Ce reprezentanţi să aibă?

Protestatarii sunt animaţi de dorinţa de înnoire, de zorii unei noi epoci. De pe margine, generaţiile mai în vârstă aprobă.

Manifestaţiile de stradă sunt corespunzătoare unei simţiri populare, care este autentică, indiferent de cât de artificioşi sunt participanţii.

Trăim într-o societate alienată. Noi nu ne mai găsim sentimentul de autenticitate nici în protest, nici în aşa-numita mişcare de înnoire.

În mediul virtual, exact ca în sediul CC în decembrie 1989, se fac guverne şi se propun lideri. Tinerii aşteaptă un lider izbăvitor, fără pată, care să aibă aceleaşi năzuinţe şi să vorbească aceeaşi limbă cu ei. Puţini trasează, deocamdată, o linie de demarcaţie între mesajul public, în multe cazuri conţinând lucruri valide, şi personajul care îl rosteşte.

La o numărătoare a "voturilor" virtuale, Mihai Zmenta se află printre premianţi cu unul dintre mesajele sale video, în care îndeamnă la revoltă împotriva clasei politice, având pe fundal un steag tricolor.

Cu peste 53.000 de like-uri şi 96.000 de distribuiri, Zmenta poate fi considerat unul dintre liderii de opinie ai revoltei "generaţiei Facebook", pe contul său de pe reţeaua de socializare postând în ultimele ore mai multe mesaje legate de ieşitul în stradă în diverse oraşe ale ţării.

Foarte popular în rândul adolescenţilor (pagina sa de Facebook are peste 900.000 de urmăritori) pentru postările sale video, în unele oferind sfaturi ironice despre "cum să-ţi tunzi părul pubian în funcţie de zodie" sau arătând "cum se prezintă un cocalar la angajare" , Zmenta are abilitatea de a "vizita locurile comune" şi de a spune exact ceea ce ştie că aşteaptă "fanii" de la el, chiar dacă nu întotdeauna pare credibil.

Alegerea noilor lideri din mediul virtual pare a fi la fel de plină de capcane precum alegerea unui primar sau preşedinte.

Isărescu nu respinge că premierul tehnocrat ar putea veni din BNR

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu respinge ideea că premierul tehnocrat ar putea veni din Banca Naţională a României.

Oficialul a fost întrebat, ieri, dacă noul şef al Guvernului ar putea fi un reprezentant al băncii centrale, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de un executiv condus de un tehnocrat, cel puţin pe o perioadă de un an.

"Avem rezerve de cadre aici, deci da", a răspuns guvernatorul, citat de Mediafax.

Mugur Isărescu a precizat că efectele generate de actuala situaţie politică din România vor depinde de rapiditatea cu care se va forma un nou guvern şi de deciziile ulterioare ale acestuia.

Banca Centrală subliniază: "Contextul general a indus dificultăţi suplimentare pentru adoptarea unei decizii de politică monetară. Pe plan intern, procesul de numire a unui nou guvern accentuează incertitudinile legate de mixul de politici macroeconomice, mai ales că bugetul pentru anul 2016 este încă neconfigurat. Mediul extern continuă, de asemenea, să fie marcat de incertitudini, având ca surse principale evoluţiile economice din China şi din alte state emergente majore, cu implicaţii asupra creşterii economice a zonei euro, dar şi la nivel gobal". (F.A.)

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Ha!

    N-am stiut ca vom incarca clipul lui Zmenta. 

    L-am aratat in sedinta de redactie, ca exemplu de alienare a protestului: aglomerare de platitudini, intr-un discurs batrinicios, cu saraci si diavoli, tot atit de valid cu 200 sau cu 2000 de ani in urma, actualizat doar prin "pai cum mortii vostri"...etc. 

    Tinarul este autocontradictoriu: acuza pe Iohannis ca acordind decoratii, a intreprins o operatiune "de imagine", dar el insusi a avut grija sa-si aranjeze "neglijent" un drapel, in spate, in stinga, jos, se gaseste un reflector cu filtru rosu, iar pe fond curge o melodie... 

    Adica, o discreta "operatiune de imagine". 

    Este necesar un efort serios sa treci de junele oportunist, ca sa poti sesiza sinceritatea protestului strazii. 

    Totusi, daca Iohannis chiar se va intilni cu "reprezentantii strazii", atunci alta posibilitate decit acest june care invata poporul caragialesc - "Drag popor!" - (ori altii echivalenti) nu are. 

    De aceea, invitatia la intilnire cu "reprezentantii strazii" (aceasta expresie este o contradictie in termeni, in cazul unui protest spontan), contine, pe linga stupiditate si perfidia sperantei ca astfel poate altera sinceritatea protestului. 

    Altfel, desigur, le urez succes la intilnire!

    1. esti cam dur cu acest tinar, de 21 de ani, entertainer si angajat, care-i considera pe toti aceia are au jefuit bugetul si resursele tarii, precum si pe alesii nostri care au asistat fara reactie la acest jaf, ceea ce sunt cu adevarat, niste porci. Reactia tinerilor la acest comportament porcesc este de salutat si se pare ca a dat roade: porcii care ne-au condus si ne conduc dau din colt in colt, nu prea stiu pe unde sa scoata camasa si se pare ca-l vor lasa pe Iohannis sa hotarasca ce si cum.

      Nu este clar cit vor obtine, dar reactia tinerilor nu poate fi fara urmari pozitive, zic eu. 

      Nu resping protestul, ci pe oportunistii sai, care sint cu atit mai dezgustatori, cu cit sint mai tineri.

    Punctul 1 de la COLECTIV .

    Politicienii din ultimii 25 de ani au tradat ROMANIA, sunt corupti, mana in mana cu urmasii securitatii si nu au de gand decat sa fure in continuare si sa asupreasca aceasta tara. De aceea au inceput sa moara oameni nevinovati ! 

    Toti trebuie sa faca 2 pasi in spatele politicii pentru urmatorii 25 de ani ! Justitia sa-si faca treaba si sa nu mai astepte intrunirea HOTILOR si CORUPTILOR cu bile daca mai da cate unul dintre ei ! Pentru ce au facut cat au fost la putere ar merita GHILOTINA ! 

    Cum ar fi aratat aceasta tara daca ar fi fost aplicat punctul 8 de la Timisoara ? De atunci a inceput dezastrul si germenii CORUPTIEI au tot incoltit ! Familii de politicieni ! Securisti infiltrati peste tot ! Hartiile nu mai pot fi arse, banii manjiti de coruptie duc la ei . Totul trebuie recuperat pana la ultimul banut de la coruptii care ne-au condus. Trebuie infiintata Directia Anticoruptie pentru faptele petrecute de la 21 Dec 1989 pana la data la cere se vor organiza alegeri libere de partidele astea corupte.  

    O noua lege a partidelor politice care sa previna coruptia. 

    Dizolvarea Parlamentului. 

    Dizolvarea partidelor. 

    3 luni pentru infiintarea de noi partide din care sa nu faca parte nemernicii de conduc acum. 

    Desfasurarea de alegeri ! 

    Noua putere sa inceapa curatenia generala a Romaniei de coruptie si Dreptate pana la capat mai exact pana la ultimul banut. 

    Nu mai putem accepta rotirea partidelor ci trebuie impusa roirea partidelor acolo unde merita ! ..."la puscarie si la casa de nebuni" ...! 

    Doua jeguri de politiceni emiteau ieri doua pareri pe ecranele tv: 

    Unul voia ca alegatorii sa mearga sa voteze in Bulgaria daca nu vor partidul sau iar altul spunea ca sunt prea putini in strada si ca cei care nu ies in strada vor altceva ! 

    Doua JEGURI CORUPTE !

    Adica sa plecam din tara si sa iesim cu totii in strada ca la anarhie sa priceapa ei ca nu ii mai vrea nimeni decat la puscarie ! 

    1. Toti vreti alegeri anticipate!

      Intr-adevar, nu exista alta solutie pentru schimbarea clasei politice, dar nu va puneti prea mare sperante in alegeri! 

      La viitoarele alegeri vor participa si locuitorii din Cuca-Macaii si multimea de asistati social, care nu vor nicio schimbare!

      Entuziasmul de acum va disparea si pun pariu ca la viitoarele alegeri tot PSD-UL si PNL-ul se vor bate pe ciolan... 

      Anonimule, incercati sa creeati impresia ca cei ce ies in piete sunt cine stie ce somitati trasi inapoi de asistati sau de locuitorii din Cuca Macaii. Sistemul de elite format din absolventi de particulare si parasute dornice de parvenire a falimentat si trebuie inlocuit de dezvoltarea generala a societatii. Cand cei de la Cuca Macaii vor avea o constiinta a votului la fel si cei ce ies acum in piete poate ne va fi mai bine. Efectul pietei vesnice asupra economiei este devastator dar este un pret ce consider ca trebuie sa-l platim cu bucurie sa scapam de metehnele acestei clase politice. Ca pretul sa fie meritat, in viitor nu trebuie sa mai existe nici Predoiu, nici Blaga, nici Zgonea nici grupurile actuale din Parlament. Daca toata panarama a fost sa fie inlocuit Ponta cu Prediu, pretul platit de Romania pentru iesirile astea in strada este platit degeaba.

      si vezi intr-un articol publicat pe 20 octombrie 2015 cat de important era pentru un Ales psdsa sa imbunatateasca legislatia pentru.baruri in timp ce seful lor in februarie 2014 introducea in mod implicit si fara DISCERNAMANT posibiltatea ca pe langa LOCURI IN PICIOARE in salile de spectacol sa apara si LOCURI DE VECI, DESI normele metodologice nu devaluaeaza decat existenta LOCURILOR PR SCAUN SI LOCOCURILOR IN PICIOARE. Insa daca la votare cei trecuti la celebdrepte au obligatia morala de a cota, atunci Este echitabil sa aiba si dreptul de ase distra. Cum spunea Franklin cel drept, nu cel schmecker: Moartea si IMPOZITUL SUNT IN VIATA SINGURELE LUCRURI SIGURE. CEL care prim semnatura sa a vrut sa-l cotrazica pe acel om de stat a fost invatat ca nu intotdeauna Este recomandabil sa urasti ceea ce reprezinta generatiile anterioare, mai Ales cand sfaturile iti sunt date de catre un Comandant.

      ori esti prost, ori te faci (ca esti!). eu zic cu mana la "cocarda" ca esti! ineptiile pe care le sustii - intr-o ordine "oricare" - sunt un exemplu "perfect" al strazii si o aplicatie a la Dandanache a sindromului "kaka-maka"!

      Tie teama de solutii ? Care este ineptia acolo ? 

      Explicate si vino tu cu solutia ! 

      Sa inventat vaccinul contra Hotiei si Coruptiei ?

    ca un mod lejer de inavutire si exprimare a unei superioritati motivate de privilegiile obtinute cum ar fi clasa 3S, adica limuzina Mercedes, garda SPP si Secretara.Nu se atinge obligatia pe care ti-o confera biroul si se focalizeaza doar asupra dreprului adica a fotoliului.

    1. "Interesu national " cere ca generalul facut la apelul bocancilor sa mearga cu duba la puscarie pentru abuz in serviciu si daca au fost si altii inaintea lui sa ii denunte pe toti cum face udrea numai inainte de vot !

    mare diversiune facuta de Johanis la adresa manifestantilor ...... ii aduc aminte pe aceasta cale ca in cazul creditelor in CHF ..... clientii erau organizati si aveau lideri pentru negociere cu bancile si comunicare cu autoritatile sau cu domnia sa ...... reactia Presedintelui care a fost ? .... a discutat doar cu BNR si ministrul de finante ..... cu toate ca GCCC a cerut audienta sa ii fie comunicat si punctul de vedere al clientilor abuzati de banci .... ba mai mult a REFUZAT dialogul cu clientii pt a cunoaste macar problemele acestora ..... cat de prosti ne crede actualul presedinte???? .... a fost ales de tinerii care au socializat pe Facebook ..... aceiasi care s-au indemnat la manifestarile din zilele acestea? .....oare sa fie o schimbare de atitudine???? ..... atunci astept sa fie luat in considerare si GCCC la dialogul cu Societatea Civila ..... si cat mai URGENT!!!!!

    1. In this world nothing seems to be sure, except Death and Taxes. KPMG should have told You. DISTRIBUTIONS are not a fiscal item. Places in standing it was. But Mr. Ponta didn't see them.As a German citizen You Are on behalf of the Brutal East Citoyens I wish You Viel Glück. Marea Adunare Nationala is waiting for You...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb