Curtea de Apel decide să anuleze înfiinţarea companiilor municipale

E.M.
Politică / 23 noiembrie 2018

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Preşedinte USR: Experimentul eşuat al Gabrielei Firea pune Primăria într-o situaţie foarte grea

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a declarat astăzi că "experimentul eşuat al Gabrielei Firea a pus Primăria într-o situaţie foarte grea" şi i-a solicitat primarului general să se abţină de la orice act ostil îndreptat împotriva locuitorilor Capitalei. În plus, Wring îi cere Gabrielei Firea şi să nu tergiverseze desfiinţarea companiilor municipalităţii.

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a declarat într-o conferinţă de presă, că experimentul eşuat al Gabrielei Firea a pus Primăria Capitalei într-o situaţie foarte grea.

"Experimentul eşuat al Gabrielei Firea a pus astfel Primăria într-o situaţie foarte grea. Pe lângă celelalte probleme nerezolvate acest experiment prima oară încercat la nivelul României a creat nişte probleme care vor trebui gestionate pe termen lung. Avem deja angajaţi, au fost deja încheiate contracte cu terţi, au fost deja închiriate sedii, au fost deja cumpărate autoturisme, mobilă, mobilier şamd", a afirmat Roxana Wring, conform News.ro.

Ea a cerut directorilor companiilor municipale să înceteze orice plată deoarece acest lucru va avea consecinţe juridice.

------

Actualizare - Dan Barna şi Roxana Wring au cerut demisia primarului Gabriela Firea

Preşedintele USR, Dan Barna, şi preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, au cerut, astăzi, demisia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, după decizia Curţii de Apel Bucureşti privind anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale.

"Gabriela Firea este singurul vinovat pentru acest dezastru. (...) Nu mai are căderea morală să fie reprezentantul bucureştenilor", a spus Wring.

(T.T.)

-----

Actualizare - Ciprian Ciucu (PNL): "Când Firea va cădea, de la companii i se va trage"

Consilierul general, Ciprian Ciucu (PNL), susţine astăzi într-un mesaj transmis primarului general Gabriela Firea, că "neaplicarea hotărârilor judecătoreşti este un motiv serios de suspendare şi demitere". "Când Gabriela Firea va cădea, de la companii i se va trage", scrie consilierul pe Facebook.

"Doamnă Primar Firea, mare atenţie, neaplicarea hotărârilor judecătoreşti este un motiv serios de suspendare şi demitere! M-aţi auzit de multe ori spunând asta", a scrie Ciprian Ciucu pe Facebook.

Anterior, într-un alt pesaj postat pe contul său, consilierul general a afirmat că "înfiinţarea ilegală a celor 22 de companii nu este un mizilic".

"Când Gabriela Firea va cădea, de la companii i se va trage", mai scrie Ciucu.

------

Actualizare - Firea, despre decizia Curţii de Apel: "Este o eroare de interpretare"

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ieri seară că decizia instanţei de a anula hotărârile prin care au fost înfiinţare companiile municipale ale Primăriei Capitalei este "o eroare de interpretare". În plus, oficialii Primăriei au transmis că nu vor exista efecte imediate ale acestei decizii a instanţei, comapaniile funcţionând în continuare.

"Am aflat în această seară soluţia Curţii de Apel Bucureşti, care a admis recursul USR şi a dispus anularea Hotărârilor CGMB prin care s-a decis înfiinţarea a 20 de companii municipale în lunile martie şi aprilie a anului 2017. Recunoaştem că pentru noi această decizie este una, cel puţin suprinzătoare, dacă nu şocantă, în contextul în care până acum am avut castig de cauza în alte procese similare la fond, şi chiar şi aici castigasem în mod clar la fond", au transmis ieri seară reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă, conform News.ro.

Potrivit acestora, în luarea deciziilor de înfiinţare, cât şi pe parcursul procesului a existat o consiliere din partea "unor cadre didactice- profesori universitari cu o reputaţie neştirbită", iar demersul "s-a făcut cu respectarea strictă a textelor de lege".

Aceştia au anunţat că vor cere opinia unor jurişti pentru a stabili măsurile care trebuie luate în continuare, precizând că aceste companii există în continuare, sunt înscrise la Registrul Comerţului, iar această anularea a actelor administrative nu va produce efecte automate.

------

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti, în anul 2017. Decizia instanţei este definitivă.

Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti a declarat: "Instanţa a decis astăzi (joi - n.r.) că toate companiile au fost înfiinţate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, aşa cum am spus şi noi încă de anul trecut. Este o veste foarte proastă pentru găştile din Voluntari care îşi văd năruit visul de a pune mâna pe Bucureşti bucată cu bucată. Este, în schimb, o veste foarte bună pentru bucureşteni pentru că aceste companii nu vor mai înghiţi sute de milioane de euro aşa cum au făcut-o până acum. Aceste companii sunt un eşec managerial şi financiar de proporţii pentru care Gabriela Firea trebuie să răspundă. Actualul primar este cel care a girat şi a forţat împotriva legii înfiinţarea acestor Companii. Actualul primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înfiinţate peste noapte. Şi actualul primar trebuie să plătească".

Potrivit reprezentanţilor USR Bucureşti, "companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de «tel-drumuri» nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman".

"Dacă instanţa nu ar fi pus stop acestei ilegalităţi în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectaţi la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele şi cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există", a declarat, la rândul său, Ana Ciceală, consilier municipal şi semnatar al acţiunii în instanţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cred totusi ca judecatorii care au pronuntat o asemenea decizie sunt miopi si si-au uitat ochelarii acasa in ziua sedintei.

    Oare avocatii pe care i-a consultat duamna Gabita or fi reputatul profesor universitar Gheorghe Piperea, autorul atator alte acte legislative de succes, precum legea darii in plata (schilodita de CCR) si legea conversiei (omorata de-a dreptul de CCR)?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb