DAN CĂRBUNARU:  "Legislaţia din România va fi respectată, indiferent de entitate, privind refuzul OMV Petrom de a plăti taxa de solidaritate"

G.D.
Politică / 8 februarie 2023

"Legislaţia din România va fi respectată, indiferent de entitate, privind refuzul OMV Petrom de a plăti taxa de solidaritate"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate, însă a asigurat că legislaţia din România va fi respectată, indiferent de ce "entitate discutăm", relatează News.ro.

"Nu voi comenta declaraţii publice ale unor companii private, dar ce pot să vă asigur este că legislaţia din România va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm. Există la acest moment un control pe care ANAF o derulează la această companie şi aşteptăm rezultatul acestei verificări. De asemenea, în baza rapoartelor oficiale pe care companiile vizate de această legislaţie, care nu reprezintă altceva decât o transpunere în legislaţia noastră luate la nivel european care sunt obligatorii pentru toate statele membre, inclusiv pentru România. Aceste rapoarte vor fi depuse în cursul anului, cel mai probabil în luna iunie, însă până atunci aşteptăm rezultatul verificărilor pe care instituţiile abilitate le efectuează, astfel încât la final vom avea mai multe detalii", a afirmat Dan Cărbunaru, întrebat la finalul şedinţei de astăzi a Executivului despre faptul că OMV a precizat că nu va plăti taxa de solidaritate.

Chestionat despre controlul făcut de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Cărbunaru a explicat că este vorba despre o verificare care are legătură cu proiectele de mare adâncime pe care OMV Petrom le are în vederea exploatării gazelor naturale din Marea Neagră.

"Verificarea pe care Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale îl derulează la această companie nu are legătură cu subiectul taxei pentru solidaritate. Are legătură cu proiectele la mare adâncime pe care această companie le are în vedere la Marea Neagră pentru exploatarea gazelor naturale şi, la finalul acestor verificări, acestă instituţie a statului român va fi în măsură să îşi prezinte concluziile. Nu aş putea da mai multe detalii legate de o verificare aflată în derulare la acest moment", a completat Cărbunaru.

Directorul financiar şi membru al Directoratului OMV Petrom Alina Popa a afirmat, pe 2 februarie, că OMV nu datorează taxă de solidaritate în ţara noastră, însă dacă ANAF va ajunge la o concluzie diferită, atunci compania va plăti. Ea a mai spus că ANAF a derulat un control la începutul acestui an, pentru a verifica cifra de afaceri şi structura acesteia.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Nu este niciun "refuz" cum scrie presa. Petrom se conformeaza perfect legii... care spune ca nu trebuie sa plateasca. Nu este un "Refuz" ci o conformare voluntara la neplata.

    1. Dar, conformare pregătită prin externalizare succesive , prin recondiționări de zacaminte( apropos asta nu este o subînchiriere, nepermise de lege?)

      Pregătirea omv de a muta din caliri este cea făcută de specialiștii în spălare de bani: vezi contractele cu Lugera...cu ...omv Turich, ...cu Mol..cu firmele de metenanta, vezi noroiul de foraj....

      Ele sunt perfect acoperite de directorat: FN, RC, AP, CV.... 

      Subinchiriere=reconcesionare

      Este foarte bine ca ANAF-ul verifica Petrom.

      Intrebarea este, cine verifica guvernul si autoritatile locale pentru modul in care consuma banii stransi cu greu de ANAF si produsi si mai greu de tara asta? A verificat ANAF-ul vreodata modul in care multi angajati de la stat au dobandit vile, terenuri, masini scumpe si conturi grase in tara si mai ales in strainatate?  

      Din pacate, acolo sunt multi din banii nostri si la portile vilelor lor trebuie puse placute cu "Aici sunt banii dv., dragi cetateni".  

      Patriotism nu inseamna numai sa aducem bani la buget ci si sa ii cheltuim cu masura.

    Afara cu OMV din tara! Nationalizam Petrom! La pus.ca.ri.e cu slu.gile care conduc Romania.

    1. Sa-l nationalizati. Ca actionar abia astept sa-mi fac EXIT-ul :)))

    Speific romanesc:amenintati inainte de a ve rifica,serios,opinia OMW.Apoi dati din colt in colt.Taceti,amalizati situatia si apoi actionati.Va dati toti cocosi si ajungeti puicute.

    Problema acestei guvernari ,in ce priveste Petrom ,este alta . De ce nu ataca la Curtea Constitutionala legea prin care s a validat vanzarea Petrom ,pentru ca aceasta contravine Constitutiei . A vandut un bun din averea publica a statului roman fara sa i faca o evaluare corecta ,fara sa i schimbe statutul de bun public de stat si cu tot cu resursele naturale din subsolul tarii numite Romania . Si stim sigur ca asta nu se poate . Daca e altfel ,atunci de ce toate aceste argumente au fost folosite in ancheta Belina ,si erau valabile atunci cand Dragnea a incercat sa si insuseasca un brat nenavigabil din Dunare ?! Daca trecuta majoritate guvernamentala care a aprobat aceasta lege defectuoasa ,ruinatoare si antisociala, de privatizare Petrom a omis sa examineze continutul legii in detaliu in comisiile succesive din Parlament (juridica ,economica ,buget etc ..ca la vot in plen s a votat cum era indicatia ,fara citire ) actuala majoritate guvernamentala are datoria morala sa o atace la Curtea Constitutionala . Sa verfice CCR daca e constitutional continutul legii si daca are probleme, sa o reintroduca la dezbatere in Parlament . Oricum pina dezbate CCR trec toate Consiiile JAL la care Austria v a vota contra accesiunii Romaniei la Schengen ...deci nu se pierde nimic ca si momentum pe plan international . In Franta ,un afacerist a vandut catre o banca de stat ,acum peste 15 ani ,o firma financiara ,mult supraevaluata ,a fost contestata vanzarea si Ministrul de atunci (doamna Lagarde) a trimis cazul la o curte de arbitraj . Desi arbitrajul a fost initial in favoarea afaceristului ,statul francez a contestat in justitie ,au rejudecat cazul si statul a fost despagubit integral ,chiar daca 10 ani mai tarziu . Dar a recuperat ceea ce a fost o tranzactie frauduloasa in defavoarea statului . asteptam cu incredere acelasi lucru si in Romania .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb