DACĂ PROIECTUL E FEZABIL, SIF "Transilvania" va avea companie de taxi aerian - din toamnă

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iunie 2010

"Va fi o companie în care vom pune baza pe elicoptere, pentru că eu nu cred că la Braşov se va construi un aeroport prea curând",a declarat Mihai Fercală.

"Va fi o companie în care vom pune baza pe elicoptere, pentru că eu nu cred că la Braşov se va construi un aeroport prea curând",a declarat Mihai Fercală.

Investiţiile vor fi considerabile, având în vedere că preţul unui elicopter este destul de mare

"Dacă studiul pe care l-am comandat va arăta că este fezabilă o investiţie în acest domeniu, în toamnă vom demara investiţiile în compania de taximetrie aeriană", a declarat Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania. Acesta a mai precizat că este vorba de o investiţie de o valoare foarte mare, având în vedere că preţul elicopterelor este unul crescut. "Va fi o companie în care vom pune baza pe elicoptere, pentru că eu nu cred că la Braşov se va construi un aeroport prea curând", a mai spus, ieri, Fercală.

Un astfel de proiect s-a mai aflat în discuţia board-ului SIF Transilvania în urmă cu trei ani, când economia mergea mai bine. Proiectul a fost, însă, abandonat pentru o perioadă după apariţia crizei, dar a fost reluat odată cu intenţia de a ieşi din acţionariatul IAR Ghimbav şi al companiei Construcţii Aeronautice.

Preşedintele SIF Transilvania, Mihai Fercală, a anunţat, luna trecută, că societatea pe care o conduce este interesată să renunţe la acţiunile deţinute în companiile IAR şi Construcţii Aeronautice din Ghimbav. Domnia sa a explicat: "Vrem să ieşim din acţionariatul acestor companii. Vom propune statului fie un schimb de acţiuni pentru a ne majora participaţia în alte societăţi la care avem interes, fie vom solicita o modulizare a companiilor, astfel încât, în schimbul participaţiilor noastre, să obţinem un teren pe care să putem dezvolta o societate cu acelaşi profil - construcţii aeronautice, piese de elicoptere, avioane etc".

Fercală a mai spus că o astfel de societate ar putea avea aproximativ 100 - 200 de angajaţi, dar că nu poate face publică strategia companiei în acest sens, deoarece "ţine de bucătăria internă a negocierilor pe care le vom purta cu statul în acest sens".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb