DACIAN CIOLOŞ: "Interconectorul de gaze care se va construi pe sub Dunăre ar putea fi gata în câteva luni"

George Forcoş
Internaţional / 1 iunie 2016

Actualizare 16:50 Scrisoare comună România-Bulgaria către autorităţile canadiene pentru ridicarea vizelor

Premierul Dacian Cioloş şi omologul său bulgar, Boyko Borissov au convenit trimiterea unei scrisori comune către Canada pentru ridicarea vizelor pentru cetăţenii români şi bulgari.

"În cadrul negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Canada sunt nişte angajamente care dorim să fie respectate şi am convenit mai multe demersuri diplomatice împreună", a declarat premierul Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

În ceea ce priveşte relaţiile româno-bulgare, premierul român şi omologul său din Bulgaria au discutat despre organizarea unei noi şedinţe comune a guvernelor celor doua ţări, la sfârşitul acestei veri sau la începutul toamnei. "Am convenit şi la nivel de prim-miniştri, aşa cum s-a discutat şi la nivel de miniştri de externe, să lucrăm împreună pentru a întări cooperarea regională cu ţările vecine. Avem multe interese comune şi în relaţia cu Republica Moldova, şi în relaţia cu Serbia, şi dorim să ne coordonăm poziţiile în cadrul Uniunii Europene", a precizat premierul Dacian Cioloş.

De asemenea, premierul a declarat că România va susţine măsurile Bulgariei pentru combaterea imigraţiei ilegale şi a subliniat că ambele ţări şi-au securizat frontierele la standardele Spaţiului Schengen."Ne asumăm aceste responsabilităţi şi faptul că Bulgaria îşi face treaba foarte bine în a apăra frontiera externă a Uniunii Europene reprezintă un avantaj şi pentru Uniunea Europeană, dar şi pentru România", a afirmat primul ministru.

(G.F.)

------------

Premierul Dacian Cioloş a declarat astăzi, după o întrevedere cu omologul său bulgar Boiko Borisov, că interconectorul de gaze care se va construi pe sub Dunăre ar putea fi gata în câteva luni.

"Tocmai s-a semnat în urmă cu câteva zile contractul pentru execuţia interconectorului de gaze pe sub Dunăre şi, sperăm noi, conform contractului, ca în câteva luni de zile - oricum până la sfârşitul toamnei - să avem finalizată această lucrare, un element esenţial pentru a putea crea o reţea de distribuţie şi de transport de gaze comună în regiune", a declarat primul ministru după întâlnirea cu omologul său bulgar la sediul Guvernului din Sofia, potrivit unor surse din presă.

La rândul său, Boiko Borisov a precizat că evoluţia lucrărilor va fi monitorizată, astfel încât, interconectorul să poată fi exploatat la termrenul stabilit: "În ceea ce priveşte interconectorul de gaze, precum ştiţi, ani la rând au fost nişte piedici în faţa construirii acestui interconector iar acum două zile am semnat acordul pentru construirea acestuia şi termenul este ca în două - trei luni să fie gata de a fi exploatat şi noi vom monitoriza acest proces", a declarat oficialul bulgar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb