DACIAN CIOLOŞ: "George Simion este un pericol pentru România"

S.B.
Politică / 21 decembrie 2021

"George Simion este un pericol pentru România"

Dacian Cioloş a declarat că George Simion, co-preşedintele AUR, este un pericol pentru România şi "un populist iresponsabil". El a reproşat pasivitatea Jandarmeriei, a conduceri MAI şi a întregului Guvern la protestele de marţi de la Parlament, informează news.ro.

"George Simion este un pericol pentru România, pentru că instituţiile statului român au eşuat şi l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil. Ceea ce au făcut simpatizanţii AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituţiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfăşura în condiţii civilizate şi că nu degenerează în mod iresponsabil. Acelaşi stat care în 10 august 2018 inventa o lovitură de stat cu maşini-capcană şi cocktailuri Molotov ca să gazeze şi să bată mame, copii şi familii care participau la un protest faţă de Liviu Dragnea şi acoliţii săi. Avem dovada că aceste instituţii sunt falimentare şi incapabile să le ofere cetăţenilor protecţie şi siguranţă. Ştim de ani buni că sunt capturate politic şi că ezitările de a pune justiţia pe traseul ei normal au legătură tocmai cu această capturare a statului român. După 10 august, nu avem niciun vinovat pentru agresiunea asupra cetăţenilor, după cum nu ştim nici cine sunt vinovaţii de la Revoluţia din 1989 sau de la mineriade şi alte evenimente dramatice pentru care pare că nu va plăti nimeni niciodată", a scris Dacian Cioloş, marţi pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că Jandarmeria, conducerea MAI şi tot Guvernul au asistat pasiv la protestele de marţi de la Parlament.

"Astăzi, Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, întregul guvern şi-au dat măsura capacităţii lor organizaţionale şi comunicaţionale. Au abandonat toate măsurile şi toate politicile pe care ar fi trebuit să le susţină şi să le impună într-o perioadă de criză sanitară, au dispărut şi au preferat să asiste pasiv, aşa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Şoşoacă provoacă şi calcă în picioare statul român, instituţiile sale şi pe reprezentanţii acestora. Faptul că aceşti politicieni populişti cresc de la o zi la alta este cauzat de iresponsabilitatea PNL şi PSD, care cred că vor putea stăpâni curentul populist. Cele două partide fac tot ce le stă în putinţă pentru a stopa reforma pe care am început-o noi, de teama de a nu pierde puterea politică, dar hrănesc cu bună ştiinţă excesele iresponsabile şi periculoase ale unor marionete politice care se pregătesc să le ia locul şi să arunce România în haos", a mai spus Cioloş.

Sute de oameni protestează marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii au ajuns la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi.

Preşedintele de şedinţă Daniel Suciu, de la PSD, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că maşinile din curtea Parlamentului sunt vandalizate şi i-a cerut liderului AUR George Simion să meargă să vorbească cu protestatarii. În replică, George Simion de la AUR a spus că şoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către cei care protestează. Jandarmeria precizează că nu a folosit forţa şi că încearcă să-i determine pe protestatari să iasă din curtea Palatului Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Daca Simion "este un pericol pentru România", inseamna ca tu, Ciupitura-boratura esti o bomba nucleara pt aceasta tara si pt acest neam, ce trebuie dezamorsata de urgentza! Ca de obicei in Romania, hotul striga hotii!

    1. Besi ma de aici rusnac puturos!

      Alta treaba nu ai decat sa instigi bolsevic borat? 

      Ca de obicei iti deversezi excrementele intelectuale pe acest site! Faptul ca vezi peste tot numai rusnaci, se datoreaza masturbarii in exces pe care o practici! Apropo, o faci cu o mana sau cu ambele deodata? Banuiesc ca cersesti la colt de strada, nu-i asa boschetarule?

      Se pare ca tu te hranesti masiv din masturbarea mea :-)

      Pofta buna! 

      Lui ma-ta ii place mult si chiar spune ca are gust de ch arlota!

      Nu-ti pierde vremea cu idiotul masturbat care se crede dreptaci.

    În timp ce d-l Cioloș, este un fost băutor de pipi de la mijlocul jetului (MISA style) deosebit de responsabil. Un om cu o coloană vertebrală solidă care votează în Parlamentul European rezoluția că "bărbații pot să nască" iar când vine prin România ne "esplică" faptul că nu-i chiar așa...

    1. Mananci cacat balsoi!

      Stai linistit, ca nu sunt toti ca tine si ca ma-ta!

      O sugi ca un ciumpalac, nu te mai saturi bah nenorocitule?

      N-am cum, caci a supt-o ma-ta pe toata!

    Ciolos esti de rasul lumii.. Tu si USR ul sunteti cel mai mare pericol pt Romania.. Esti vandut la agenturile straine mai Ciolos... Esti o nulitate.. Vom vota AUR la viitoarele alegeri, avem nevoie de romani patrioti cu adevarat nu de vanzatori de tara ca USR ul...

    1. Din contra. USR este singura salvare a Romaniei!

      Vorbeste in numele tau, nu vom vota hAur, cocalar jegos sekurist, asa vorbeau si comunistii... "noi"

      CARE NOI? DUMNEZEUL MATII!!!!! 

      Inainte de a-ti deversa excrementele intelectuale pe acest site, invata sa scrii, Avortonule!!

      Din pacate sunteti multi d-astia care mananca cacat la greu si ati facut o meserie din asta.

      Asa ca nu-ti merge jigodie ruseasca ce esti. 

      Ne confunzi, maestre! Stai linistit, ca nu suntem toti ca lacoma de ma-ta!

      Mars mahh interlopule! Baga-i lu ma-ta pe gat si fa-o fericita, jegosule.

    Macar de auriferi poti sa faci caterinca la cati mocofani sunt prin partidul ala, dar usereii sunt de doamne fereste. Bizare creaturi acesti progresisti in ruina, in frunte cu bautorul de limonada Ciolos. Marea boala a Romaniei este Uniunea Stanga Radicala. Cand o sa scapam de astia, atunci Romania se va vindeca de populism si extremism.

    1. Mare boala aveti pe ei dar nu o sa scapati de ei.

    Are dreptate Ciolos, cu un partid extremist radical finantat de Kremlin, ce inflameaza toxic si retrograd societatea romaneasca, ar trebui sa avem toleranta zero, adica ar trebui pur si simplu interzis, scos in afara legii.

    1. Da, ai dreptate, aur si usr trebuie intrezise, ambele sunt la fel de extremiste: aur extrema drepta, gen nazi, usr extrema stanga, gen stalinisti.

      Si voi doi ar trebui sa fiti interzisi si scosi in afara legii, pt ca sunteti mai tampiti decat prevede legea!

      Atat poate sa scrasneasca un analfabet imbecil, ca tine. Esti atat de plin cu venin incat te caci pe tine si faci degeaba umbra pamantului. Hai SICTIR

      Ar trebui sa fii scos in afara legii, pt ca esti mai cretin decat prevede legea! Si asta, nu din vina ta, caci cretinismul de care dai dovada e mostenit pe cale ereditara! Asa ca, cerere socoteala cimpanzeilor aia care ti-au dat nastere!

      Imi pare rau, esti un vierme asa de amarat ce inoata in cacat, ca-mi este si scarba sa ma uit la tine cum te ineci in el. Esti un vierme ce consuma degeaba "resursa" de ingrasamant.

      Sunt convins ca esti genul de parazit care cersesti la colt de strada ca sa-ti completezi ajutorul de handicap mintal! Daca te-as vedea, ti-as arunca niste maruntis, dar totodata, ti-as trage si niste suturi in curul ala de poponar si boschetar jegos!

      Ca un muist universal ce esti, client politic atarnator si lingau de clante/cururi sekuriste, vei debita in aceasta troaca, cu inteligenta" stralucita", toate laturile ce se nasc dintr-o minte in putrefactie.

      Nu esti decat un mic vierme de cacat ce merita tot dispretul. 

    Pentru conformitate.

    George Simion, liderul AUR, a anunțat marți că o delegație condusă de avocatul Dan Chitic va merge la toate sediile partidelor pentru a le cere să nu voteze introducerea certificatului COVID-19. Dan Chitic este un personaj promovat constant de Sputnik – organul oficial de propagandă al Rusiei, de România TV, dar și de Antena 3 până în urmă cu un an.  

    Avocatul Dan Chitic a fost unul dintre primii promotori ai ROEXIT, ieșirea României din UE, încă din 2019. El a lansat ideea împreună cu Daniel Dragomir, fostul colonel SRI condamnat penal pentru corupție.  

    De altfel, Chitic a și lansat un partid anti-european împreună cu Daniel Dragomir, numit Alianța Națională (PAN), care promova ”suveranismul”.  

    ”Rom? ?nia va putea fi sancționată la propunerea Comisiei Europene pentru presupuse încălcări ale “statului de drept”. Ca și orice altă țară din estul Europei cu politici suveraniste, ca și orice altă țară care îndrăznește sa nu se supună globaliștilor de la Bruxelles!”, a scris Chitic pe pagina lui de Facebook în 2019.  

    ”Confruntați cu acest pericol iminent, va propun ca alături de Alianța Națională (PAN) sa ne gândim dacă nu a venit vremea sa cântărim avantajele și dezavantajele rămânerii in UE! DA! A venit vremea sa ne punem întrebarea: #RoExit?”, a scris Chitic pe contul său de Facebook.  

    Chitic este promovat intens de Sputnik, care i-a dedicat sute de articole. Unul dintre cele mai recente articole de pe site-ul organului rus de propagandă are titlul ”Dan Chitic și George Simion și-au unit eforturile” și prezintă faptul că cei doi au anunțat sprijinul reciproc pentru proiectele pe care le promovează – suspendarea președintelui și Legea Suveranității.  

    Sursa g4media  

    1. Cine seamana se aduna.

      Aur = Rusia.....aprofundati ....va rog.Din cele doua daca e sa aleg ,aleg cel mai mic rau .

      Cancerul usr nu este raul cel mai mic. Este cel mai mare.

      Probabil ca trolii de mai sus isi doresc din nou comunismul anilor 80, ca nu-i asa, toata lumea traia intr-un zen absolut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb