DACIAN CIOLOŞ: "Consecinţele închiderii şcolilor sunt ireversibile"

S.B.
Politică / 8 noiembrie 2020

"Consecinţele închiderii şcolilor sunt ireversibile"

Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că România face notă discordantă în contextul în care majoritatea statelor europene au decis ca şcolile să rămână deschide, chiar şi condiţiile aplicării unor noi măsuri de carantină, informează Hotnews.

Potrivit sursei citate, el mai spune că guvernul trebuie să aibă o strategie pentru revenirea în sălile de curs, cu toate măsurile de protecţie necesare, pentru că, spre deosebire de economie, consecinţele unor restricţii de acest gen sunt ireversibile în educaţie.

"Decizia pe care a luat-o Guvernul de a închide activitatea şcolară prin prezenţă fizică are sens, din punctul nostru de vedere, doar în măsura în care este însoţită de o viziune legată de condiţiile în care să se poate reveni la prezenţa fizică în şcoli. (...) Fără predictibilitate, măsura nu este suficientă. Guvernul nu trebuie să fie doar un purtător de cuvânt al experţilor din sănătate (..) trebuie să aibă empatie, să-i înţeleagă pe părinţi, pe elevi, să le ofere un minim de predictibilitate. Din punctul nostru de vedere minimul de predictibilitate înseamnă dotarea şcolilor cu tehnica necesară, acces la internet, (...) un protocol sanitar adaptat activităţii şcolare care să permită reluarea activităţii fizice. Doar în condiţiile în care avem predictibilitate, putem spune că măsura este justificată, nu doar din punct de vedere sanitar, ci şi din punct de vedere al interesului copilului şi al sistemului de educaţie", a afirmat Cioloş.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mars de-aici, bai ciupitura de varsat! Ia in sfarsit si Guvernul asta de "cascadorii rasului/plansului" prima lui masura buna, cea cu inchiderea scolilor, caci s-ar fi infectat de valma elevi si profesori, iar pe de alta parte, indiferent de inavatamantul clasic sau online, "scoala romaneasca scoate tampiti"(vorba geniala a lui Petrov, fiind cat se poate de sincera, deoarece marinarul era bine abtiguit cand i-a spus-o lichelei neomarxiste, Liiceanu) si vii tu, Paduche securist-sorosist si spion al serviciilor secrete frantuzesti, ca sa fii Gigi Contra!

    Scoli inchise, gradinite de stat inchise, gradinite private deschise, after school deschise.

    Cum vine asta? 

    e luat cu capu' baiatu' ... el vrea predictibilitate intr-o pandemie in care predictia la nivel mondial e imposibila ... are leziuni ireversibile pe "modulul" de perceptie a realitatii... se pare ca are nevoie de consiliere psihiatrica .. sa-i recomande cineva un medic la care sa "se caute" 

    si un "Ciolosism" ce blocheaza instant neuronul meu zgubilitic: 

    "Din punctul nostru de vedere minimul de predictibilitate înseamnă dotarea şcolilor cu tehnica necesară, acces la internet," 

    blocat instant ...poate cieva sa-mi traduca din romana in romana, va rog frumos?

    fac pe prostu' dar nu vreau sa raman asa 

    Domnul Cioloș vorbește mult dar nu spune nimic. Discurs tipic politicianist.

    Și mie mi se pare penibil actualul guvern. Dar dacă domnul are o alternativă la guwernarea actuală, atunci să le spună cu subiect și predicat să le înțelegem și noi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb