DAN CĂRBUNARU:  "România nu se află printre ţările fruntaşe la capitolul inflaţiei "

G.D.
Politică / 11 mai 2022

"România nu se află printre ţările fruntaşe la capitolul inflaţiei "

Purtătorul de cuvînt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat, astăzi, că România nu se află printre ţările fruntaşe la capitolul inflaţie, precizând că Executivul a venit deja cu o serie întreagă de măsuri care să sprijine populaţia fără a afecta inflaţia, inormează News.ro.

Dan Cărbunaru a afirmat, astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, că ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă afectează statele din Uniunea Europeană.

"Inflaţia este o preocupare în această perioadă în întreaga lume, inclusiv în Uniunea Europeană. România nu se află printre ţările fruntaşe la capitol inflaţie, într-adevăr este ca şi alte state membre, inclusiv cele din zona euro, dacă veţi urmări statisticile furnizate de Eurostat ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă afectează în măsură diferită, dar destul de mult situaţia din toate statele membre al UE. Guvernul a venit deja cu o serie întreagă de măsuri care să sprijine populaţia fără să alimenteze cumva această zonă legată de inflaţie, o inflaţie generată de efectele economice ale pandemiei, pe de o parte, apoi de criza energiei şi evident de războiul din Ucraina generat de agresiunea militară rusă", a transmis Cărbunaru.

El a precizat că Guvernul ia măsuri pentru a proteja economia şi gospodăriile oamenilor de efectele economice.

"Ca atare, în tot acest context eforturile pe care şi Guvernul le face sunt pe de o parte de a proteja economia, de a proteja şi gospodăriile oamenilor de efectele economice, în acelaşi timp de a veni cu o serie întreagă de mecanisme legale, suplimentare, cum este şi cazul acestei iniţiative susţinută de Consiliul Concurenţei, dar şi de Ministerul Economiei care să ofere instituţiilor statului român capacitatea de a interveni acolo unde există riscul ca cineva să speculeze o anumită situaţie din piaţă", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Rata inflaţiei din România a urcat la 13,8 % în aprilie, conform datelor transmise miercuri de INS. În martie, rata inflaţiei a trecut de pragul de 10%, ajungând la 10,2%

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. In sfarsit, avem motive sa ne bucuram ca nu suntem pe primul loc.

    Felicitari guvernului! 

    1. Bucurie mare pe toți românii cu așa guvern competent cum nu s-a mai văzut.

      Domnul purtator de cuvant al guvernului romaniei,sa le comunice romanilor ca Romania este noul STAT FEDERAL aparut pe Harta Europei. Dupa modelul Republicii moldova,care a pierdut o parte din teritoriul sau national prin creerea noii Republici TRANSNISTRIA,iata ca in Romania, a aparut un nou Stat,Republica separatista SECUIASCA. Noua republica,are propiul IMN,este finantata de sora mama Ungaria,la fel cum republica Transnistreanaeste finantatade Rusia. Ba mai mult,aceasta,are si propiul Steag,care troneaza pe toate institutiile,iar tricolorul romanesc,a fost indepartat. Desi,in guvernul Republicii Federale Romania,sunt si ministrii ai noi Republicisecuiesti,acestia ,sau rupt deja de guvernul romaniei si nu mai folosesc limba romana,toate postarile lor sunt facute in limba Tari mama,iar noua republica,are si Armata propie. In curand,cei care doresc sa mearga in Republica Secuiasca,vor avea nevoie de pasapoarte. Culmea este insa ca noii conducator iai Republicii Secuiesti,doresc sa poata impune Modificarea Constitutiei Romaniei,in care interesele noii Republici,sa fie recunoscute pe plan International. Deja,la competitiile Sportive la care participa sportivi din noua republica,intoneaza IMNUL noii Republici. Sa ii uram noii republici drum bun in noua familie Europeana.!

    si citu se lauda si n-a iesit bine...

    Relax, vom fi primii pe luna mai!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb