Curtea de Apel Bucureşti menţine interdicţia de a părăsi ţara, impusă lui Sorin Blejnar

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 24 iulie 2012

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, ieri, să menţină interdicţia de a părăsi ţara impusă de procurorii anticorupţie fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, în dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) îl cercetează pe Blejnar pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în dosarul în care sunt acuzaţi, printre alţii, fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, şi fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă.

În 17 iulie, procurorii i-au adus lui Blejnar la cunoştinţă acuzaţiile şi au dispus în cazul lui măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Fostul şef al ANAF a contestat interdicţia, însă magistraţii CAB au decis, ieri, menţinerea acesteia.

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a declarat ieri că a solicitat, "ca o chestiune de principiu", să i se ridice interdicţia de a părăsi ţara impusă de procurorii anticorupţie, arătând că nu are nicio legătură cu acuzaţiile de complicitate la evaziune fiscală.

Blejnar: Nu am nicio legătură cu dosarul de evaziune, nu cunoşteam istoricul fiscal al companiilor

Sorin Blejnar a spus, la ieşirea din sala de judecată, că nu are nicio legătură cu acuzaţiile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat. Blejnar a arătat că speră să convingă atât judecătorii, cât şi întreaga opinie publică că el nu a avut de-a face cu această grupare şi că nu a ştiut nimic despre operaţiunile infracţionale derulate de Codruţ Marta şi de celelalte persoane cercetate în dosarul de evaziune fiscală. Fos­tul şef al ANAF a mai spus că nu a cunoscut istoricul fiscal al firmelor despre care vorbesc procurorii an­ticorupţie că ar fi păgubit bugetul statului cu aproape 15 milioane de euro.

Blejnar a susţinut că este nevinovat de toate acuzaţiile aduse, precizând că nu doreşte să plece din ţară în perioada vacanţei.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fostul şef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit din mai 2011 până în iulie 2012 grupul infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare, informează, marţi, DNA.

Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu şi alte şapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în timp ce fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) Viorel Comăniţă şi alte două persoane au primit interdicţie de a părăsi ţara.

Totodată, instanţa a emis mandate de arestare în lipsă pentru fos­tul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, Radu şi Dana Nemeş, Ovidiu Ioan Moldovan şi Mihai Gulea, în timp ce Ştefan Puşcaşu a primit interdicţie de a părăsi ţara. Cei şase sunt urmăriţi penal în acest dosar şi, pentru că nu au fost găsiţi, procurorii anticorupţie au cerut arestarea lor în lipsă.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în perioada mai 2011 - iulie 2012, George Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Andrei Florin Jugănaru, Radu Nemeş şi Dana Nemeş au constituit şi coordonat o grupare infracţională organizată prin iniţierea unui amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare. În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 15.203.024 de euro, reprezentând accize şi TVA neachitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb