Curiera vinde 10% din afacere pentru 300.000 de euro

T.B.
Companii / 28 mai

Silvia Duţă, fondatoare şi CEO al Curiera

Silvia Duţă, fondatoare şi CEO al Curiera

Curiera, primul business de curierat 100% electric din Bucureşti şi Ilfov, vinde 10% din acţiuni pentru suma de 300.000 de euro, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. La 4 ani de la înfiinţare, afacerea de curierat este estimată la valoarea de 3 milioane de euro. Investiţia va fi utilizată pentru dezvoltarea business-ului, prin achiziţia de maşini electrice şi prin optimizarea platformei, informează sursa.

Curiera, o afacere de curierat prietenoasă cu mediul înconjurător

Curiera este o companie de curierat care operează la nivel naţional, oferind servicii rapide şi sigure. Are o reţea extinsă care acoperă multiple zone şi operează cu eficienţă, asigurându-se că pachetele ajung la destinaţie în condiţii optime. În Bucureşti şi Ilfov livrează cu flota proprie 100% electrică. Despre decizia de a înfiinţa acest business, Silvia Duţă, fondatoare şi CEO al afacerii, declară, potrivit comunicatului: "Am observat o nevoie crescută pentru servicii de curierat fiabile şi eficiente. Văzând această oportunitate în piaţă, am decis să înfiinţez Curiera pentru a oferi servicii de curierat de încredere şi prompte la un preţ accesibil, fără costuri ascunse, oferind servicii de suport şi mentenanţă rapide şi prietenoase."

Printre cele mai importante rezultate ale business-ului Curiera se numără dezvoltarea platformei de curierat, peste 3.000 de clienţi activi, 33 de angajaţi, investiţia în 20 de maşini electrice, un depozit de 200 de metri pătraţi şi deschiderea unui spaţiu de birouri. De asemenea, afacerea cunoaşte o creştere lunară a comenzilor şi a cifrei de afaceri de 10%. Afacerea are o echipă profesionistă şi pregătită de extindere, organizată pe următoarele departamente: vânzări, marketing, financiar, logistică, IT, legal, customer care. De asemenea, Curiera ajută lunar 500 de copii din medii defavorizate, informează sursa citată.

Până în prezent, în Curiera s-au investit 430.000 de euro, din care 200.000 de euro au fost investiţi de către Silvia Duţă. Antreprenorii care au ales să investească în dezvoltarea Curiera sunt: Alexandru Gubrei, fondator Doctor în Uniformă, Mircea Căpăţînă, co-fondator Smartbill şi Romeo Iacob, co-fondator Smart ID. Curiera este în prezent evaluată la 3 milioane de euro, arată datele companiei.

În prezent, fondatorii afacerii Curiera au decis să vândă 10% din afacere, pentru suma de 300.000 euro, pe care vor să îi investească în dezvoltarea afacerii.

Perspective de creştere a afacerii de curierat

Cu toate că piaţa de curierat este una competitivă şi dinamică, există multe perspective de creştere. Silvia Duţă şi-a propus să folosească investiţia pentru a extinde flota de curierat cu 20 de maşini electrice, pentru dezvoltarea şi optimizarea platformei de curierat şi pentru achiziţia de echipamente tehnologice inovative (baterii externe, bandă de sortare), transmite compania.

Printre obiectivele afacerii Curiera, se numără: eficienţa operaţională, fiabilitatea serviciilor, extinderea reţelei de acoperire, inovaţia tehnologică, reducerea costurilor, dezvoltarea relaţiilor cu clienţii şi calitatea serviciilor, potrivit sursei.

Pe termen lung, obiectivele Curiera ţin atât de eficientizare, cât şi de extindere. Ceea ce diferenţiază afacerea de alte companii este obiectivul de sustenabilitate. Echipa îşi doreşte să investească în implementarea practicilor şi a tehnologiilor sustenabile, pentru a reduce impactul asupra mediului şi a se alinia la standardele ESG (en. Environmental, Social, Governance). Legat de răspunsul publicului, Silvia declară, conform datelor din comunicat: "Sunt încântaţi de ideea reducerii poluării şi de susţinerea mediului înconjurător şi se bucură că putem oferi servicii de curierat sustenabile şi prietenoase. Mulţi clienţi semnează contractul cu noi doar datorită faptului că livrăm cu maşini electrice."

Anul 2025 este unul în care companiile sunt obligate să raporteze standardele ESG. Curiera este o companie ESG compliant şi, astfel, clienţii săi pot să bifeze mai uşor aceste standarde la nivel internaţional, precizează compania.

Silvia Duţă declară, potrivit sursei: "Căutăm un partener care să ni se alăture în misiunea noastră de a creşte afacerea Curiera la următorul nivel. Ne dorim să investim în achiziţia de maşini electrice, în platforma de curierat şi pentru eficientizarea tehnologică a fluxului de lucru. Credem în viziunea noastră de a susţine un mediu mai curat şi ne dorim să creştem procentul livrărilor electrice în piaţa de curierat din România."

Investiţia va contribui la extinderea afacerii şi la îndeplinirea viziunii fondatorilor şi colaboratorilor Curiera, aceea de a construi o lume mai verde şi mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Toţi cei care sunt interesaţi de o posibilă colaborare, pot contacta echipa Curiera pentru mai multe detalii, transmite compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb