Tribunalul Constituţional german a stabilit că anchetatorii, mai ales în materie antiteroristă, dispun de un acces prea larg la datele personale de pe internet şi telefoanele mobile, transmite AFP.
În decizia publicată vineri, instanţa de la Karlsruhe a considerat neconstituţională transmiterea de către operatori de coordonate, adrese IP sau coduri PIN către anchetatori.
Transmiterea unor astfel de informaţii către servicii de poliţie sau de informaţii încalcă "secretul telecomunicaţiilor', se arată în decizie.
În consecinţă, legislaţia aferentă va trebui reformată până la finalul lui 2021. Judecătorii preconizează ca aceste informaţii private să poată fi transmise doar în cazul în care există o ameninţare concretă.
Decizia Tribunalului Constituţional survine în urma a două plângeri depuse în 2013, una dintre ele aparţinând filialei germane a Partidului Piraţilor, care militează pentru protecţia datelor personale.
1. In mod normal
(mesaj trimis de Cristian în data de 17.07.2020, 15:55)
In mod normal astfel de date se pun la dispoziție doar cu mandat emis de un judecător, în niciun caz "la grămadă" caz în care există suspiciunea că pot fi folosite de către bănci, guverne, corporații.
2. Prostie RO.
(mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 17:45)
Le dai la MILIȚIAN care le pozează ( scrie) ; megaipocrizie ROMÂNEASCĂ.