Curtea de Apel Alba Iulia va dezbate trei cereri de intervenţie în dosarul ''Lazăr-Ministerul Justiţiei''

T.T.
Politică / 1 aprilie 2019

Augustin Lazăr (Sursa foto: Twitter)

Augustin Lazăr (Sursa foto: Twitter)

Judecarea cauzei în care procurorul general, Augustin Lazăr, cere suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, acţiune demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în octombrie anul trecut, continuă, mâine, la Curtea de Apel (CA) Alba Iulia.

La primul termen, în 19 martie, instanţa a dispus amânarea cauzei pentru mâine, după ce avocatul procurorului general nu s-a putut prezenta, motivând că are în aceeaşi zi o altă cauză în care-l reprezintă pe Augustin Lazăr la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

La amânarea cauzei, completul de judecată a avut în vedere şi necesitatea dezbaterii a trei cereri de intervenţie accesorie formulate de Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor şi două persoane fizice - Pompiliu Gheorghe Stan şi Emilian Stancu.

Instanţa a dispus citarea intervenienţilor în vederea discutării la următorul termen de judecată, din 2 aprilie, a admisibilităţii cererilor lor de intervenţie formulate în interesul părţilor din dosar.

"Amână soluţionarea cauzei faţă de lipsa de procedură cu intervenienţii Stan Pompiliu Gheorghe şi Stancu Emilian şi la solicitarea apărătorului ales al reclamantului. Pune în vedere intervenientei Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor să depună la dosar în copie certificată pentru conformitate cu originalul Statutul asociaţiei, extras din registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de la judecătorie, de unde să rezulte conducerea asociaţiei şi să indice membrii acesteia. Se vor cita toţi intervenienţii în vederea discutării admisibilităţii cererilor acestora, conform dispoziţiilor art.64 NCCP", se arată în soluţia pe scurt postată pe portalul instanţei, relatează Agerpres.

Procurorul general a depus la CA Alba Iulia, pe 2 noiembrie 2018, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie.

Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb