Daikin dezvoltă sistemul de monitorizare şi control de la distanţă pentru chillere, integrând detectarea inteligentă a scurgerilor de agent frigorific

G.U.
Companii / 6 decembrie 2021

Daniel Vasile, Managing Director Daikin România

Daniel Vasile, Managing Director Daikin România

Tehnologia din spatele noii funcţii se bazează pe un nou algoritm software unic dezvoltat de Daikin, pionier al inovaţiilor în acest domeniu, care utilizează date din istoricul de funcţionare al echipamentului pentru a declanşa o alarmă în cazul unei posibile scurgeri şi pentru a raporta frecvenţa apariţiei acestora în timp, permiţând utilizatorilor să decidă când este nevoie să ia măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei şi fiabilităţii instalaţiei HVAC-R, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Evitarea scurgerilor de agent frigorific este extrem de importantă şi susţine eforturile noastre de a ajunge la o amprentă netă de carbon zero în întreaga activitate până în 2050. Această nouă funcţionalitate integrată în serviciile de monitorizare de la distanţă a produselor şi instalaţiilor Daikin va sprijini clienţii să reducă semnificativ impactul scurgerilor de agent frigorific asupra mediului. În plus, ei pot economisi timp şi bani în procesul de verificare manuală a scurgerilor şi evită eventuale surprize în sezonul de vârf. Cu acest nou instrument, echipa noastră de service poate interveni prompt, minimizând riscurile pentru clienţi, conservând agentul frigorific valoros şi protejând mediul înconjurător", spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Potrivit sursei citate, noul algoritm detectează chiar şi scurgerile lente de gaz pe o gamă extinsă de sarcini, începând de la 33% din sarcina unităţii, faţă de 50% pentru alte aplicaţii de pe piaţă, analizând date pentru perioade anterioare de la o lună până la 12 luni.

Performanţă îmbunătăţită, fiabilitate şi mai multe opţiuni

Noua soluţie de detectare a scurgerilor de agent frigorific este disponibilă ca parte a sistemului de monitorizare şi control de la distanţă bazat pe cloud Daikin on Site (DoS) şi, stabilind noi standarde de performanţă, se distinge prin comoditate şi rentabilitate, precum şi prin tehnologia inteligentă din spate.

Monitorizarea prin intermediul cloud-ului existent elimină necesitatea unor senzori suplimentari de detectare a scurgerilor de agent frigorific şi a unui controler local, contribuind la compensarea costurilor iniţiale de achiziţie a sistemului. Tehnologia Machine Learning încorporată în serviciile cloud DoS permite îmbunătăţirea ratelor de detectare a scurgerilor cu 15%, depăşind performanţele actuale ale pieţei. Identificarea şi repararea mai rapidă a scurgerilor previne eliberarea de agenţi frigorifici nocivi în atmosferă, ajutând utilizatorii să minimizeze impactul asupra mediului.

Funcţia de detectare a scurgerilor de agent frigorific poate fi, de asemenea, furnizată la pachet ca parte a unui contract de întreţinere pentru utilizatorii care aleg să externalizeze serviciile de monitorizare şi gestionare, unde echipa de service primeşte o alarmă în momentul detectării scurgerilor, analizează situaţia de la distanţă şi la faţa locului şi dă soluţiile necesare de reparare a problemelor, după caz.

Daikin are în plan să-şi extindă în curând capacităţile de detectare a scurgerilor de agent frigorific prin introducerea unui serviciu complet de management prin care să asiste utilizatorii în ceea ce priveşte conformitatea cu F-Gas prin intermediul unui serviciu unic care include gestionarea cantităţii de agent frigorific şi îndeplinirea cerinţelor de inspecţie. Soluţia de detectare a scurgerilor de agent frigorific este cea mai recentă dintr-o serie de progrese, determinate de strategia de dezvoltare continuă a produselor, care se concentrează pe inovaţie, performanţă şi eficienţă energetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb