Dacian Cioloş şi Manuel Valls au semnat noua Foaie de parcurs a parteneriatului strategic bilateral

George Forcoş
Politică / 10 iunie 2016

Actualizare 14:20 Dacian Cioloş:"Francois Hollande se pregăteşte să vină în România, inclusiv cu câţiva oameni de afaceri"

Premierul Dacian Cioloş a declarat vineri, după semnarea Foii de parcurs actualizate a Parteneriatului strategic româno-francez, că domeniul economic este unul prioritar pentru cele două state, Francois Hollande urmând să vină în septembrie la Bucureşti însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri.

"Întâlnirea pe care am avut-o astăzi urmează celei pe care am avut-o la începutul anului cu preşedintele Francois Hollande. Astăzi am semnat Foaia de parcurs actualizată, care a fost adoptată în urmă cu câţiva ani, care stă la baza cooperării dintre Franţa şi România şi care vizează domenii foarte complexe în care cele două ţări conlucrează: domeniul economic - avem o prezenţă franceză a mediului economic în România foarte activă şi pe care ne-o dorim şi mai activă în viitor şi ştiu că preşedintele Francois Hollande se pregăteşte să vină pentru vizita din septembrie inclusiv cu câţiva oameni de afaceri", a spus premierul Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă comună cu omologul său francez Manuel Valls, la Paris, potrivit unor surse din presă.

Cioloş a precizat că Foaia de parcurs actualizată cuprinde şi intensificarea colaborării în domeniul cultural, fiind prevăzute "foarte multe acţiuni în comun".

Premierul a vorbit despre un "sezon cultural încrucişat între Franţa şi România" pentru a pregăti celebrarea Centenarului 1918 - 2018.

"Avem multe lucruri de partajat. Urmează să concretizăm o echipă comună, care să lucreze pe aceste proiecte. Ambasada României de aici este foarte angajată din acest punct de vedere. Apoi avem cooperări în domeniul educaţiei, în domeniul cercetării ştiinţifice. Ieri (joi - n.r.) am avut ocazia să vizitez Şcoala Politehnică, în laboratoarele căreia s-a pregătit şi conceptul laserului de la Turnu Măgurele, care este în curs de a fi montat şi care face parte dintr-un proiect european de cercetare aplicată mai larg. Avem multe platforme pe care lucrăm împreună şi întâlnirea de astăzi a fost ocazia să le detaliem şi să luăm câteva decizii pentru concretizarea acestora", a precizat Dacian Cioloş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb