Dafora vrea să împrumute 28,7 milioane lei de la Banca Transilvania

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2013

Compania de foraj petrolier şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, intenţionează să împrumute 28,7 milioane lei (6,4 milioane de euro) de la Banca Transilvania (TLV) pentru finanţarea capitalului de lucru şi investiţii.

Propunerea pentru accesarea creditului va fi discutată în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) companiei, convocată pentru 22 noiembrie, potrivit unui comunicat al Dafora transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din suma totală, 11 milioane lei urmează să fie folosiţi pentru finanţarea activităţii de foraj, 6,65 milioane lei pentru finanţarea datoriilor aferente lucrărilor de construcţii, 6,65 milioane lei pentru finanţarea capitalului de lucru necesar derulării unui contract cu Chevron, iar 4,4 milioane de lei pentru finanţarea activităţii curente pe contracte determinate.

Dafora execută servicii de foraj pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, dar şi servicii de mentenanţă şi transport pentru echipamentele de foraj. Dafora a contractat majoritatea lucrărilor de foraj pentru companiile internaţionale implicate în acest sector pe piaţa din România.

Compania a raportat pentru primul semestru o cifră de afaceri de 90,54 milioane lei, cu 23,8% mai mare faţă aceeaşi perioadă din 2012, şi pierderi în urcare cu 85,8%, la 10,11 milioane de lei.

Gheorghe Călburean deţine aproape 49,9% din acţiunile Dafora. În acţionariatul companiei se regăseşte şi firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma Foraj Sonde Craiova deţine 13,67% din titlurile Dafora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb