Dan Nica: "Solicit Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producţia de oţel în Europa"

R.S.
Politică / 19 aprilie

Dan Nica: "Solicit Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producţia de oţel în Europa"

Europarlamentarul Dan Nica, şeful delegaţiei române în grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), le-a solicitat celor doi vicepreşedinţi ai Comisiei Europene, Margrethe Vesteger şi Maros Sefcovic, să ia măsuri imediate pentru a proteja producţia de oţel în Europa, pentru că astfel "sute de mii de oameni îşi vor păstra locurile de muncă, mediul va fi protejat, iar economia va deveni mai solidă", potrivit Agerpres.

"Solicit Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producţia de oţel în Europa. Piaţa de oţel din Europa este la ora actuală în scădere şi asta din cauza importurilor care au atins un nivel record. Pentru a stopa aceasta tendinţă negativă, Comisia Europeană trebuie să intensifice eforturile în viitor pentru a asigura condiţii echitabile de concurenţă. Nu putem să acceptăm ca industria noastră să fie subminată de practici comerciale neloiale care vin de la ţări cu capacitate de producţie în exces. Trebuie să ţineţi cont şi de miliardele de euro pe care companiile europene le-au investit în proiecte de oţel verde", a declarat Dan Nica, conform Agerpres.

Europarlamentarul a mai solicitat Comisiei Europene să prezinte "o acţiune consistentă" pentru planul "Green Steel Made in Europe".

"Acest plan ar trebui să includă măsuri specifice pentru depăşirea barierelor: lipsa aprovizionării cu energie la costuri competitive, infrastructura lentă, cererea redusă pentru produsele verzi produse în UE. De asemenea, Comisia trebuie să conceapă cât mai rapid măsuri structurale pentru a avea astfel dimensiunea exactă a deficitului de oţel din industria noastră. Cred cu fermitate că UE are nevoie de oţel de cea mai bună calitate, decarbonizat, care să respecte toate condiţiile de mediu şi din punct de vedere energetic, iar toate acestea să ducă la păstrarea locurilor de muncă pentru toţi cetăţenii europeni", a mai declarat Dan Nica, într-o intervenţie astăzi, la Bruxelles, precizează sursa citată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb