Dan Ioan Popescu susţine că dosarul privind bunurile sale are conotaţie politică

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 21 octombrie 2005

Fostul ministru al economiei în Guvernul Năstase, Dan Ioan Popescu, consideră că dosarul referitor la modul în care a dobîndit o serie de bunuri în perioada exercitării mandatului începe să aibă o conotaţie politică. Dan Ioan Popescu a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, că, potrivit legii, cercetările ar fi trebuit să se finalizeze la trei luni de la deschiderea dosarului, adică în 20 septembrie. Totuşi, la termenul de ieri, Comisia de cercetare a averilor de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a numit un expert şi înlocuitori ai acestuia care să analizeze documentele depuse la dosar de Dan Ioan Popescu. Fostul ministru este de părere că de această acţiune în justiţie nu este străin "unul dintre palate" (n.r. - Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni) sau persoane apropiate acestor instituţii. Dan Ioan Popescu a afirmat că, în contextul în care se cere deschiderea unor mari dosare de corupţie, domnia sa ocupă o poziţie bună pentru "a fi ales drept rechinul de serviciu".

Dan Ioan Popescu este de părere că procurorul general al României, Ilie Botoş, a încălcat legea în acest caz, întrucît reclamantul trebuia să prezinte dovezi că o parte din bunurile pîrîtului au fost obţinute ilicit, şi nu să vină cu supoziţii sau păreri. Dan Ioan Popescu a spus că probele prezentate de Ilie Botoş sînt declaraţia sa de avere din 2003 şi copiile a trei articole de ziar. Mai mult, ulterior deschiderii dosarului, procurorul general al României a trimis în instanţă un document de o pagină în care recunoştea că nu a avut nici o dovadă atunci cînd a trimis cazul Comisiei de cercetare a averilor, a afirmat Dan Ioan Popescu.

Fostul ministru al economiei a mai spus că actele depuse de Ministerul Finanţelor Publice la dosarul care are deja 170 de pagini nu au legătură cu această cauză, cea mai mare parte referindu-se la obligaţiile unei societăţi în privinţa plăţii taxei pe valoare adăugată. Dan Ioan Popescu a anunţat că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului după ce comisia de cercetare a averilor va da o rezoluţie în cazul său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb