Sistemul de francize Dabo Doner, deţinut de sibianul Dan Paştiu, a deschis cel de-al doilea local în Capitală, după 45 de restaurante deschise în 29 de oraşe din ţară în ultimii 6 ani, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.
Primul restaurant din Bucureşti a fost inaugurat în iunie în Pipera. Cel de-al doilea, o investiţie de peste 150.000 euro, şi-a deschis porţile pe 3 octombrie în zona Apaca, pe o suprafaţă de 180mp.
Dan Pastiu, fondatorul francizei Dabo Doner, a declarat: "Reţeta noastră adusă din Germania se bazează pe ingrediente naturale fără aditivi si conservanti. Folosim doar chifle proaspete, făcute pe loc. Românii apreciază foarte mult produsele pe care le vindem pentru că sunt în acelaşi timp sănătoase şi accesibile. Anul acesta estimăm o cifră de afaceri de 23 milioane de euro pe toata reţeaua, iar în 2020 continuăm să ne extindem, atat naţional cât şi internaţional. Numai în Bucureşti intenţionăm să deschidem în urmatorul an 10 locaţii".
Conform cercetării realizate de Hospitality Culture Institute, 50% dintre români au consumat mâncare "pe repede-nainte" cel puţin o dată în ultima lună, iar cele mai importante criterii după care îşi aleg restaurantele sunt: diversitatea ofertei, gustul şi calitatea produselor, precum şi uşurinţa accesului.
Laurenţiu Nicolae, deţinătorul restaurantului din Pipera, a adăugat: "Gustul excelent al produselor Dabo m-a determinat să investesc în prima locaţie în sistem de franciză din Bucureşti. În Pipera sunt multe birouri, iar produsele pe care le comercializăm reprezintă o alternativă rapidă şi gustoasă pentru masa de prânz, apreciată de cei care lucrează sau tranzitează zona. Intentionez sa mai deschid o locatie in Bucuresti în următoarele luni, tot într-o zona de birouri".
Graţie extinderii accelerate la nivel naţional, în 2017 cifra de afaceri a întregului lanţ de restaurante Dabo a atins 7,8 milioane euro, iar în 2018 a ajuns la 17 milioane de euro, cifră care a fost deja depăşită în primele 9 luni ale lui 2019.