DAN BARNA: "Numirea doamnei Dăncilă la BNR, un fel de a face politică la mişto"

S.B.
Politică / 19 mai 2021

"Numirea doamnei Dăncilă la BNR, un fel de a face politică la mişto"

Vicepremierul Dan Barna cataloghează numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Naţională a României drept "un fel de a face politică la mişto şi la dispreţ". El mărturiseşte că atunci când a citit prima dată ştirea legată de numirea fostului premier la BNR a crezut că este un articol de satiră, informează news.ro.

"Cred că declaraţiile de astăzi ale domnului Vasilescu (Adrian Vasilescu - n.r.), care este un excelent comunicator, purtătorul de cuvânt al BNR, un om pe care-l apreciez, cred că declaraţiile de astăzi au fost printre cele mai grele din cariera domniei sale. Numirea doamnei Dăncilă în această poziţie, pe de o parte, cred că semnalizează finalul unei epoci, unui fel de a face politică în România şi sper să fie printre ultimele numiri de acest gen şi pe de altă parte arată ce disperată nevoie are România de reformă şi de schimbarea unui fel de a face politică. Un fel de a face politică la mişto şi la dispreţ, cum este această numire, cred că are - şi sper că are - zilele numărate în România şi nu e idealist ceea ce vă spun acum. De asta a apărut USR-PLUS, de asta au început să se schimbe lucrurile în această ţară şi de asta noile generaţi de politicieni încep să nu mai accepte genul acesta de numire de tipul doamna Dăncilă consilier de strategie la BNR", a afirmat Dan Barna, marţi seară, la B1 Tv.

El a adăugat că, atunci când a văzut pentru prima dată ştirea privind numirea Vioricăi Dăncilă la BNR, a crezut că este una articol de satiră, el adăugând, în acest context, că "viaţa bate filmul".

Viorica Dăncilă, fost premier şi fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numită consultant la BNR. Informaţiile iniţiale indicau că aceasta ar fi fost angajată pe postul de consilier al guvernatorului Băncii Naţionale.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat marţi, referindu-se la faptul că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională, că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de "oameni care deschid uşi în Europa". El a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

"Înainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcţionar european. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni mai ales din zona verde, ecologişti, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. La Banca Naţională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uşi deschise nu facem nimic pentru ţara asta", a declarat Adrian Vasilescu, marţi la Digi 24.

Acesta s-a referit şi la unele momente când cei pe care îi angajează acum atacau Banca Naţională de pe poziţii politice.

"Instituţia asta nu are o memorie afectivă. Instituţia asta are o memorie instituţională. Instituţia asta în momentul de faţă are nevoie de oameni care să deschidă uşi. Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Naţională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanţă. Important este la această oră ce uşi poţi să deschizi în Europa", a mai explicat Vasilescu.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. ACUMA , DE CE V-ATI REPEZIT PESTE BIATA FEMEIE ??? E SI EA , MICA !!! TREBUIE SI EA , SA MANANCE !!! ARE SI EA , NEVOIE DE BANI , PENTRU SIRETURI , S-AU SEMINTE !!! CE DACA E SEMI-ANALFABETA ??? CE DACA SE BALBAIE , CAND VORBESTE ??? CE DACA , ARE O ENGLEZA , PE CARE N-O INTELEGE , NICI URSUL DIN PADURE ??? NU ARTHUR , ALTUL !!! CE ATATA CAZ ??? ORICUM , SE EXPRIMA MAI BINE , SI MAI CURSIV , DECAT MAJORITATEA PARLAMENTARILOR NOSTRII !!! CE DACA ARE 7 CLASE ??? BUNA INTENTIE CONTEAZA !!! EA VREA , SA AJUTE ROMANIA !!! CEL PUTIN , ASA A AFIRMAT !!! CA E ''''' PATRIOATA '''''' !!! CE STITI VOI , CE E ALA PATRIOT ??? DACA V-A AJUNGE CONSILIERA , S-AU CE V-A AJUNGE , O SA DESCHIDA ''''' USI '''''' !!! CE FEL DE USI ??? EI , SI VOI , ACUMA !!! UNELE USI !!! CA ALTE USI , ESTE MAI BINE , SA RAMANA PURUREA INCHISE !!! ABIA ASTEPT S-O VAD , DAND SFATURI PRETIOASE , GUVERNATORULUI BNR , MUGUR ISARESCU , DESPRE REGLAREA CURSULUI VALUTAR , S-AU DESPRE AURUL ROMANIEI !!! CINE STIE ??? POATE SE IA DUPA EA , SI ROMANIA V-A AJUNGE MULT MAI BINE , DECAT E ACUM !!! VENEZUELA , SA SCRIE PE NOI !!!

    1. e greu tare cu gramatica: v-a ajunge???

    oricum e de preferat dancila decat ticalosia securitatii care te-a bagat pe gatul oamenilor cu de-a sila ! prefer de o mie de ori pe dancila decat un porc vandut intereselor straine asa cum esti si te mai si mandresti cu asta !

    Caterinca mare a fost cu numirea lui vociulescu ca ministru, bulai la comisia de cultura plus multi alti netermintati useristi bagati peste tot la furat si distrus.

    dus pe apa sambetei si zicala : "cine n-are batrani sa-i cumpere"...Ramane valabila partea a 2-a a zicalei...Ma refer la Vasilescu si Isarescu...

    Politica voastra e tot la ”misto”.

    1. Dupa cum se vede - prin numirea lui Ioan Mircea Pascu si a Vioricai Dancila la Banca Nationala - este clar ca Parlamentul Romaniei trebuie sa se intruneasca si sa destituie imediat pe Mugur Isarescu si pe Adrian Vasilescu iar in locul celor doi numiti sa puna oameni competenti .

      Sa vazut ce oameni competenti au

      Propun sa fie numita Ana Munteanu Pauker de la Timisoara.

      Fernando de la Caransebes Guvernator la BNR?

    Barnica impostorule, Veorica macar nu e penala, spre deosebire de tine, infractorule, care mai sustineai si peste tot, celebra lozinca: "Fara penali in functii publice" ! Daca aveai simtul penibilului si un dram de rusine, nici n-ar mai fi trebuit sa scoti capul de la cutie vreodata! Cum n-ai asa ceva, esti doar un penal si in acelasi timp, si un penibil al politicii dambovitene!

    1. Trăiască videle cu școala ei și geniile sale : veorica și carmen !

      Acum sunt și cam bătrâne și dragnea e cam ocupat.... 

    Duamna Danacila o sa va dea lectii de gramatica, bah prostilor din USR.

    A spus Vasilescu - duamna Danacila e oameni care deschide usi la UE, bah... nu incuiati ca voi bai panaramelor.

    Barna, esti un lingau si un mancator de rahat autentic.. tata.. Numa vorba e de voi, bah homosexualilor... ! 

    1. cand aflam si noi pentru ce il platim pe omul asta......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb