Daikin are în plan 4 direcţii principale pentru decarbonizarea locuinţelor

G.B
Companii / 27 mai 2021

Daikin are în plan 4 direcţii principale pentru decarbonizarea locuinţelor

Daikin, producătorul de echipamente de încălzire şi răcire cu o experienţă de peste 90 de ani în domeniu, contribuie la reducerea emisiilor de carbon din clădirile rezidenţiale, având ca scop principal creşterea ponderii echipamentelor ce folosesc energie regenerabilă pentru încălzire şi răcire la 40% până în 2030, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Decarbonizarea locuinţelor vine în sprijinul obiectivelor de reducere a impactului asupra mediului asumate de Uniunea Europeană, prin diminuarea emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030. În acest context, Daikin are în plan patru direcţii necesare pentru procesul de transformare şi decarbonizare a locuinţelor.

Majoritatea construcţiilor rezidenţiale sunt încă încălzite cu sisteme învechite, pe bază de combustibili fosili poluanţi, cum ar fi cărbunele şi petrolul, iar clădirile sunt responsabile în prezent pentru aproximativ 36% din toate emisiile de CO2 din Uniunea Europeană. Această observaţie contrastează puternic cu obiectivul ambiţios al UE, asumat în legea europeană climatică recent semnată, de reducere a emisiilor de CO2 de la 40% la 55% până în 2030. În unele ţări europene, încălzirea pe bază de energii regenerabile a devenit un standard pentru noile construcţii, dar potenţialul pe care îl oferă necesită o expunere mult mai mare în procesul de înlocuire.

"Energia regenerabilă joacă un rol esenţial în atingerea noilor obiective "verzi". Daikin are ca ţintă să ajungă la o amprentă netă de carbon zero în întreaga activitate până în 2050, iar cele patru direcţii principale pe care le avem în plan sunt absolut necesare pentru asigurarea unui nivel cât mai ridicat de decarbonizare în ceea ce priveşte încălzirea locuinţelor. Pompele de căldură sunt viitorul pieţei de încălzire, fiind de până la patru ori mai eficiente decât soluţiile

Primul pas din ghidul Daikin pentru decarbonizarea locuinţelor ţine de consolidarea noilor reguli de construcţie privind utilizarea energiei. În prezent, specialiştii Daikin estimează că pompele de căldură au deja o cotă de piaţă de până la 50% în casele noi (unifamiliale) din Europa. Prin urmare, aplicarea normelor face ca pompele de căldură să devină sistemul implicit de încălzire.

Al doilea pas este creşterea ratei de înlocuire. Pentru a atinge obiectivele legii europene climatice, rata de înlocuire trebuie să se dubleze de la 1% la 2% până în 2030. Prin creşterea ratei de înlocuire, sistemele vechi sunt înlocuite cu echipamente mai eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce duce în mod natural la reducerea emisiilor. Prin urmare, următoarea provocare este de a motiva şi îndemna cetăţenii europeni să aleagă soluţii regenerabile. Acest lucru implică necesitatea de a explica, pe o scară cât mai largă, faptul că sistemele de încălzire ce folosesc energii regenerabile, precum pompele de căldură, sunt o soluţie eficientă, rentabilă şi durabilă.

A treia etapă constă în eliminarea stimulentelor pentru combustibili fosili. În prezent, de aceste stimulente beneficiază diferite sisteme de încălzire în detrimentul pompelor de căldură, deoarece sunt sisteme mai accesibile, iar tehnologiile ce folosesc energii regenerabile au nevoie de condiţii de concurenţă echitabile. Decalajul dintre preţurile actuale ale energiei electrice şi gazelor din multe state membre este prea mare pentru a face pompele de căldură accesibile tuturor cetăţenilor europeni.

Ultimul pas este ca aceste sisteme de încălzire moderne să devină standardul şi nu excepţia în piaţa de înlocuire, iar Daikin consideră că pompele de căldură sunt soluţia optimă, fiind din ce în ce mai performante chiar şi la temperaturi exterioare mici. Prin urmare, sunt potrivite pentru orice tip locuinţă, iar folosirea echipamentelor cu energie regenerabilă pentru încălzirea locuinţelor reduce consumul de combustibili fosili poluanţi şi emisiile de CO2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb