DAN BARNA: USR nu va vota Strategia Naţională de Apărare în forma în care corupţia devine un fenomen secundar

G.U.
Politică / 4 iunie 2020

USR nu va vota Strategia Naţională de Apărare în forma în care corupţia devine un fenomen secundar

Dan Barna, preşedintele USR, a anunţat că partidul său nu va vota Strategia Naţională de Apărare 2020-2024 trimisă de preşedintele Klaus Iohannis către aprobare în Parlament, acuzând faptul că în documentul strategic "corupţia devine un fenomen secundar, în mod inexplicabil", potrivit G4Media.ro.

Liderul USR acuză dispariţia fenomenului corupţiei din Strategia elaborată de preşedintele Iohannis şi arată că "România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiţie lăsat în urmă de regimul Dragnea". Barna acuză faptul că achiziţiile publice dubioase continuă, chiar şi în plină pandemie de coronavirus, iar cazurile de mare corupţie anchetate de instituţiile abilitate sunt tot mai puţine.

G4Media.ro a scris în exclusivitate că Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024, adoptată de CSAT săptămâna trecută şi trimisă Parlamentului pentru adoptare, a eliminat aproape complet corupţia din rândul ameninţărilor, riscurilor şi vulnerabilităţilor interne. Nou strategie a eliminat din sarcina serviciilor secrete strângerea de informaţii despre fenomenul corupţiei. Este o schimbare radicală de abordare faţă de precedenta strategie, propusă de Iohannis în 2015, în care corupţia era menţionată ca unul dintre marile pericole la adresa securităţii naţionale.

Comunicatul integral al lui Dan Barna:

În mod inexplicabil, în Strategia Naţională de Apărare a Ţăriii, elaborată de CSAT şi trimisă Parlamentului spre aprobare, corupţia devine un fenomen secundar. E ca şi cum o dată cu dispariţia lui Liviu Dragnea din prim-plan toate problemele s-au rezolvat.

Nu s-au rezolvat. Simplul fapt că acum la putere e PNL nu schimbă cu nimic datele problemei.

România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiţie lăsat în urmă de regimul Dragnea.

Profiturile uriaşe obţinute din infracţiuni încă n-au fost recuperate.

Cazurile de mare corupţie anchetate de instituţiile abilitate sunt tot mai puţine.

Asta în timp ce zilnic aflăm despre achiziţii dubioase (care au loc chiar şi în momente grele cum e apariţia unei pandemii), despre conducte de bani publici scurşi către clientela de partid şi despre programe guvernamentale din care întotdeauna statul şi românii pierd.

Corupţia rămâne unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării acestei ţări. Refuzând să vedem asta, refuzăm realitatea.

USR nu va vota Strategia Naţională de Apărare în forma actuală. Lupta anticorupţie trebuie să rămână o prioritate a statului român.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Barna "ochi holbati" se stie ca face numai declaratii cu iz electoral, asa cum este si aceasta! Pe de alta parte, Strategia Naţională de Apărare a Plavanului nu este altceva decat o Strategia de Apărare a burtilor, conturilor si palatelor "lor", si de Atac asupra neamului romanesc! Cu siguranta ca la astfel de strategii s-a gandit Plavanul atunci cand isi promova sloganul de campanie, "Romania lucrului bine facut", adica a "neamului bine futut din toate punctele de vedere"! GHINION! Evident, pt noi, nu pt el!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb