DAN BARNA: ''Ar fi o umilire de foarte bună calitate pentru PSD ca Florin Cîţu să fie premierul acestui cabinet''

G.U.
Politică / 15 noiembrie 2021

''Ar fi o umilire de foarte bună calitate pentru PSD ca Florin Cîţu să fie premierul acestui cabinet''

Vicepreşedintele USR, Dan Barna, consideră că numirea lui Florin Cîţu în fruntea unui guvern de coaliţie PNL-PSD ar fi o "umilire de foarte bună calitate" pentru social-democraţi, care au dărâmat prin moţiune de cenzură guvernul condus de actualul lider liberal.

Întrebat astăzi, la Digi24, cine crede că va fi premierul, Florin Cîţu sau Marcel Ciolacu, în condiţiile în care se vorbeşte şi despre posibilitatea unor premieri prin rotaţie, Dan Barna a răspuns: "Aici n-au apărut dezvoltări suplimentare, în acest bambilici pe premieri pe care îl joacă PSD şi PNL. Eu aş paria că niciunul dintre cele două nume pe care le-aţi menţionat nu va fi premier, cel puţin acum, la prima extragere, dar acesta este un pariu în nume personal, n-am informaţii într-o direcţie sau cealaltă. Ar fi însă o umilire de foarte bună calitate pentru PSD ca Florin Cîţu să fie premierul acestui cabinet".

Întrebat despre celălalt scenariu, ca preşedintele să numească un premier de la PSD, Dan Barna a spus că "preşedintele României îşi doreşte guvernul său, îl construieşte acum împreună cu PSD. Este o performanţă de care cred că preşedintele este în sfârşit mulţumit după eforturile de a menţine coaliţia din care USR a făcut parte, vom vedea care va fi opinia domniei sale în ceea ce priveşte premierul", a declarat vicepreşedintele USR, fost vicepremier în guvernul de coaliţie PNL-USR.

Negocierile pentru programul de guvernare dintre PSD şi PNL sunt aproape finalizate, însă cele două partide nu au decis cu ce nume de premier vor merge la Palatul Cotroceni. Surse din conducerea PSD au declarat, pentru Digi24.ro, că s-ar fi agreat varianta premierului prin rotaţie, însă social-democraţii resping nominalizarea lui Florin Cîţu.

Deşi liderul PSD Marcel Ciolacu declara că una dintre variantele discutate de partide ar fi ca la Cotroceni să se meargă cu o propunere de premier prin rotaţie, fiind vorba de cei doi preşedinţi ai PNL şi PSD, surse de la vârful partidului spun că social-democraţii nu-l vor accepta pe Florin Cîţu premier. Una dintre variantele luate în calcul de PSD este rotaţia premierilor, însă prima opţiune să fie Nicolae Ciucă, o propunere care ar fi acceptată şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. "umilire de foarte buna calitate"

    cum dracu au astia (politicienii) pretentia sa se ocupe de educatia copiilor Romaniei, asta ma intreb deseori. Cum sa ai pretentia de la copii sa fie bine crescuti cand tu esti un salbatic? 

    Momentan Florin Citu este mai bun decât Ciolacu sau Ciuca. Ultimii doi nu au habar de economie sau finanțe. Ciolacu nu știi cu ce s-a ocupat în viata sa privata iar Ciuca este doar un militar care se pricepe la arme și războaie.

    1. Se vede ca florin citu are habar de economie,mare economist atat de economist a fost incat suntem ingropati in datoriii,oare ce au facut cu banii imprumutati

    urasc din toata inima USR pentru ce mizerie a adus in viata politica locala si pentru ce jos tarfesc de satanisti fac ei!

    Mai precis (o sa expun in pasi) :  

    1. USR a initiat si a impins legea certificatului verde , realizand demersuri pentur utilizarea sa pentru acces la locul de munca si a mai facut demersuri pentru obligativitatea vaccinarii anti-covid.  

    2. In urma unor jocuri politice, USR s-a retras intr-un mod absolut curvesc in "opozitie" si a lasat cartoful fierbinte al vaccinarii obligatorii si al certificatului verde pentru acces la munca IN MAINILE PNL SI PSD (mizand pentru o orientare a furiei populare impotriva PNL si PSD concomitent si mizand pe o urcare a USR in preferinte .... "din opozitie") - asta e o miscare foarte foarte draceasca! Doar cei de la USR (Uniunea Satanistilor din Romania) puteau sa o faca sub conducerea maestrului lor cu coarne si coada - satana care ii vrea pe toti oamenii vaccinati si cu pecetea satanei (certificatul verde) pe ei !  

    3. Acum PSD si PNL sunt prinse in cursa si isi arunca cartoful fierbinte al "obligativitatii certificatului verde pentru acces la munca" de la unii la altii (sub privirile sirete si sataniste ale USR). Oamenii sufera, le e frica pentru locurile lor de munca. Satanistii de la USR exulta (caci ei se hranesc cu frica si panica ca niste draci impielitati transumanisti ce sunt!).  

    Solutia ????  

    =>  

    4. PNL si PSD SA RESPINGA OBLIGATIVITATEA CERTIFICATULUI VERDE PENTRU ACCES LA MUNCA SI SA RESPINGA OBLIGATIVITATEA VACCINARII ANTI-COVID ! SA DEA DRUMUL ANTIVIRALELOR PREVENTIVE FATA DE COVID IN TARA SI SA SE DISTRIBUIE PE BAZA CNP-ULUI ANTIVIRALELE PREVENTIVE IN FARMACII !  

    Dobitocilor de la PSD si PNL , salvati tara de la distrugere!

    Daca bagati obligativitatea certificatului verde la munca si obligativitatea vaccinarii anti-covid DEMOLATI O TARA INTREAGA !!!!!! Boilor care sunteti!  

    1. personal mi se pare normala obligativitatea certificatului verde la munca si obligativitatea vaccinarii anti-covid. Altfel nu mai scapam in veci de virus.

      Te imbeti cu apa rece,si de facem totii vaccinul nu o sa scapam de "pademie"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb