Dacian Cioloş: "Guvernul a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene"

S.B.
Politică / 17 septembrie

Dacian Cioloş: "Guvernul a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene"

Fostul lider REPER Dacian Cioloş afirmă, marţi, după anunţul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că Guvernul României a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene, prin portofoliul şi poziţia de Vicepreşedinte Executiv pe care le obţine Roxana Mînzatu şi toţi cei care au negociat trebuie felicitaţi, informează news.ro.

"Trebuie să recunosc că Guvernul României a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene, prin portofoliul şi poziţia de Vicepreşedinte Executiv pe care le obţine Roxana Mînzatu. Am spus de mai multe ori în ultimele luni că trebuie să ţintim şi o poziţie de vicepreşedinte în Comisie, dincolo de un portofoliu important, pentru că influenţa ţării noastre în UE o cere", a scris fostul europarlamentar REPER pe Facebook. Dacian Cioloş arată că "Guvernul a obţinut acum acest lucru şi toţi cei care au negociat trebuie felicitaţi".

Cioloş mai afirmă că, de asemenea, portofoliul de care se va ocupa comisara din partea ţării noastre, chiar dacă nu este acoperit de foarte multe prevederi ale tratatelor europene, are o greutate politică şi financiară importantă.

"Modelul social european despre care se vorbeşte atât de mult în ultimii ani, locurile de muncă şi direcţia în care trebuie să dezvoltăm competenţe pentru viitorul digital, spre exemplu, pe economia decarbonizata, vor fi elemente de prim-plan în dezbaterea europeană în următorii ani. E un portofoliu pe care se poate construi mult pentru că aşteptările sunt mari pe aceste domenii atât la nivelul cetăţenilor cât şi într-o parte importantă a spectrului politic", subliniază Cioloş.

El arată că, dincolo de felicitările pentru Roxana Mînzatu, este necesar ca ea să primească tot sprijinul necesar pentru a juca în acest mandat interesul european şi românesc deopotrivă pentru ca şi de acum înainte România să poată fi privită ca o ţară care defineşte viitorul Uniunii, nu doar una care preia ceea ce se decide.

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi unul dintre cele mai importante portofolii - Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie. Preşedintele Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen şi-a prezentat, marţi, noua echipă de comisari, centrată pe competitivitate, în urma unor negocieri până în ultimul moment.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă că portofoliul obţinut de prim-ministrul Ciolacu este gol de conţinut, are zero competenţe concrete şi este opusul a ceea ce a promis, fiind un portofoliu cu titlu pompos, dar care nu are o componentă economică. Nu este o victorie, ci este un eşec, precizează Mureşan.

La rândul său, USR afirmă că premierul Marcel Ciolacu a promis multe, dar a livrat un eşec pentru România în noua Comisie Europeană von der Leyen II, pentru că, în ciuda declaraţiilor pompoase despre negocieri şi influenţa ţării noastre la nivel european, România primeşte un portofoliu fără putere reală: Educaţie, Locuri de muncă şi Drepturi Sociale, domenii în care Uniunea Europeană nu are pârghii concrete de acţiune.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cine mai este si acesta, de se baga in seama. Scheauna si el pe la usi, poate, poate primeste un os.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb