Cursul acţiunilor SIF a crescut, în medie, cu 9,4% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 6 ianuarie 2004

Portofoliul format în urmă cu o lună cu acţiunile celor cinci SIF-uri şi cu structura indicelui BET-FI a adus ieri un cîştig lunar real de 9,44%. Randamentul a fost determinat de creşterea valorii indicelui bursier, calculat în euro, ca urmare a aprecierii cotaţiilor titlurilor SIF, în medie cu 9,44% în ultima lună. Investitorii care au preferat acţiunile celor mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET ar fi avut un randament mai redus. Cotaţiile acţiunilor din portofoliul BET au crescut, în medie, cu 8,45%, ceea ce a dus la aprecierea similară a indicelui BET, calculat în euro.

Persoanele care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţile fondurilor mutuale ar fi cîştigat maxim 5,86% dacă alegeau "Napoca". Valoarea unităţii fondului, exprimată în euro, a crescut doar cu 3,6% în ultima lună. Cei care au ales unităţile FDI "Allegro" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 0,65% în termeni reali, în timp ce unităţile fondului "Integro" s-au apreciat cu 0,43%.

Randamentul maxim ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat pe 5 decembrie acţiunile "Azomureş". Cursul mediu al acestora, exprimat în euro, a crescut cu 45,67%. Cei care au preferat acţiunile "Rompetrol Well Services" au cîştigat 18,9% peste valoarea investită.

Mai puţin inspiraţi au fost investitorii care şi-au constituit în urmă cu o lună un depozit lunar în lei. Deprecierea leului în raport cu euro a fost superioară dobînzii oferite. Ca urmare, pierderea minimă, de 0,75% din valoarea sumei investite, exprimate în euro, a fost înregistrată de persoanele care au optat pentru instrumentele de depozit oferite de CEC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb