Cursă contra cronometru pentru recapitalizarea UniCredit şi Monte dei Paschi

C.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iulie 2016

Cursă contra cronometru pentru recapitalizarea UniCredit şi Monte dei Paschi

Cea mai mare bancă din Italia, UniCredit, ia în considerare majorarea capitalului cu 5 miliarde de euro şi vânzarea întregii cote de participare la capitalul băncii poloneze Pekao, conform unei ştiri recente de la Bloomberg.

Pe lângă ieşirea completă din Polonia, noul director executiv al băncii, Jean-Pierre Mustier, evaluează şi posibilitatea vânzării băncii online FinecoBank SpA, după cum au declarat sursele anonime citate de agenţia de ştiri americană, precum şi a unei mari părţi a portofoliului de credite neperformante.

Bloomberg mai arată că eforturile de recapitalizare de până acum au fost îngreunate de structura complexă a băncii, care este prezentă în 17 ţări.

În condiţiile în care BCE cere băncilor de importanţă sistemică din Europa o rată minimă de 10% pentru capitalul de rang I în 2016, rata CT1 a UniCredit a scăzut la 10,5% în T1 2016, de la 10,7% în trimestrul anterior.

UniCredit va publica săptămâna viitoare rezultatele financiare din T2 2016.

În timp ce UniCredit încearcă să găsească surse interne pentru recapitalizare, autorităţile italiene caută resurse financiare pentru un bail-out privat al băncii Monte dei Paschi (BMPS), conform unei ştiri din Financial Times.

Ţinta este atragerea a 5 miliarde de euro, astfel încât să fie evitată naţionalizarea, după cum au declarat surse oficiale europene.

Alte surse, implicate direct în negocieri, au declarat că se doreşte anunţarea "salvării" BMPS înainte de publicarea rezultatelor testelor de stres la sfârşitul săptămânii.

Planul de recapitalizare include transferarea unor credite neperformante din portofoliul BMPS către un vehicul investiţional special, unde vor fi securitizate. Tranşele cele mai riscante vor fi preluate de acţionari, iar tranşele mai puţin riscante (n.a. tranşa "mezanin") de fondul Atlas, ale cărui resurse vor fi suplimentate cu 160 de milioane de euro, prin contribuţii de la UniCredit şi Intesa Sanpaolo.

Pentru atragerea resurselor necesare fondului privat de bail-out, autorităţile italiene au apelat şi la băncile străine de pe piaţa internă, conform unei ştiri Reuters. "Am fost contactaţi, dar în contextul apelului general către toate băncile străine", a declarat Marzio Perrelli, directorul executiv al subsidiarei HSBC din Italia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce nu e in faliment ca Carpatica?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb