Curtea de Apel: Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest preventiv

E.D.
Anticorupţie / 18 iulie 2014

Actualizare 17:30

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins, astăzi, contestaţiile depuse de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână faţă de sentinţa dată în urmă cu două zile, de Tribunal, pentru menţinerea măsurii arestului preventiv, transmit surse din presă.

La ieşirea de la Curtea de Apel, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a afirmat că în faţa instanţei de judecată clientul său a declarat că este nevinovat pentru toate acuzaţiile care i se aduc.

Instanţa constănţeană a prelungit starea de arest preventiv cu încă 30 de zile.

Apărătorul lui Mircea Băsescu a atras atenţia că pe parcursul anchetei Izaura Anghel şi fratele său, Florin Anghel, au dat declaraţii contradictorii. Florin Anghel a susţinut că banii au ajuns la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpăţână, de altfel acuzat de procurori de complicitate la trafic de influenţă. Izaura, în schimb, a afirmat că banii au ajuns direct la Mircea Băsescu. În acelaşi timp, avocatul a invocat faptul că filmările depuse la dosar de familia Anghel nu sunt cele originale, astfel că expertiza nu ar fi putut fi făcută pe probe veridice.

-------

Mircea Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, află astăzi dacă va fi eliberat din arest, iar decizia o vor lua magistraţii de la Constanţa. Apărarea a cerut înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu eliberarea sub control judiciar.

Miercuri, magistraţii Tribunalului Constanţa au respins că nefondată solicitarea lui Mircea Băsescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsură controlului judiciar, Aceeaşi decizie a fost luată de instanţă şi în cazul lui Marian Căpăţână. Apărătorii lui Mircea Băsescu au făcut însă recurs.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu este acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb