DAN BARNA, DESPRE CEI CARE REFUZĂ VACCINAREA: "Ideea că toată comunitatea trebuie să stea la dispoziţia unor oameni, aici avem o problemă"

J.P.
Politică / 15 iulie 2021

"Ideea că toată comunitatea trebuie să stea la dispoziţia unor oameni, aici avem o problemă"

Viceprim-ministrul Dan Barna îşi nuanţează declaraţiile privind adoptarea unor măsuri mai drastice pentru cei care nu se vaccinează anti-COVID-19, el susţinând ideea conform căreia dreptul unei persoane încetează acolo unde începe dreptul altei persoane. Barna a afirmat la Digi 24 că statul poate lua măsuri faţă de cei care "consideră că viaţa lor e mai valoroasă decât a semenilor lor şi nu vor să contribuie la protecţia aceasta comună care vine prin vaccinare", potrivit News.

Vicepremierul Dan Barna a reafirmat, miercuri seară, că susţine "orice măsuri mai ferme care încurajează şi duc populaţia spre a înţelege cât de importantă este vaccinarea", el dând exemplul altor state, cum ar fi Franţa, unde campania de vaccinare a accelerat după ce politicienii au lansat ideea înăspririi unor măsuri faţă de persoanele care nu se imunizează.

"În momentul în care ţi se spune clar: «vei avea dificultăţi sau costuri pentru a accesa anumite servicii publice dacă nu ai vaccinare» - în continuare dreptul la opţiune există - oamenii zic: «băi, ia să mă duc să mă vaccinez», că nu au o problemă de fond. Cei care sunt împotriva vaccinului, ok, e o categorie, o respectăm, acolo nu e nimic de discutat, dar e o altă parte de populaţie care nu e împotriva ideii, dar care, dacă ar fi nişte măsuri mai ferme, s-ar vaccina şi asta ar face ca perspectiva unui val patru, despre care profesioniştii din domeniul medical vorbesc, să fie una cu efecte potenţiale mult mai reduse", a afirmat Dan Barna, la Digi 24.

El a admis că în dezbaterea publică subiectul introducerii unor măsuri mai ferme faţă de cei care nu se vaccinează este unul "delicat".

Dan Barna a vorbit şi despre reacţia primului ministru Florin Cîţu la declaraţiile sale.

"Premierul a cerut nişte clarificări pe care tocmai le-am oferit aici. Nu suntem pe poziţii diferite. Şi eu, şi premierul, şi colegii din Guvern suntem toţi foarte fermi susţinători ai necesităţii ca un număr cât mai mare de cetăţeni să se vaccineze tocmai pentru a reduce riscul ca din toamnă şi când va veni sezonul rece să ne trezim din nou cu un număr mare de cazuri legate de această pandemie care încă nu a dispărut", a afirmat Barna.

El a avansat ideea ca aceia care nu doresc să se vaccineze şi care au nevoie de teste "să plătească în mod repetat de câte ori au nevoie de test".

"Este o chestiune de cost de oportunitate. Eu nu văd nicio discriminare aici. Oamenii pot să aleagă. Spun: eu nu vreau să mă vaccinez din diverse motive. Ok. Statul, la rândul lui, spune: pentru protecţia noastră ca şi comunitate, ca şi grup mare de oameni care nu vrem să avem costuri înfiorătoare şi vieţi pierdute pentru că câţiva dintre noi consideră că viaţa lor e mai valoroasă decât a semenilor lor şi nu vor să contribuie la protecţia aceasta comună care vine prin vaccinare, asta presupune un cost, sau o limitare a accesului în nişte zone. (...) Ideea că toată comunitatea trebuie să stea la dispoziţia unor oameni, aici avem o problemă. Ştiţi, e teoria aceea pe care o spunea şi regretatul Ion Raţiu, care spunea că dreptul tău încetează când se încalcă dreptul meu. Susţin opinia oricui, să aibă altă părere şi sunt de acord cu asta, dar în momentul în care această altă părere din altă poziţie afectează dreptul la viaţă al celorlalţi, al comunităţii în sens larg, trebuie să existe nişte măsuri şi nişte variante prin care comunitatea să fie protejată", a adăugat liderul USR-PLUS.

Marţi seară, vicepremierul Dan Barna susţinea că ar fi trebuit să existe măsuri mult mai ferme pentru a încuraja vaccinarea, "în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate".

"Nu există - şi eu spun din păcate - posibilitatea vaccinării obligatorii, dar e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea să fie încurajată le susţin pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut", afirma el.

Premierul Florin Cîţu l-a contrazis miercuri pe şeful USRPLUS şi a cerut"clarificarea mesajului",după ce vicepremierul a spus că este nevoie de "măsuri mai ferme" pentru persoanele nevaccinate, în sensul de acces limitat la evenimente, pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID. "Eu, din contră, ţin minte susţinerea colegilor de coaliţie pentru a relaxa condiţiile pentru a avea concerte", a susţinut Cîţu.

Întrebat, miercuri, despre declaraţia vicepremierului Dan Barna şi dacă au existat discuţii în guvern pentru măsuri mai dure, astfel încât să fie încurajată vaccinarea, premierul a spus că până acum nu au existat astfel de propuneri, dar dacă vor exista şi vor trece de CNSU, vor fi luate în calcul. "Eu, din contră, ţin minte susţinerea colegilor de coaliţie pentru a relaxa, de a avea concerte. Dacă am înţeles eu greşit mesajul, ar fi bine să se clarifice", a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de guvern.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Pt astfel de indivizi cu dictatura bolsevica in singe, cum este si acest spion impostor si mafiot, Barna, care vrea discriminare si segregare totala inaintea obligativitatii "mortii din seringa", pedeapsa legitima sta in plutonul de executie!

    A scapat freudian pornirea autoritara si acum o drege cu nuantarile.

    Hai cu alergerile anticipate sa nuantam si noi votul, ne-am cam lamurit. 

    Cat despre vaccinari: lumea a votat si acolo. Ce e greu de priceput? E clar ca lumea nu vrea. Cand se va intelege mesajul ca ceva nu e OK cu solutia lor dpdv al populatiei?

    Alegeri anticipate sa scapam de neomarxistii astia sforariti din Franta cu idei comuniste totalitariate.. Jos USR PLUS. Cum sa ii impui unui om sa se vaccineze impotriva vointei lui. Cine raspunde daca moare? Tu bai Borno ungure nenorocit corcitura neomarxista? Mars afara javra ordinara.

    1. Ar trebui alungati din Romania

      Pai, dupa ce au furat de-au rupt pe timpul Plan-demiei si si-au umplut conturile, vor pleca ei de bunavoie din Romania spre destinatii ca Monte Carlo, Dubai, Monaco! Mai degraba, ar trebui bagati la racoare pe perioada nelimitata, in Romania!

    mai dragutza,

    nu ai fost informat cand ai rostogolit aceasta mareata cuvantare ca bati campii, rau de tot!? 

    tu cunosti constitutia tarii 

    nu 

    esti un dezaxat extrem de periculos si iti place sa preie idei de la groapa de gunoi a societatii cu care defilezi intr-o maretie sinistra! 

    chiar nu vreau sa te fac sa intelegi ca esti intr-o mare eroare sanitara dar iti spun un singur lucru: 

    ACEAST PLANDEMIE JENANTA NU V-A REUSIT SI CA SA JUSTIFICATI IN FATA VIITORULUI TRIBUNAL AL POPORULUI CHELTUIELIE APOCALIPTICE PRIN CARE CREATI PREMIZELE UNEI CADERI IN GOL visteriei tarii iesiti pe piata cu tot felul de tampenii! 

    o stare de imunitate nu se obtine numai cu vaccin, prostutule!!!! 

    se poate dobandi si pe alte cai!!! 

    DE CE NU VERIFICATI GRADUL DE IMUNITATE AL "RAZVRATITILOR" IN LOC SA ROSTOGOLESTI INEPTII JENANTE IN SPATIUL PUBLIC? 

    DE CE? - PENTRU CA NU AVETI NICI UN INTERES! 

    INTERESUL VOSTRU GLOBALIST ESTE CU TOTUL ALTUL SI COMITETI MAGARII SI ABUZURI NECONTENIT CA SA VA ATINGETI OBIECTIVELE!!! 

    ESTE UN MARE NIMIC!

    ESTI UN 0 TAIAT IN 16 PARTI EGALE SA NAU SE SUPERE partile INTRE ELE :) 

    asta trebuie dus la un consult medical , ceva are la cap ! uitati-va cum i se fac ochii cap cat cepele , cand il apuca !

    1. Cred că voi aveți probleme cu mansarda sau sunteți fanatici psd -iști.....

      corect, am mai vazut la Hitler transfigurarea chipului cand tinea un discurs.

      Hitler nu a sfarsit-o bine.

      Barna are sange de dictator in el - tineti-l cat mai departe de varfurile puterii, eventual in afara statului.  

      ce are coada vacii cu stampila primariei?

      Fanatic este barna, la fel si idiotii care au votat usr/lgbtqr+

      Ma-ta care te-a avortat, avea grave probleme la mansarda! In cazul tau, nici nu se mai poate vorbi despre probleme la mansarda, pt ca esti un avorton!

      stai linistit, o parte dintre noi regretam crunt ca am votat cu usr.

    Barna are oarecum dreptate cand afirma asta:

    "Cei care sunt împotriva vaccinului, ok, e o categorie, o respectăm, acolo nu e nimic de discutat, dar e o altă parte de populaţie care nu e împotriva ideii, dar care, dacă ar fi nişte măsuri mai ferme, s-ar vaccina" 

     

    Sa nu uitam ca dupa discursul terorist al lui Macron, multe sute de mii, peste un milion s-au inghesuit imediat pe platformele de programare. Cei mai multi tineri. Deci, care ar fi profilul acestui IMBECIL TINAR care era prea lenes sa se vaccineze, dar a asteptat ca un tembel de la pupitru sa dea cu cizma in pamant?

    Clar acel tembel nu era sceptic, nu citise despre efecte secundare, nu citise despre lipsa de eficacitate a vaccinurilor in a preveni infectia, nu avea nicio convingere.... era doar un PROST, un LENES, un tampit care astepta sa ii pice para din pom direct in gura. Un astfel de dobitoc merita sa fie speriat. Noi ceilalti care stim stiinta si drepturile cetateanului, noi mergem in instanta. 

    1. Sau la proteste.

      sau la topoare-n cap sa abordam frontal pe d-nul Barna la o discutie.

    il intreb inca odata pt dl birna:

    tu te-ai vaccinat , prietene? 

    dar neamul tau s-a vaccinat? 

    sau pur si simplu ti-a intrat ceva in fund de cati bani atit cheltuit degeaba pe vaccinuri a caror eficatitate este discutabila , nu insa si efectele adverse, atentie, pe termen mediu si lung!!!

    AUD? 

    intr-o tara ca Romania care are un sistem medical de te pi* i pe el... trebuie sa fii bine de tot nebun la cap sa accepti o terapie experimentala genica "impachetata" ca vaccin ... din toata povestea asta tu esti harciogul de camp pe care smechjerii planetei fac experimente ....

    te tine sa bagi chestii care abia sunt probate pe tine?  

    si sa vina o carpa ieftina ca Barna si sa vorbeasca despre ...auzi tu tampenie! ... vaccinare OBLIGATORIE ! cu seruri experimentale! ....

    mare tampenie ... .. si mari tampiti astia care s-ar vaccina daca urla asta o data la ei "VACCINAREAAAAA VITELOR!" 

    Cum pui problema , și cei vaccinați cer imperativ ,, dezvaccinatea " ...

    1. PREA TARZIU

    pai ce rau fac nevaccinatii vaccinatilor? nu ii protejeaza vaccinul? si nevaccinatii intre ei nu se supara, ca de aia sunt nevaccinati, ca isi asuma riscul.

    ce avocat e asta, cica exista libertatea de a alege. nu esti liber sa alegi cand ti se interzice ceva. e ca si cum ar zice ca esti liber sa conduci beat. esti liber, dar pedepsit. esti liber sa nu te vaccinezi, dar esti pedepsit. 

    1. logica impecabila!

      jos cu palaria! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb