DACIAN CIOLOŞ: "Nu mă interesează să câştig voturi, nu candidez în 2016"

Andrei Stan
Politică / 3 decembrie 2015

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că nu îl interesează să candideze la alegerile din 2016 şi nici să câştige voturile cetăţenilor, precizând că nu asta a intenţionat când a venit la şedinţa solemnă din Senat dedicată Zilei Naţionale, ci a făcut acest gest din respect pentru Parlament, transmit surse din presă.

"Eu am spus când am fost învestit cu Guvernul în Parlament, că guvernul acesta, chiar dacă nu are în spate o majoritate politică clar definită, va respecta Parlamentul pentru că va lucra cu Parlamentul. Acesta este Parlamenul în funcţie cu care Guvernul va trebui să-şi treacă proiectele şi că vom avea o atitudine de respect faţă de Parlament", a declarat premierul Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că a venit la şedinţa solemnă din Senat dedicată Zilei Naţionale din respect pentru Parlament.

"Invitaţia a venit din partea Senatului, deci o Cameră a Parlamentului şi mi se pare un gest de minim respect să răspundem la o astfel de invitaţie, nu pentru orice subiect, ci pentru o ceremonie legată de Ziua Naţională. Deci nu există nicio altă intenţie ascunsă în decizia de a răspunde invitaţiei Senatului", a afirmat Cioloş.

Întrebat dacă are în plan, în viitorul apropiat, o carieră politică, premierul a răspuns că nu acesta este motivul pentru care a acceptat "poziţia de prim-ministru".

"Nu mă interesează să mă prezint la alegerile din 2016, nu din acest motiv am acceptat poziţia de prim-ministru, vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul care mi-a fost încredinţat şi să fac cât mai multe din lucrurile pe care m-am angajat să le fac împreună cu guvernul", a spus Cioloş.

Premierul a menţionat că nu îl interesează să facă "gesturi" pentru a câştiga voturile cetăţenilor.

"Chiar m-am uitat în dicţionar după diferitele speculaţii că vreau să intru oficial în politică, Dicţionarul Explicativ al Limbii Române spune că «politică înseamnă a participa activ la rezolvarea treburilor statului sau o manieră de a guverna un stat», deci eu asta fac, dacă guvernez înseamnă că fac politică... o fac, dar nu mă interesează să fac gesturi ca să câştig voturile cetăţenilor", a mai declarat prim-ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb