Daily Mail: "România ar urma să primească 7.000 de refugiaţi"

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2015

Daily Mail: "România ar urma să primească 7.000 de refugiaţi"

Preşedintele turc acuză ţările europene că au transformat Mediterana într-un "cimitir al imigranţilor"

Viktor Orban: "Majoritatea imigranţilor nu fug de războaie, ci vin în Europa doar pentru un trai mai bun"

--------------------

Actualizare 22:25 Ministrul de Externe al Norvegiei: "Cea mai gravă criză după al doilea Război Mondial"

Ministrul de Externe al Norvegiei, Borge Brende, a declarat, azi, că valul de refugiaţi cu care se confruntă Europa reprezintă "cea mai gravă criză" de la al doilea Război Mondial încoace, precizând că este rezultatul neglijenţei comunităţii internaţionale, potrivit surselor din presă.

Borge Brende a spus, într-o conferinţă de presă organizată în marja Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, că actuala criză a refugiaţilor este rezultatul neglijenţei comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte găsirea unei soluţii paşnice pentru Siria, astfel încât s-a ajuns acum la o catastrofă umanitară, fiind afectate milioane de refugiaţi.

"Lucrurile cu care ne confruntăm sunt această migraţie în masă, este cea mai gravă criză a refugiaţilor de la al Doilea Război Mondial încoace şi toţi trebuie să ne asumăm responsabilităţi", a spus ministrul norvegian.

De asemenea, ministrul norvegian a mai spus că situaţia din Libia este extrem de dificilă şi că nu a fost găsită încă o soluţie viabilă pentru un acord de pace.

La rândul său ministrul român al Afacerilor Externe a precizat că persistenţa instabilităţii în vecinătatea europeană, evoluţiile economice actuale, valul de migraţie şi fenomenul terorist constituie provocări fără precedent, prin complexitate şi amploare, la care UE şi întreaga Europă trebuie să facă faţă.

(A.C.)

-----------------

Ţara noastră ar urma să primească 6.937 de refugiaţi, o cotă de 3,75% din totalul de 160.000 ce trebuie alocaţi ţărilor europene, arată un plan întocmit de lideri europeni, citat azi de Daily Mail.

Refugiaţii care au ajuns în Italia, Grecia şi Ungaria ar urma să fie distribuiţi între statele membre UE, în funcţie de populaţia şi puterea economică a fiecărui stat în parte, potrivit publicaţiei britanice.

Astfel, Germania ar urma să acorde azil unui număr de 35.000 de refugiaţi, Franţa ar urma să accepte 26.000, iar Spania - 16.000.

"Chiar şi ţări sărace precum Bulgaria şi România ar urma să accepte mii de familii", comentează site-ul tabloidului, subliniind că Marea Britanie nu va accepta niciun refugiat.

Londra - care a refuzat să accepte aceste cote atunci când au fost propuse iniţial, în mai - nu este obligată să facă acest lucru, în pofida faptului că este unul dintre cele mai populate şi bogate state UE, conform site-ului citat.

În cazul în care Londra ar accepta refugiaţi, conform cotei sale, ar trebui să primească aproximativ 17.000 de oameni, adică 11% din total.

"Potrivit acestui document divulgat astăzi, în Ungaria se află 54.000 de solicitanţi de azil, în Italia 39.600, iar în Grecia 66.400", scrie Mail Online.

Criza refugiaţilor, fără precedent în Europa, a sporit presiunea asupra premierului britanic David Cameron să deschidă frontiera refugiaţilor blocaţi în Franţa.

Cameron insistă că răspunsul la criza azilanţilor nu este să li se ofere refugiu oamenilor disperaţi care fug din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

El a încercat, astăzi, să liniştească indignarea publicului faţă de criza refugiaţilor, promiţând că Londra "se va achita de responsabilităţile sale morale".

Marea Britanie va continua să accepte "mii de oameni", aşa cum a făcut dintotdeauna, dar a promis o revizuire a numărului.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat ţările europene că au transformat Marea Mediterană "într-un cimitir al imigranţilor", afirmaţia şefului statului turc fiind o reacţie la fotografiile cu băieţelul sirian refugiat care a fost găsit înecat pe o plajă din Turcia, potrivit AFP.

"Ţările europene care au transformat Mediterana într-un cimitir al imigranţilor împart responsabilitatea pentru fiecare refugiat mort", a declarat Erdogan la Ankara.

"Nu doar imigranţii se îneacă în Mediterana, ci şi umanitatea noastră"", a subliniat şeful statului turc.

Recep Tayyip Erdogan a amintit că Turcia adăposteşte în prezent aproape două milioane de refugiaţi sirieni care au fugit de războiul civil ce le afectează ţara de patru ani.

"Nu am abandonat oamenii care au fugit din calea bombelor deoarece suntem umani", a afirmat Erdogan, în ajunul unei reuniuni a miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din ţările membre ale G-20, în capitala turcă.

Cei mai mulţi dintre imigranţii sosiţi clandestin în Europa nu sunt refugiaţi, ci persoane care vin în Uniunea Europeană doar pentru un nivel de trai mai bun, a declarat azi la Bruxelles premierul ungar Viktor Orban, el subliniind de asemenea că ţara sa nu doreşte să găzduiască mulţi musulmani, iar o eventuală instituire a unui mecanism de redistribuire a refugiaţilor prin cote obligatorii nu va face decât să încurajeze şi mai mulţi imigranţi să pornească înspre Europa, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Europa nu trece acum printr-o criză a refugiaţilor, pentru că cei mai mulţi dintre imigranţii ilegali nu sunt refugiaţi. Unii sunt într-adevăr refugiaţi, dar mulţi alţii nu fug de război şi persecuţii, ci au pornit către Europa în speranţa că vor găsi un trai mai bun", a apreciat Viktor Orban după întrevederea avută cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cât despre ideea de redistribuire a refugiaţilor prin cote obligatorii între statele UE, înaintată oficial din nou de cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele francez Francois Hollande, Orban consideră că este o soluţie "iluzorie", iar instituirea unui asemenea sistem nu ar face decât să încurajeze şi mai mulţi imigranţi să vină în Europa.

"Dacă liderii europeni vor continua să transmită mesajul că ţările lor sunt pregătite să primească pe toată lumea, va veni momentul când zeci de milioane vor sosi la graniţele Europei", lucru ce ar putea să însemne "sfârşitul Europei", a avertizat şeful executivului ungar. "Există un număr tot mai mare de imigranţi care nu provin din zone de război şi sursa acestora este nelimitată", a subliniat el.

Drept urmare, Orban consideră că în acest moment prioritatea Uniunii Europene ar trebui să fie restabilirea controlului asupra frontierelor sale externe, iar orice alte măsuri - inclusiv redistribuirea refugiaţilor prin cote obligatorii - ar trebui discutate într-o etapă ulterioară.

În acest context, şeful executivului de la Budapesta a estimat că decizia sa de a ridica un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Serbia a fost una corectă şi în spiritul valorilor europene, fiind obligaţia ţării sale să asigure protecţia frontierei externe a UE şi a spaţiului Schengen.

Pe de altă parte, Viktor Orban a declarat că ţara sa nu doreşte să primească o comunitate numeroasă de musulmani, invocând amintirea celor 150 de ani de ocupaţie otomană din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea. "Cred că avem dreptul să decidem că nu vrem un mare număr de musulmani în ţara noastră", pentru că "nu ne plac consecinţele" acestei prezenţe, a punctat premierul ungar.

(A.C.)

-----------------

Ministrul de Externe slovac avertizează: "Spaţiul Schengen, făcut fărâme de fluxul necontrolat de imigranţi"

Victor Negrescu: "Spaţiul Schengen nu are nicio legătură cu migraţia"

Spaţiul Schengen de liberă circulaţie a fost "făcut fărâme" de fluxul necontrolat de imigranţi pe continentul european, a declarat, ieri, ministrul de externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, potrivit AFP, citată de Agerpres. Oficialul a mai spus că imigranţii trec absolut liber prin ţările care sunt responsabile să-i protejeze frontiera.

"În vremuri normale, este dificil să obţii o viză Schengen, în timp ce acum zeci de mii de persoane circulă pe acolo fără niciun control. Şi atunci, există acest Schengen sau nu?", a declarat şeful diplomaţiei slovace, la finalul unei reuniuni a guvernului de la Bratislava.

Guvernul de stânga al lui Robert Fico propune nu doar o protecţie crescută a frontierelor spaţiului Schengen, ci şi, o reflecţie asupra cauzelor imigraţiei".

La rândul său, europarlamentarul PSD Victor Negrescu atrage atenţia că soluţia la actuala criză a imigranţilor din Europa nu poate consta în întărirea frontierelor şi în izolare, deoarece problema este în zonele de origine ale imigranţilor. Acesta critică discursul extremist al unor actori politici din România, explicând că "spaţiul Schengen nu are nicio legătură cu migraţia". Victor Negrescu a explicat: "În contextul crizei refugiaţilor din Europa, doresc să transmit un mesaj populiştilor şi extremiştilor, atât de la noi, cât şi din UE: spaţiul Schengen nu are nicio legătură cu migraţia! Frontierele şi izolarea nu pot bloca imigranţii, ci doar pacea şi o implicare mai mare a UE/SUA în susţinerea democraţiei şi dezvoltării economice în zonele de origine ale acestor persoane.

Pentru cei care nu au înţeles, aceste persoane au supravieţuit unei dictaturi, unui conflict sângeros, au stat luni în tabere de refugiaţi fără ajutoare, au traversat ţări întregi, au trecut marea riscându-şi viaţa şi au evitat şi frontierele mai multor state care nu sunt în Schengen, dar şi zidul construit de Ungaria".

Europarlamentarul PSD susţine că această criză a imigranţilor din Europa nu se rezolvă cu declaraţii pripite sau cu critici ale măsurilor incipiente identificate la nivelul UE fără a oferi alte soluţii în schimb.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. sunteti full of shit cu povestile voastre liberale. treaba in orice firma, guvern, tara o fac oamenii pragmatici nu diletantii si povestitorii cu teorii de catedra.

    bai negrescule ,cand te citesc mi e rusine ca sunt roman care respecta legile

    Imigrantii sunt mana cereasca, daca sti sa-i folosesti. Ei au "muncit" capitalismul in tarile dezvoltate. Ei sunt mana de lucru ieftina in special pentru economia neagra sau gri si pot fi un "accelerator" pentru cresterea profiturilor, albe, gri, negre; in faza de dezvoltare capitalista in care ne aflam chiar nu conteza, bani sa iasa! Si uite asa printr-o miscare desteapta, de integrare si asimilare poti transforma un handicap, in avantaj...

    1. ia doi trei islamisti integrabili la tine acasa. sa fie la 20-25 de ani fiecare, masculi care in ultimii 5 ani au stat si frecat menta in praful siriei, si vezi cum iti matura prin curte si iti dezvolta capitulismul, cu al carui handicap ne luptam

      hai si noi in germania,sa ne tina aia

    Sa cerem guvernului sa primeasca 2000 de refugiati din Ucraina dupa care sa spuna:"gata, noi ne-am facut norma. Pe aia din Lumea a treia luati-i voi ca tot va plac asa mult"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb