Dan Motreanu: "Medicamentele trebuie să fie mai disponibile, mai accesibile şi mai abordabile ca preţ"

I.A.
Politică / 27 aprilie 2023

Dan Motreanu: "Medicamentele trebuie să fie mai disponibile, mai accesibile şi mai abordabile ca preţ"

Comisia Europeană propune o reformă în domeniul farmaceutic, anunţă eurodeputatul astăzi, el arătând că instituţia europeană vrea să creeze o piaţă unică a medicamentelor, prin intermediul căreia toţi pacienţii din întreaga Uniune Europeană să aibă acces în timp util şi în mod echitabil la medicamente sigure, potrivit news.ro.

Dan Motreanu a transmis pe Facebook: "Medicamentele trebuie să fie mai disponibile, mai accesibile şi mai abordabile ca preţ. Comisia Europeană propune o reformă în domeniul farmaceutic. Comisia Europeană vrea să creeze o piaţă unică a medicamentelor, prin intermediul căreia toţi pacienţii din întreaga Uniune Europeană să aibă acces în timp util şi în mod echitabil la medicamente sigure".

Europaramentarul arată că astfel, Comisia vrea să se asigure de faptul că medicamentele pot fi întotdeauna furnizate pacienţilor, indiferent de locul în care locuiesc în UE. În prezent medicamentele autorizate în UE nu ajung încă suficient de repede la pacienţi şi nu sunt accesibile în mod egal în toate statele membre.

Motrean explică: "Propunerea vizează un acces mai bun la medicamente inovatoare şi la preţuri abordabile pentru pacienţi şi pentru sistemele naţionale de sănătate. Au fost identificate soluţii pentru prevenirea penuriei de medicamente şi asigurarea securităţii aprovizionării. Va fi stabilită, la nivelul UE, o listă a medicamentelor esenţiale, iar vulnerabilităţile lanţului de aprovizionare cu aceste medicamente vor fi evaluate, cu recomandări specifice privind măsurile care trebuie luate de întreprinderi şi de alte părţi interesate din lanţul de aprovizionare. Comisia poate adopta măsuri obligatorii din punct de vedere juridic pentru a consolida securitatea aprovizionării cu medicamente esenţiale specifice".

Liberalul menţionează că Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va oferi un sprijin ştiinţific şi de reglementare timpuriu şi mai bun dezvoltatorilor de medicamente promiţătoare pentru a facilita aprobarea rapidă şi pentru a ajuta IMM-urile şi dezvoltatorii non-profit.

Eurodeputatul PNL mai spune: "Urmează ca propunerile legislative să fie transmise Parlamentului European şi Consiliului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb