DACĂ BANII VOR AJUNGE LA COMPANII BCE ar putea lansa un nou program de lichidităţi pe termen lung

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 noiembrie 2013

Banca Centrală Europeană (BCE) ia în calcul posibilitatea lansării unei noi operaţiuni de furnizare de lichidităţi pe termen lung (LTRO), însă numai pentru băncile care acceptă să utilizeze fondurile împrumutate doar pentru creditarea companiilor, informează Sueddeutsche Zeitung.

Conform publicaţiei, care citează surse din interiorul BCE, opţiunea analizată prevede că băncile vor avea acces la finanţarea oferită de BCE doar dacă vor fi de acord să transfere banii în credite către companiile din industrie, comerţ şi servicii. Cotidianul german mai scrie că noul program LTRO (Longer Term Refinancing Operations) ar putea să se întindă pe o perioadă de 9-12 luni.

Un sondaj realizat de agenţia Reuters în rândul traderilor de pe piaţa financiară arată că un nou program LTRO ar putea fi lansat în primul trimestru din 2014.

Amintim că, la sfârşitul lui 2011 şi începutul lui 2012, băncile din zona euro au împrumutat de la BCE peste 1.000 de miliarde euro prin programul LTRO, pe trei ani, la o dobândă de 0,75%.

La finele săptămânii trecute, BCE a anunţat că va suspenda temporar, în perioada a 23 decembrie 2013 - 15 ianuarie 2014, rambursările anticipate ale împrumuturilor LTRO, "având în vedere interesul scăzut aşteptat şi concentrarea pe alte operaţiuni în perioada sărbătorilor de iarnă".

Săptămâna aceasta, băncile din zona euro aveau programat să ramburseze 7,923 miliarde euro din împrumuturile contractate de la BCE prin LTRO. Conform BCE, şase bănci rambursează 2,841 miliarde euro din sumele împrumutate în prima rundă a LTRO, iar alte cinci instituţii de credit - 5,0815 miliarde euro din cea de-a doua rundă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb