DACIAN CIOLOŞ: "În Teleorman, judeţ condus de Dragnea, avem cei mai mulţi asistaţi sociali; oare de ce?"

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 5 decembrie 2016

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

În judeţul Teleorman, condus de Liviu Dragnea, sunt cei mai mulţi asistaţi social, a afirmat astăzi premierul Dacian Cioloş, într-un interviu la Adevărul Live.

"Acolo nu se dezvoltă economia, oare de ce?", s-a întrebat, retoric, Dacian Cioloş.

Acesta a mai vorbit, în cadrul interviului, despre cum va arăta ţara noastră în următorii patru ani dacă el ar rămâne la Palatul Victoria, colaborarea cu PNL şi USR, dar şi despre cum îşi va apăra proiectele de criticile venite din partea PSD şi ALDE.

Cioloş a spus că este nevoie de o reformă a administraţiei publice, care să presupună depolitizarea acesteia.

Premierul a declarat: "E nevoie de această reformă a administraţiei. (...) E important pentru oamenii oneşti şi profesionişti din administraţie să ştie că pot accede la o funcţie de conducere dacă sunt competenţi şi că nu au nevoie, neapărat, totdeauna, de susţinerea unui partid politic, sau că locul nu le este luat de cineva care vine din exterior, care nu are nicio cunoştinţă de administraţie dar e pus acolo de un partid din alte motive decât pentru a conduce în mod performant administraţia".

Totodată, Cioloş a punctat că depolitizarea administraţiei trebuie să fie asumată de o majoritate politică în viitorul Legislativ.

Prim-ministrul a precizat: "Fără o majoritate clară care să îşi asume această depolitizare, ea nu va fi decât praf în ochi, aşa cum a fost şi în anii trecuţi, în sensul în care recunoaştem doar de faţadă faptul că vrem depolitizare, dar când ajungem la guvernare facem tot posibilul să ocolim legea sau facem mici modificări în legislaţie pentru a crea excepţii care, cu timpul, devin regulă în modul de numire în funcţiile de conducere sau în modul de recrutare. Atunci n-am făcut nimic. Ne furăm căciula şi continuăm perpetuarea unui stat slab în care cetăţeanul nu are încredere".

Cioloş a mai afirmat că nu doreşte să facă promisiuni aşa cum partidele se angajau în precedentele campanii electorale.

"Am văzut în multe dintre campaniile electorale precedente, când partidele se angajau la foarte multe lucruri - că o să modifice Constituţia, că o să regionalizeze România, că vor modifica administraţia - şi nu s-a făcut aproape nimic, probabil şi datorită faptului că ambiţiile au fost foarte mari, vizavi de ceea ce este posibil să fie făcut. De aceasta eu unul nu vreau să mă arunc în promisiuni, cu atât mai mult cu cât un program de guvernare trebuie discutat şi cu partidele care vor intra la guvernare", a adăugat premierul.

Acesta a mai spus că a discutat cu reprezentanţii celor două partide care îl susţin pentru funcţia de premier pe tema programelor lor de guvernare şi a punctat că se vor stabili concret anumite angajamente dacă se va realiza o majoritate PNL-USR.

"Sigur că am discutat cu cele două partide pe marginea programelor pe care le-au prezentat în campanie, dar fiecare, separat, şi-a prezentat programele electorale în campanie. Dacă se va putea construi o majoritate în jurul lor, atunci vor trebui discutate concret angajamentele pe care le putem pune pe masă", a menţionat premierul.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. O intrebare de tampit! Teleorman avea si inaite de 90 industrie mai putina, iar acum nu mai are de loc! Asa au aparut pe linga somerrii agricoli si somerii industriali, plus tziganimea fara pofta de munca! El ce crede, ca la el in judet, tiganii au locuri de munca? Nu. Sunt la asistati social! A transfera lui Dragnea asistatii social, este o prostie! Mai bine ne-ar spune de ce nu a luptat pt egalizarea subventiilor UE in agricultura, ca si la noi se ara tot cu tractorul, se recolteaza tot cu combina, iar pretul combustibilului este cam la fel! Aici sa raspunzi, ba, [Fragment eliminat, conform regulamentului]!!

    oare de ce! este mai usor sa manipulezi o persoana fara educatie si infometata?

    Cum de ce? asa ca sa se vada/sa fie mare diferenta intre mujici si Drag nea Liviu. 

    "E nevoie de această reformă a administraţiei. (...) E important pentru oamenii oneşti şi profesionişti din administraţie să ştie că pot accede la o funcţie de conducere dacă sunt competenţi şi că nu au nevoie, neapărat, totdeauna, de susţinerea unui partid politic, sau că locul nu le este luat de cineva care vine din exterior, care nu are nicio cunoştinţă de administraţie dar e pus acolo de un partid din alte motive decât pentru a conduce în mod performant administraţia".  

    Ai dreptate domnule Ciolos; grija doar ca si Basescu (mai artagos decat tine0 a vrut-o, dar n-a putut-o.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb